Londra'daki Prince Charles Sineması, halkın tepkisi üzerine yapay zeka tarafından yazılan 'Son Senarist' filminin galasını iptal etti. Film, Peter Luisi tarafından yönetildi ve Nicholas Poplin tarafından oynandı. İzleyiciler, yazar yerine yapay zeka kullanılması konusundaki endişelerini dile getirdi. Yönetmen Luisi, filmin amacının yapay zekanın film endüstrisi üzerindeki etkisi hakkında bir sohbet başlatmak olduğunu belirtti.
23 Haziran 2024

Everest Yayınları, yazar Azra Kohen ile Filistinlilere yönelik tartışmalı paylaşımı nedeniyle yollarını ayırdı. Kohen, İsrail'in Refah'a saldırısı hakkında paylaşım yapmadığını soran bir takipçisine, Filistinli ebeveynlerin çocuklarını sosyal medya paylaşımlarına malzeme yapmak için öldürttüğünü savunmuş ve bu ailelerin yok olmasını dilemişti. Bu açıklamalar büyük tepki çekti ve birçok alışveriş sitesi Kohen'in kitaplarını kaldırdı. Everest Yayınları, Filistin halkına yönelik soykırımı açıkça lanetlediklerini belirterek, Kohen ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.
31 Mayıs 2024

İspanyol giyim markası Zara, 'The Jacket' isimli kampanyasında kullandığı fotoğraflar nedeniyle eleştiriliyor. Kampanya fotoğraflarında kefene benzeyen beyaz ceset torbası, taşlar, molozlar ve Filistin haritasını andıran bir karton kesit yer alıyor. Bu görseller, özellikle beyaz bir ceset torbasını andıran mankenin imajı nedeniyle, markanın eski ve sadık müşterileri de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından 'kışkırtıcı' olarak değerlendiriliyor ve büyük öfke yaratıyor. Zara, bu tartışmalar hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
10 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'nin eski asbaşkanlarından Mehmet Şekip Mosturoğlu, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasını eleştirdi. Mosturoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Çocukluk hayalimdi cumhuriyetin 100'üncü yılında süper kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynaması. Bu rüyamın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım' ifadelerini kullandı. Bu karara çok sayıda tepki geldi.
21 Ekim 2023

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Adana Demirspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından oyuncusu Salih Uçan'ı itekledi. Bu hareketi yayıncı kuruluşun ekranına yansıdı ve sosyal medyada büyük tepki çekti. Ayrıca, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Abuobakar'ın maç sonu gülmesi de dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Güneş'in aynı hareketi Abuobakar gibi oyunculara yapamayacağını belirterek duruma tepki gösterdi.
28 Eylül 2023

Alışveriş sitesi Çiçek Sepeti, 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirilen 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı eski istihbaratçı Mahmut Yıldırım'ın logolu posterlerin 'hediyelik ürün' olarak satışa sunulmasının ardından tepkiler üzerine özür diledi ve ürünü siteden kaldırdı. Ayrıca, bu ürünü satan 'Uyguncase' adlı kuruluşla olan tüm ilişkilerini sonlandırdıklarını açıkladı. Bu olay, Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına ve teknik ekibine yapılan saldırı ve tribünlerde benzer posterlerin açılması sonrasında gündeme gelmişti.
6 Mart 2023

Çiçek Sepeti, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle anılan 'Beyaz Toros' ve eski istihbaratçı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın logolu posterini 'hediyelik ürün' olarak satışa sundu. Twitter üzerinde başlatılan #ÇiçekSepetiBoykot etiketiyle ürünün kaldırılması talep edildi. Bursaspor-Amedspor maçında benzer posterlerin tribünlerde açılmasının ardından, Çiçek Sepeti ürünü siteden kaldırdı. 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin sembolleri olarak biliniyor.
6 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Kızılay'ın bölgeye çadır göndermemesi eleştirilirken, depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında 2 bin 500 çadır satması ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satıştan elde edilen parayı yine çadır üretmek için kullandıklarını iddia etti. Ancak bölgede hala çadır bekleyen depremzedeler varken yapılan bu satış, sosyal medyada ve siyasetçiler arasında büyük tepki topladı. Kullanıcılar, Kızılay'ın bu hareketini 'not ettiklerini' belirterek, kurumun ticarethaneye dönüştürüldüğünü ve afetzedeler yerine ticari çıkar peşinde koştuğunu ifade ettiler.
26 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan can kaybının artması ve yıkılan bina sayısının 164 bin 321'e ulaşmasıyla birlikte, çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelerin durumu zorlaşmaktadır. Özellikle yakınlarını kaybeden çocuklar zor durumda olup, bazı gazetecilerin bu çocuklara mikrofon uzatarak röportaj yapmaları sosyal medyada eleştirilmektedir. Halk TV ve CNN Türk'te yayınlanan videolar, bu eleştirilerin odak noktası haline gelmiştir.
25 Şubat 2023

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli büyük bir depremle sarsıldı ve deprem sonucunda 1541 kişi hayatını kaybetti, 9733 kişi yaralandı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ülke genelinde camilerde sela okutma kararı alması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Kullanıcılar, arama-kurtarma çalışmalarında sessizliğin önemine ve enkaz altındakilerin durumuna dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu kararını eleştirdiler.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim