Kayseri’de 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi bir askeri eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.
4 Haziran 2024

4 Haziran 2024 sabahı itibarıyla bir gram altın 2.433,557 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.349,94 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanmaktadır.
4 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari belediyesine kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'da tüm eylem ve etkinlikler üç ila 10 gün süreyle yasaklandı.
4 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Valisi Ali Çelik'in belediyeye kayyım olarak atanması, 28 baro tarafından ortak bir açıklamayla eleştirildi. Barolar, kayyım atama kararının demokrasinin temeli olan seçme ve seçilme hakkına müdahale olduğunu belirtti. Açıklamada, demokratik bir yönetim anlayışının tesis edilmesi gerektiği vurgulandı ve siyasi iktidar kayyım atamalarından vazgeçmeye davet edildi.
3 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir sevinç yaşattı. Maç sırasında bir kadının sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. TRT Spor, bu görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, çekimlerin ABD'li yayın kuruluşu tarafından yapıldığını ve kendilerinin müdahale imkanı olmadığını açıkladı. TRT Spor, bu durumdan duyulan rahatsızlığı ABD'li yayın kuruluşuna ilettiklerini belirtti.
3 Haziran 2024

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lirayla tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Mourinho'nun uluslararası ününün Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımında etkili olabileceği ve kulüplerin yayın gelirleri ile Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediği belirtiliyor. Fenerbahçe hisselerindeki artış, diğer spor kulüplerinin hisselerini de olumlu etkiledi.
3 Haziran 2024

Günde 2,6 kilometre bisiklet sürmenin karbon emisyonlarını 686 milyon ton azaltabileceği belirtiliyor. Türkiye'de 'Patronsuz Kurye Sosyal Girişimi', motorlu kuryelere alternatif olarak bisikletli kuryelerle çalışarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyor. Girişim, kuryelerin esnek koşullarda çalışmasına imkan tanırken, aynı zamanda gürültü ve hava kirliliğini de azaltıyor. Ancak, kuryeler yasal güvence eksiklikleri ve iş güvenliği sorunlarıyla karşı karşıya.
3 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde ABD'yi 3-2 yenerek ABD etabını dörtte dört galibiyetle tamamladı. Milliler, sekiz maçta altı galibiyet alarak yenilmezlik serisini sürdürdü ve dünya sıralamasındaki liderliğini korudu. Takım, 11-16 Haziran'da Hong Kong'da oynayacağı üçüncü etap maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak. Üçüncü etap sonunda ilk sekizde yer alması halinde finallere yükselecek.
3 Haziran 2024

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

3 Haziran 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.401,241 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.317,10 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanıyor.
3 Haziran 2024

Meksika'da resmi olmayan sonuçlara göre Claudia Sheinbaum, ülkenin ilk kadın devlet başkanı seçildi. Sheinbaum, rakibi Xochitl Galvez'i geride bırakarak %59 oy aldı. Seçim süreci, ülkede 38 siyasetçinin suikast sonucu öldürülmesiyle en kanlı seçim olarak nitelendiriliyor. Sheinbaum'un gündeminde ekonomideki bütçe açığı, ABD'ye göçmen geçişi ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı işbirliği bulunuyor.
3 Haziran 2024

Alaattin Aktaş, geçen yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının büyük kazanç sağladığını belirtiyor. Bu dönemde dolar kuru önemli ölçüde artarken, KKM hesapları yüksek getiri sağladı. Buna karşın, TL mevduat hesapları düşük faiz oranlarıyla yetinmek zorunda kaldı. Merkez Bankası'nın bu dönemdeki zararları ve politika faizindeki değişiklikler de yazıda ele alınıyor.
3 Haziran 2024

Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, kumar bağımlılığı ve seks bağımlılığının çocukluk çağındaki ihmal ve istismarla ilişkili olduğunu belirtti. KKTC'de kumarhanelerin artışıyla birlikte kumar bağımlılığı oranlarının da yükseldiğini vurgulayan Çakıcı, bu bağımlılığın kontrolsüz bir şekilde büyüdüğünü ifade etti. Çocuklukta yaşanan travmaların, yetişkinlikte kumar bağımlılığına zemin hazırladığını ve bu bağımlılığın ciddi sosyal ve psikolojik sorunlara yol açtığını açıkladı.
2 Haziran 2024

Türkiye Noterler Birliği tarafından 2014 yılında çıkarılan ve görme engellilerin noterlik işlemleri için iki tanık bulundurma zorunluluğu getiren genelge, Yargıtay tarafından iptal edildi. Başvuruyu gözleri görmeyen avukat Gökçe Artar Kutlu yapmıştı. Yargıtay, genelgenin Noterlik Kanununa ve hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Bu kararla, okuryazar görme engelliler noterlik işlemlerini tanık bulundurmadan yapabilecekler.
2 Haziran 2024
İşaretlediklerim