Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, başını örtmeyen öğrencilere müdahale edeceğini belirten sözleriyle gündeme gelmişti. Kırbıyık, bu kez de kadın müdür yardımcısının odasının kapısını zorla kırarak yeniden dikkatleri üzerine çekti. Olayın ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırbıyık'ın açığa alındığını duyurdu. Görüntülerin basına yansıması üzerine olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
20 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

Arjantinli emekliler, Devlet Başkanı Javier Milei’nin emeklilik reformunu veto etmesine tepki göstermek amacıyla başkent Buenos Aires’teki Ulusal Kongre çevresinde protesto düzenledi. Gösteriler sırasında polis ve protestocular arasında çıkan arbedede 30’dan fazla kişi yaralandı. Dört polis memuru üzerlerine dökülen kaynar su nedeniyle yaralanırken, emniyet güçlerinin müdahalesi sırasında yaralanan göstericilerden ikisi hastaneye kaldırıldı. Yerel halk, olayların hükümetin emekli maaşı politikalarına duyulan artan memnuniyetsizlik ve yönetimle halk arasındaki gerginliğin artması nedeniyle yaşandığını belirtti.
5 Eylül 2024

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak istedikleri için gözaltına alınan ve tutuklu bulunan dört kişi tahliye edildi. İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar suçlamaları kabul etmedi ve savunmalarını sundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Dava, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürümek isteyenlerin polis müdahalesiyle karşılaşması sonucu açılmıştı.
4 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında çıkan çatışmada bir köylü hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Köylüler, ağaç kesimini durdurmak için iş makinelerini engellemeye çalışırken silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından Hopa halkı, hayatını kaybeden Reşit Kibar için eylem düzenledi ve yolu kapattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıyı kınayarak başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim