İsviçre'deki Kunsthaus Zürih Müzesi, Claude Monet ve Vincent van Gogh'un eserlerinin de dahil olduğu beş eseri, Naziler tarafından çalınmış olabileceği şüphesiyle gösterimden kaldırdı. Bu karar, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilere silah satan Emil Bührle'nin koleksiyonundaki eserlerin kaynağıyla ilgili uzun süredir devam eden şüpheler üzerine alındı. Yeni yönergeler, çalınan kültürel eserlerin ailelerine geri verilmesini amaçlıyor. Vakıf, eski sahiplerinin yasal varisleriyle adil bir çözüm arayışında olduklarını belirtti.
16 Haziran 2024

Fransa Süper Kupa finalinde Ligue 1 şampiyonu Paris Saint-Germain, Fransa Kupası şampiyonu Toulouse'yi 2-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Parc des Princes Stadı'nda oynanan maçta PSG'ye galibiyeti getiren goller Lee Kang-in ve Kylian Mbappe'den geldi. Bu zaferle PSG, Süper Kupa'yı 12. kez kazanmış oldu.
4 Ocak 2024

UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi sonucunda Galatasaray, Çekya'nın Sparta Prag takımı ile eşleşti. İlk maçlar 15 Şubat 2024'te, rövanş maçları ise 22 Şubat 2024'te oynanacak. Diğer eşleşmeler arasında Shakhtar Donetsk-Olimpik Marsilya, Feyenoord-Roma, Benfica-Toulouse gibi önemli maçlar yer alıyor.
18 Aralık 2023

İspanya'da tatildeyken kaybolan 17 yaşındaki Alex Batty, altı yıl sonra Fransa'nın güneyinde bir kurye tarafından bulundu. Kuryenin yardımıyla büyükannesine ulaşan Alex, Manchester'daki ailesine geri gönderildi. Manchester polisi, Alex'in ifadesinin alınmasının ardından bir ceza soruşturması başlatılıp başlatılmayacağına karar verecek. Alex'in annesi ve büyükbabası, çocuğun kaybolmasıyla bağlantılı olarak aranıyor.
17 Aralık 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde üst tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde yarın çekilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nu üçüncü sırada bitirerek Avrupa Ligi play-off'larına katılmaya hak kazandı ancak seri başı olmayacak. Sarı-kırmızılı takımın muhtemel rakipleri arasında Freiburg, Olimpik Marsilya, Rennes, Toulouse, Karabağ, Roma, Sparta Prag ve Sporting Lizbon bulunuyor. Fenerbahçe ise Avrupa Konferans Ligi'nde doğrudan son 16 turuna kaldı ve rakibi daha sonra belirlenecek.
17 Aralık 2023

İspanya'da tatildeyken kaybolan 17 yaşındaki Alex Batty, altı yıl sonra Fransa'nın Toulouse kenti yakınlarında yağmur altında yürürken bir kurye tarafından bitkin halde bulundu. Kendisiyle iletişime geçen kurye, Alex'in arandığını internetten öğrenince onu polise götürdü. Alex, büyükannesi Susan Caruana'ya eve dönmek istediğini belirten bir mesaj gönderdi. Alex, son iki yıldır Fransa'nın Pirene vadilerinde bir gezici komünde yaşadığını belirtti, ancak kaybolmasıyla ilgili annesi ve büyükbabasının yerini açıklamadı.
15 Aralık 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi Toulouse ile oynanacak lig maçının kadrosuna dahil etti. Sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'deki hazırlık turnuvasında A takım kadrosundan çıkarılan ve ligin ilk haftasında oynamayan Mbappe, yeniden kadroya çağrıldı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemediği için kadrodan çıkarılan oyuncunun takımda kalmaya ikna edilmesi için çaba gösterecek.
18 Ağustos 2023

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki sürücünün yaşamını yitirmesi sonrasında çıkan olaylarda 150 kişi gözaltına alındı. Olaya tepki gösterenler Nanterre, Lyon, Lille, Toulouse, Viry-Chatillon gibi farklı kentlerde protesto düzenledi. Protestolar sırasında araçlar, çöp bidonları ve kamu eşyaları ateşe verildi, polise taş atıldı ve polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.
29 Haziran 2023

Fransa'nın Metz, Nancy, Nantes, Nice, Strazburg, Toulouse ve Versay kentlerinde yayaların kırmızı ışıkta durma alışkanlığını artırmak için trafik lambalarına turuncu ışık eklendi. Test aşamasında olan bu uygulama ile insan silüetindeki turuncu lamba, kırmızı ışıktan önce yanarak yayaların dikkatini çekmeyi ve kurallara uymalarını hedefliyor. Versay kenti, maliyet gerekçesiyle uygulamadan çekildiğini duyurdu. Yol Kazalarını Önleme Derneği, Versay'ın kararını eleştirdi. Yapılan araştırmalar, Fransız yayaların kırmızı ışıkta durma konusunda isteksiz olduğunu ve yayaların karıştığı kazaların büyük bir kısmının ölümle sonuçlandığını ortaya koydu.
30 Nisan 2023
İşaretlediklerim