Yedinci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Haziran ile 13 Temmuz arasında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Festivalde iki opera, iki bale, iki müzikal ve bir çocuk operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Kuğu Gölü' balesiyle başlayacak olan festivalde, Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter da yer alacak. Festival, Mikis Theodorakis’in müziklerine yer veren 'Zorba' balesiyle sona erecek.
25 Haziran 2024

Sanatçı Bülent Ortaçgil, 26 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat hayatının 50’nci yılını kutlamak için sahneye çıkacak. 'Kadın sesi değmiş şarkılar' temasıyla düzenlenecek konserde, Zühal Olcay, Ceylan Ertem, Jehan Barbur, Melike Şahin ve Sena Şener gibi ünlü müzisyenler Ortaçgil'in sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser, sanatçının uzun ve başarılı kariyerine bir saygı duruşu niteliğinde olacak.
24 Haziran 2024

Londra West End'deki Noel Coward tiyatrosunda sahneden düşen ünlü aktör Ian McKellen hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından tiyatro salonu tahliye edildi ve akşamki gösteri iptal edildi. McKellen düştükten sonra acı içinde bağırdı ve tiyatro ekibi hemen yardıma koştu. Yazar Paul Nero, sosyal medya üzerinden McKellen ve tiyatro ekibi için iyi dileklerde bulundu.
18 Haziran 2024

İzmir'in Bergama ilçesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almasının etkisiyle bu yılın ilk beş ayında geçen seneye göre daha fazla turist çekti. 2022'de 367 bin turistin ziyaret ettiği Bergama, 2023'te 433 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu yılın ilk beş ayında ise 185 bin turist Bergama'yı gezdi. Bergama Müzesi Müdürü Nilgün Ustura, gece müzeciliği uygulamasıyla ziyaret saatlerinin uzatılabileceğini belirtti.
16 Haziran 2024

26’ncı Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın en başarılı oyunu ödülünü Kocaeli Şehir Tiyatroları'nda sergilenen 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' kazandı. Zuhal Olcay, 'Kel Diva' oyunundaki performansıyla yılın en başarılı kadın oyuncusu seçilirken, Onur Berk Arslanoğlu 'Çirkin' oyunuyla yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı. Oğuz Utku Güneş ise '39 Buçuk Basamak' oyunuyla yılın en başarılı yönetmeni ödülüne layık görüldü.
12 Haziran 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, hafta sonu kaldırımda yürürken bir motosikletin kendisine çarptığını ve bu durumu YouTube kanalında anlattı. Altaylı, motosikletin kalçasına çarptığını ve kendisinin düştüğünü, motosiklet sürücüsünün ise durup küfrettikten sonra gittiğini belirtti. Ayrıca, kaldırımda motosiklet kullanımının tehlikelerine dikkat çekerek, yetkililerin bu konuda önlem almadığını eleştirdi.
10 Haziran 2024

25. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Sahnesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tiyatro Onur Ödülü Göksel Kortay'a, Sinema Onur Ödülü ise Şener Şen'e takdim edildi. Kerem Alışık, ödüllerin her yıl devam edeceğini belirtti. Gecede birçok oyuncu ve tiyatro grubu çeşitli kategorilerde ödüller aldı.
5 Haziran 2024

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Uğurlu, 30 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Sanatçının vefatını sosyal medya üzerinden duyuran Zafer Algöz, Uğurlu'nun büyük bir sanatçı ve ilham kaynağı olduğunu belirtti. Ahmet Uğurlu, 'Tabutta Röveşata', 'Behzat Ç.' ve 'Yol Ayrımı' gibi yapımlarda rol almıştı. Cem Yılmaz da Uğurlu'nun vefatı üzerine taziye mesajı yayınladı.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim