ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, seçim kampanyasının ilk konuşmasında rakibi Donald Trump'ı eleştirerek, başkanlık seçimlerinin eski bir savcıyla hüküm giymiş bir suçlu arasındaki bir tercih olacağını belirtti. Wisconsin'de konuşan Harris, Trump'ı soruşturduğu sahtekarlara benzetti ve California Başsavcılığı yaptığı günlerden örnekler verdi. Ayrıca silah denetimi, kürtaja erişim, çocuk yoksulluğu, sendika hakları ve sağlık hizmetleri gibi konulara da değindi. Demokrat Parti'nin başkan adayı, Ağustos ayında Chicago'daki parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.
24 Temmuz 2024

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantiledi. Başkan Joe Biden, 21 Temmuz'da adaylıktan çekilerek Harris'i önerdi. Harris, 2 bin 538 delegenin desteğini alarak gerekli olan 1976 delege oyunu geçti. Harris'in ekibi, son 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplandığını açıkladı.
23 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Harris, aday gösterilmesinin ardından 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış topladı. Bu miktar, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış olarak kayda geçti. Harris'in adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş destek bulurken, eski başkan Barack Obama da sürecin çekişmeli geçeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık adaylığından çekilme kararını kamuoyuyla paylaşmadan bir dakika önce ekibine iletti. Biden, seçimlerdeki rakibi Donald Trump karşısında yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkaran performanslar sergilemişti. Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve bağışçılar Biden'a çekilmesi için baskı yapmıştı. Biden, üç haftalık direnişin ardından dün akşam adaylıktan çekildi.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i önerdi. Harris, adaylığının ilk dokuz saatinde 60 milyon dolar bağış topladı. Demokrat Parti'den birçok siyasetçi Harris'e destek verirken, eski başkan Barack Obama da Biden'ın çekilme kararını tebrik etti. Harris'in adaylığı 19-22 Ağustos'taki Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu ve yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak önerdi. Harris, Biden'ın desteğini almaktan onur duyduğunu belirterek, Trump'ı yenmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Harris, Demokrat Parti'yi ve ulusu birleştirerek Trump'ın aşırı 2025 Projesi gündemini yenmeyi hedeflediğini ifade etti.
21 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Joe Biden’ın yerine aday olacağı konuşulan Kamala Harris hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Harris’i yenmenin Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını belirtti. Joe Biden, X hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini duyurmuş ve yardımcısı Kamala Harris’i başkan adayı olarak önermişti. Biden, özellikle Trump’la ilk münazaraya çıktığı günden beri yoğun bir çekil baskısı altındaydı.
21 Temmuz 2024

New York'taki bir barınağa getirilen ve bel altı konuşmalarıyla ünlü olan Pepper adlı papağan, yüzlerce kişi tarafından sahiplenilmek istendi. Eski sahibi tarafından barınağa bırakılan Pepper, 30-40 civarında sesi taklit edebiliyor ve ruh haline göre küfür edebiliyor. Barınak yöneticisi Amy Lewis'in Facebook paylaşımı büyük ilgi gördü ve 400'den fazla kişi Pepper'ı sahiplenmek için başvurdu. Sonunda, Pepper'ın yeni sahibi Tiffany Turner oldu ve papağan yeni evine taşındı.
18 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Biden, öksürük, burun akıntısı ve halsizlik belirtileri gösteriyor. Bu durum nedeniyle Biden, seçim çalışmaları için katılacağı Las Vegas etkinliklerini iptal etti ve hastalığı atlatana kadar izole bir şekilde çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
18 Temmuz 2024

ABD başkan adayı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitinginde kulağından vurularak suikast girişimine uğradı. Saldırgan öldürülürken, Trump'ın arkasındaki izleyicilerden biri hayatını kaybetti, ikisi ağır yaralandı. Olayın ardından sosyal medyada birçok komplo teorisi ortaya atıldı; bazıları saldırının Joe Biden tarafından düzenlendiğini, bazıları ise Trump'ın seçimi kazanmak için bu saldırıyı planladığını iddia etti. Yetkililer saldırganın geçmişi ve güvenlik zafiyetleri hakkında bilgi verirken, sosyal medyada dezenformasyon hızla yayıldı.
16 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, kötü geçen münazara performansının ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı gaflarla dikkat çekti. Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye 'Putin' ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e 'Trump' demesi, Demokrat Parti'deki çekilme çağrılarını artırdı. Toplantı sonrası üç Demokrat temsilci daha Biden'ın kampanyasını sonlandırmasını istedi. Demokrat Parti'de Biden'ın yetersizliği konusunda kaygılar artarken, Biden çekilmemekte kararlı olduğunu belirtti.
12 Temmuz 2024

ABD merkezli petrol şirketi Marathon Oil, North Dakota'daki faaliyetlerinde 'Temiz Hava Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle 241 milyon 500 bin dolar ceza ödeyecek. Bu cezanın 64 milyon 500 bin doları doğrudan ödeme, 177 milyon doları ise zorunlu yatırım olarak belirlendi. Bu karar, ABD Başkanı Joe Biden'ın çevre denetimlerini sıkılaştırma politikasının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. EPA yetkilisi David Uhlmann, bu kararın çevreyi kirleten kuruluşların sorumlu tutulacağını açıkça gösterdiğini belirtti.
12 Temmuz 2024

2024 yılında dünya nüfusunun yarısının yaşadığı 80'den fazla ülkede genel seçimler yapıldı veya yapılacak. Bu seçimlerde bazı ülkelerde mevcut düzen korunurken, bazılarında ufak sallantılar veya büyük değişimler yaşandı. Seçim süreçlerinde uluslararası gözlemciler şeffaflık ve demokratikliği denetlerken, birçok ülkede hile, dezenformasyon ve muhalefetin bastırılması gibi sorunlar gözlemlendi. Öne çıkan seçimler arasında Fransa, İran, Britanya, Belçika, Avrupa Birliği, Hindistan, Çad, Rusya ve Azerbaycan yer alıyor.
9 Temmuz 2024

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 'Harika Kopenhag' turizm ofisi tarafından başlatılan 'CopenPay' girişimi, çevre dostu aktivitelere katılan turist ve yerel halkı ödüllendirmeyi amaçlıyor. Program kapsamında, 24 şirket ve kurumdan ücretsiz kano kiralama, kahve ve Danimarka pastası gibi ödüller sunuluyor. Ayrıca, toplu taşıma veya bisikletle kayak pistine gidenler ekstra kayak süresi kazanırken, gönüllü çalışanlar ücretsiz vejetaryen yemek veya müze girişleri gibi ödüller alabiliyor. Program, 11 Ağustos'a kadar devam edecek ve çevre dostu aktiviteleri teşvik etmeyi hedefliyor.
8 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, seçim yarışından çekilmeyeceğini ve Donald Trump'ı yeneceğini belirtti. Biden, Wisconsin'deki seçim kampanyasında yaptığı konuşmada, Trump'la yaptığı münazara sonrası eleştirilerle karşılaştı. Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığı hakkında endişeler dile getirilirken, Biden bu eleştirileri reddetti ve seçimleri kazanacağına olan inancını yineledi.
6 Temmuz 2024

The Washington Post gazetesi, Joe Biden'a 4 Temmuz Bağımsızlık Günü için varsayımsal bir seçimden çekilme konuşması hazırladı. Biden, Donald Trump ile yaptığı münazarada kötü bir performans sergileyerek yaşı hakkındaki endişeleri artırdı ve birçok kesimden yarıştan çekilmesi yönünde çağrılar aldı. Gazete, Biden'ın çekilmesi durumunda Demokrat Parti'nin yeni bir aday belirlemesi için planlı bir süreç önerdi. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini söyledi.
5 Temmuz 2024

ABD'nin Florida eyaletinde bir eve uzaydan düşen enkaz, evde hasara yol açtı. Aile, NASA'dan 80 bin dolar tazminat talep etti. NASA, cismin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atık olarak bırakılan bir kargo paletinin parçası olduğunu doğruladı. Avukat, olayın aile üzerinde yarattığı stres ve etkiler için tazminat talep ettiklerini belirtti.
24 Haziran 2024

Google'ın İsrail ile 2021'de imzaladığı ve İsrail ordusunun veri depolamasını kolaylaştıracak 1,2 milyar dolar değerindeki Nimbus Projesi, şirket çalışanları tarafından protesto edildi. New York ve California'nın Sunnyvale kentlerinde düzenlenen protestolarda dokuz Google çalışanı gözaltına alındı. Protesto eden çalışanlar, Google'ın bu projeden çekilmesini talep ediyor. Gözaltına alınan çalışanların Google sistemlerine erişimleri kesildi ve idari izin verildi.
17 Nisan 2024

Pablo Picasso ile 10 yıllık birlikteliğin ardından ayrılan ve sanat dünyasında dışlanan Françoise Gilot'un eserleri, Paris'teki Picasso Müzesi'nde sergilenecek. Gilot, Picasso'nun baskılarına rağmen ABD'de başarılı bir kariyer yapmayı başardı. Picasso Müzesi'nde Gilot'a adanmış bir oda açılması, Fransa'daki kamu koleksiyonlarında sınırlı yer bulmasının değişmesi umuluyor. Gilot'un eserleri yıl sonuna kadar müzede ziyaretçilere açık olacak.
16 Mart 2024

The Washington Post'un haberine göre, İsrail, ABD'nin sivil ölümlerinin azaltılması ve insani yardımın artırılması yönündeki baskılarına rağmen Gazze'deki 'yüksek yoğunluklu' saldırılarına devam edeceğini iletti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e yaptığı ziyarette düşük yoğunluklu bir savaşa geçilmesi ve aşırı agresif eylemler yerine Hamas yetkililerinin hedef alınması gerektiğini vurgulamıştı. Ancak İsrail, ABD'li yetkililerle yaptığı son görüşmelerde ocak ayı boyunca saldırılarını sürdüreceğini açıkladı ve Biden yönetimi bu konuda etkili bir müdahalede bulunamadı veya isteksiz göründü.
15 Ocak 2024
İşaretlediklerim