Geçtiğimiz yıl 5 Temmuz 2023'te Mark Zuckerberg tarafından kullanıma açılan sosyal medya uygulaması Threads, birinci yılını kutluyor. Uygulama, Twitter'ın düşüşünü hızlandırma potansiyeli ile dikkat çekmiş ve kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı. Şu anda aylık 175 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olan Threads, 18 Haziran'da geliştiriciler için API'sini de başlattı.
6 Temmuz 2024

Rekabet Kurulu, sosyal medya devi Meta'ya, kullanıcıların onayı olmadan Threads profilleri üzerinden toplanan verileri Instagram ile birleştirdiği gerekçesiyle soruşturma yürüttü. Meta, bu soruşturma sürecinde Türkiye'deki Threads erişimini 30 Nisan 2024 tarihinde kapattı. Kurul, Meta'ya toplamda 335 milyon 730 bin 707 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi ve günlük para cezasını sonlandırdı.
6 Mayıs 2024

Meta şirketinin Twitter'a rakip olarak geliştirdiği sosyal medya platformu Threads, Türkiye'de bu gece itibarıyla erişime kapanacak. Rekabet Kurulu, Meta'nın kullanıcı verilerini Instagram ile izinsiz birleştirdiği gerekçesiyle soruşturma başlattı ve olası zararları önlemek amacıyla platformun Türkiye'deki erişimini durdurma kararı aldı. Threads, global çapta hızlı bir büyüme göstermiş ve yaklaşık bir yıl içinde 150 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Meta, Türkiye'deki bu karara itiraz edeceğini ve sorunun çözülmesi için Rekabet Kurumu ile iletişimde kalacağını belirtti.
29 Nisan 2024

Rekabet Kurumu, Meta'nın Instagram ve Threads uygulamaları arasındaki veri aktarımı ve birleştirmesi nedeniyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, Meta'nın bu eylemleriyle pazarda rekabeti engellediği ve rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdığı belirlendi. Bu nedenle, Kurum Meta'ya 12 Aralık 2023'ten itibaren her gün için 4 milyon 796 bin 152 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Ayrıca, Meta'nın kullanıcı verilerini birleştirme davranışının engellenmesi için geçici tedbir uygulanmasına karar verildi.
18 Mart 2024

Meta, sahibi olduğu Instagram ve Threads platformlarında siyasi içeriklerin daha az tavsiye edilmesi kararını aldı. Bu kararın, platformların X (Twitter) gibi siyaset ağırlıklı mecralara dönüşmesini önlemek ve daha fazla gelir elde etmek amacıyla alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Meta'nın algoritmalarının son dakika haberlerini de kısıtlayabileceği ve kötü amaçlı kullanımlara karşı yapay zeka ile görselleri etiketleyeceği ifade ediliyor.
10 Şubat 2024

Facebook, Instagram, Threads ve Whatsapp'ın çatı şirketi olan Meta, yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görselleri tespit edip etiketleyebilen bir teknolojiyi devreye sokacağını duyurdu. Bu teknoloji, Meta'nın kendi sistemleri tarafından oluşturulan yapay zeka görsellerini zaten etiketliyor ve kötü amaçlı kullanımla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor. Meta, bu teknolojinin ses kayıtları ve videolar için çalışmayacağını belirtirken, kullanıcılarından bu tür içerikleri kendilerinin etiketlemelerini istedi. Ayrıca, ChatGPT gibi araçlarla oluşturulan metinleri test etmenin imkansız olduğunu kabul etti.
7 Şubat 2024

Rekabet Kurumu, Meta'nın Threads uygulamasını Instagram ile bağlantılı olarak kullanıma sunmasının ardından bir soruşturma açtı. Threads, Instagram hesabı gerektiren bir uygulama olarak temmuz ayında piyasaya sürüldü. Kurum, Meta'nın bu uygulamayı Instagram ile bağlamasının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine ön araştırma yapmış ve bulguları ciddi ve yeterli bularak resmi soruşturma kararı almıştır.
12 Aralık 2023

Facebook, Instagram, Threads ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın geliri, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 34,1 milyar dolara, bilişim teknolojisi şirketi IBM'nin geliri ise 14,8 milyar dolara çıktı. Meta'nın net karı bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 164 artışla 11,6 milyar dolara yükseldi. IBM'nin üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,6 artışla 14,8 milyar dolara yükseldi ve şirketin net karı yılın üçüncü çeyreğinde 1,7 milyar dolara çıktı.
26 Ekim 2023

Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

Meta tarafından geliştirilen ve Instagram'a bağlı çalışan Threads uygulamasının web sürümü önümüzdeki hafta geliyor. Twitter'a rakip olarak görülen ve 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads, şu an sadece mobil cihazlardan erişilebilir durumda. Meta, kullanıcıların talepleri doğrultusunda uygulamaya güncellemeler getiriyor.
21 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü teklifini reddettiğini duyurdu. Musk, Zuckerberg'in 'Threads' adlı Twitter alternatifini kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, teklifi kabul ettiğini duyurmuş ancak Musk, Zuckerberg'in 'Antik Roma' temasıyla gerçekleştirilmesi planlanan kafes dövüşüne ilgi göstermediğini ve sadece UFC düzenlerse dövüşmek istediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan dövüşün tarihi hala belirsiz. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve 'X' platformlarında yayınlanacağını duyurdu. Ancak dövüşün ne zaman yapılacağına dair bir bilgi vermedi. Zuckerberg, dövüş tarihinin belirlendiğinde bunu kendisinin duyuracağını ve bu zamana kadar Musk'ın söylediklerinin ikisinin ortak kararı olmayacağını belirtti.
12 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile planlanan dövüş öncesi boyun ve sırt problemi yaşadığını ve ameliyat olması gerekebileceğini belirtti. Musk, daha önce Zuckerberg'e, Twitter alternatifi bir platform kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, bu teklifi kabul etmiş ve antrenmanlara başlamıştı. Musk, dövüşün canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını söylemişti.
7 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile aralarındaki kavganın canlı yayınlanacağını duyurdu. Bu kavga, Musk'ın Zuckerberg'e 'Threads' adı verilen 'Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı'na dair haberlerin ardından başlamıştı. Zuckerberg, Musk'ın 'kafes dövüşü' teklifini kabul etmişti. Musk, kavganın Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti.
6 Ağustos 2023

Video paylaşım platformu TikTok, kullanıcılarına metin paylaşım imkanı sağlayan yeni bir özellik ekledi. Kullanıcılar artık gönderilere ses, konum ve düetlerle yanıt verebilecekler. TikTok, bu yeni özelliklerin metin gönderilerinin video veya fotoğraf gönderileri kadar etkileşim alacağını ve dinamik kalacağını belirtti. Bu ayın başında TikTok, Spotify ve Apple Music uygulamaları gibi müzik akışı hizmeti de başlatmıştı.
25 Temmuz 2023

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile yapacağı kafes dövüşü için antrenman yaparken çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Antrenmanlarını UFC şampiyonları Israel Adesanya ve Alexander Volkanovski ile sürdüren Zuckerberg, daha önce de Brezilya Jiujitsusu ile ilgilendiği ve turnuvalarda madalya kazandığı biliniyor. Musk da UFC dövüşçüsü George St-Pierre ile antrenman yapmıştı. UFC başkanı Dana White, iki CEO'nun dövüşü gerçekleştirmek istediklerini ve etkinliği düzenlemeye yardımcı olabileceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Twitter CEO'su Linda Yaccarino, Twitter'ın geçen hafta şubattan beri en yüksek günlük kullanım sayısına ulaştığını duyurdu. Bu dönemde, Instagram'a bağlı olarak çalışan ve Twitter benzeri bir platform olan Threads, Meta tarafından kullanıma sunuldu. Threads, özellikle Elon Musk'ın politikalarından rahatsız olan kullanıcılar için Twitter'a bir alternatif olarak görülüyor. Yaccarino, Twitter'ın benzersizliğini vurgulayarak kullanıcıların sadakatine işaret etti.
11 Temmuz 2023

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023
İşaretlediklerim