Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alan 'Kızıl Goncalar' dizisine idari para ve yayın durdurma cezası vermişti. Dizi, iktidara yakın yayın organları ve tarikatlar tarafından eleştirilmiş, tanıtım afişlerine saldırı düzenlenmiş ve çekimler için verilen mekan izinleri iptal edilmişti. Yapımcı Faruk Turgut, idare mahkemesi ve bölge idare mahkemesinin RTÜK'ün kararını onayladığını duyurdu.
8 Ocak 2024

Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye'de tarikatlar ve iktidara yakın yayın organları tarafından hedef gösterilen 'Kızıl Goncalar' dizisine dair bir makale yayımladı. Dizi, tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alıyor ve RTÜK tarafından idari para cezası ve program durdurma cezası alırken, çekim için verilen mekan izinleri iptal edildi. Makalede, diziye yönelik tepkilerin Türk toplumunun hassas konularına dokunduğu ve ülkedeki 'ahlak savaşı'na işaret ettiği vurgulanıyor.
5 Ocak 2024

'Friends' dizisinde Chandler Bing karakterini canlandıran Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti. Perry'nin evindeki jakuzide ölü bulunduğu belirtildi. Perry'nin daha önce uyuşturucu ve alkol bağımlılığı tedavisi gördüğü biliniyor ancak polis kaynakları evde uyuşturucu madde bulunmadığını aktardı.
29 Ekim 2023
İşaretlediklerim