İspanya'nın Malaga kentinde, üstsüz dolaşan turistlerin yerel halkı rahatsız etmesi üzerine yeni bir yönetmelik çıkarıldı. Bu yönetmelik kapsamında, kamusal alanda iç çamaşırıyla gezenlere 750 avroya kadar para cezası kesilecek. Yerel meclis ayrıca, turistlere uygun davranışları hatırlatmak için İngilizce ve İspanyolca poster kampanyası başlattı. Bu önlemler, aşırı turizmin yarattığı rahatsızlıkları azaltmayı hedefliyor.
25 Eylül 2024

25 Eylül 2024 tarihinde gram altın 2.913,172 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.654,91 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanıyor.
25 Eylül 2024

Grip sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, gripten korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu vurgulanıyor. Grip virüsünün yapısının kolayca değişebilmesi, her yıl yeni bir aşı gereksinimini doğuruyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip aşısının zamanında yapılmasının önemine dikkat çekiyor ve grip aşısının güvenli ve etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, aşı karşıtlığı ve tereddütlerinin artması, grip aşısının yaygınlaşmasını engelliyor.
25 Eylül 2024

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon, Lübnan'a kara istilası düzenlemeyi planlamadıklarını ve diplomatik çözümü tercih ettiklerini belirtti. İsrail, Lübnan'a hava saldırılarını sürdürürken, kara saldırısı tatbikatı yapmış ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a yeni darbeler vurmaya hazır olduklarını söylemişti. Danon, İsrail'in Lübnan'a kara istilası başlatmaya hevesli olmadığını, ancak İsrail'deki sivilleri koruma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 558 kişinin öldüğünü ve 1835 kişinin yaralandığını açıkladı.
25 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'in altıncı haftasında dokuz maç oynandı ve haftayı Başakşehir Futbol Kulübü bay geçti. Haftanın en dikkat çeken maçı olan derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını Youtube hesabından yayınladı. Güncel puan durumu da açıklandı.
24 Eylül 2024

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'da demir yolu işçileriyle bir araya geldiği toplantıda, asgari ücretlilerle grev yapma isteğini dile getirdi. Atalay, asgari ücretlilerin yüzde 99'unun sendika üyesi olmadığını belirtti ve asgari ücretin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, asgari ücretin konuşulmasının kira, gıda ve et fiyatlarına zam olarak yansıdığını ifade etti.
24 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'taki 79'uncu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, uluslararası barış ve güvenliğin beş ülkenin keyfine bırakılmaması gerektiğini vurguladı ve Filistin Devleti'nin tanınması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Hitler gibi durdurulması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Batı'nın savunduğu değerlerin öldüğünü ve uluslararası toplumun İsrail'in eylemlerine karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.
24 Eylül 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki bir mitingde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi 'tarihteki en büyük pazarlamacı' olarak nitelendirip, her gelişinde 60 milyar dolar aldığını iddia etti. Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurabileceğini ve kendisi görevde olsaydı Moskova ile Kiev arasında bir barış anlaşması müzakere edilebileceğini öne sürdü. Seçilmesi halinde hem Zelenski'yi hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak barış anlaşmasına varmaya teşvik edeceğini belirtti.
24 Eylül 2024

Sayıştay Başkanlığı’nın 2023 Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu, şehir hastanelerinde önceki yıllarda tespit edilen usulsüzlük ve sorunların devam ettiğini ve yeni usulsüzlüklerin eklendiğini ortaya koydu. Raporda, muhasebe işlemlerinin mevzuata uygun yapılmadığı, kira ödemelerinin hatalı muhasebeleştirildiği ve bazı varlık ve yükümlülüklerin hatalı kaydedildiği belirtildi. Ankara Tabip Odası, şehir hastanelerinin kamulaştırılması gerektiğini savunarak, sağlık hizmetlerinin kamu yararına göre organize edilmesi gerektiğini vurguladı. Şehir hastanelerinin bütçeye büyük bir yük oluşturduğu ve kamu kaynaklarını olumsuz etkilediği de raporda yer aldı.
24 Eylül 2024

Türkiye'de haziran-ağustos dönemini kapsayan yaz aylarında trafiğe kaydedilen motosiklet sayısı 345 bin 235 ile rekor kırdı. Bu artış, son 10 yılın yaz aylarında trafiğe kaydedilen motosiklet sayısının yaklaşık altı katına çıktığını gösteriyor. Artan kurye hizmetleri ve motosikletlerin sağladığı zaman ve yakıt tasarrufu, bu artışın başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Ağustos itibarıyla trafikteki motosiklet sayısı 6 milyona yaklaştı.
24 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu için ABD'de bulunan Emine Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde devlet başkanlarının eşlerine Türk çeyiz kültürünü, gelin alayını ve gelin hamamını tanıttı. 'Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk' programına ev sahipliği yapan Erdoğan, çeyiz geleneğinin kültürümüzde özel bir yeri olduğunu vurguladı. Etkinlikte Osmanlı ve Anadolu dönemi geleneksel gelinlikleri defileyle tanıtıldı ve geleneksel Türk kahvesi ile şerbet ikram edildi.
24 Eylül 2024

Bilim insanları, okyanusların deniz yaşamını sürdüremeyecek ve iklimi dengelemekte yetersiz kalacak kadar asidik hale gelmek üzere olduğu konusunda uyardı. Potsdam İklim Etkileri Araştırma Enstitüsü'nün (PIK) raporuna göre, gezegenimizin yaşamı sürdürebilme kapasitesini belirleyen dokuz kritik faktörden altısı, insan faaliyetleri nedeniyle güvenli sınırlarını aşmış durumda. Okyanus asidifikasyonu, fosil yakıtların yakılmasıyla atmosfere salınan karbondioksit (CO2) emisyonlarının artması nedeniyle sürdürülebilir sınırını aşmak üzere. Bu durum, deniz yaşamını ve milyarlarca insanın gıda kaynaklarını tehdit ediyor.
24 Eylül 2024

24 Eylül 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.887,048 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.626,06 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
24 Eylül 2024

Yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Giritlioğlu, kariyerine TRT'de çocuk programları ve belgeseller çekerek başladı ve 1989'da 'Kantadon Tango' filmiyle yönetmenlik kariyerine adım attı. 'Suyun Öte Yanı', 'Salkım Hanım'ın Taneleri' ve 'Güz Sancısı' gibi önemli filmlere imza atan Giritlioğlu, aynı zamanda 'Sultan Makamı', 'Çemberimde Gül Oya' ve 'Hatırla Sevgili' gibi popüler dizilerin yapımcılığını üstlendi. Giritlioğlu'nun vefatı, Türk sinema ve televizyon dünyasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.
23 Eylül 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, Gümüşel’e 18 yıl dokuz ay, İstekli’ye ise 36 yıl hapis cezası verdi. Daha önce istinaf mahkemesi cezaları az bularak davanın yeniden görülmesini istemişti. Davada, Gümüşel çifti ve İstekli hakkında çocuk istismarı ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yüksek hapis cezaları talep edilmişti.
23 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustos ayında trafiğe 211 bin 389 yeni araç kaydedildi ve 3 bin 118 aracın kaydı silindi. Bu artışla birlikte trafikteki toplam araç sayısı 30 milyon 469 bin 319'a ulaştı. Geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydedilen araç sayısında yüzde 10,2'lik bir azalma yaşandı. Ağustosta trafiğe kaydedilen araçların yüzde 54,7'si motosiklet, yüzde 31,3'ü otomobil, yüzde 8,4'ü kamyonet, yüzde 2,8'i traktör, yüzde 1,6'sı kamyon, yüzde 0,7'si minibüs, yüzde 0,4'ü otobüs ve yüzde 0,1'i özel amaçlı taşıtlardan oluştu.
23 Eylül 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te Katolik topluluğu Sant-Egidio'nun düzenlediği 'Barış için Buluşma' etkinliğinde yaptığı konuşmada, dünya düzeninin eksik ve adaletsiz olduğunu belirtti. Macron, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Fransa'nın Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini ve yeni bir Avrupa örgütlenmesinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yüksek nüfuslu birçok ülkenin yeterince temsil edilmediğini belirterek, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu gibi kurumların daha adil bir şekilde yapılandırılması gerektiğini savundu.
23 Eylül 2024

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), AstraZeneca tarafından üretilen ve evde kullanılabilen burun spreyi grip aşısı FluMist'i onayladı. Bu aşı, çevrimiçi eczaneler aracılığıyla Amerikalıların kullanımına sunulacak ve 18 yaşından büyük herkes tarafından hem kendine hem de başkasına uygulanabilecek. FDA yetkilisi Peter Marks, bu yeni seçeneğin bireyler ve aileler için aşıya erişimi kolaylaştıracağını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre mevsimsel grip her yıl yaklaşık bir milyar kişiyi enfekte ediyor ve 650 bine kadar ölüme yol açıyor.
23 Eylül 2024

23 Eylül 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.882,720 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.629,35 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirleniyor.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim