Alman Havacılık ve Uzay Merkezi ve Aachen Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, uçuş sırasında içki içmenin kardiyovasküler sistemi zorladığını ve kandaki oksijen seviyelerini düşürdüğünü belirtti. Bu durumun uyku kalitesini de olumsuz etkilediği ve özellikle yaşlı bireyler ile tıbbi rahatsızlıkları olanlarda sağlık komplikasyonlarına yol açabileceği vurgulandı. Araştırmacılar, havayollarının uçak içi alkollü içecek tüketimini kısıtlamasını önerdi.
26 Haziran 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Türkiye'nin Satın Alma Gücü Paritesi (SGP) endeksi, Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 27 gerisinde kaldı. 2023 yılı verilerine göre, Türkiye'nin kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeksi 73 olarak belirlenirken, AB ortalaması 100 olarak tespit edildi. Kişi başına fiili bireysel tüketim düzeyinde de Türkiye, AB ortalamasının yüzde 14 altında kaldı. Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik durumunu ve Avrupa ile olan farkını ortaya koyuyor.
21 Haziran 2024

Türkiye’nin dev süt markalarından biri olan Kay Süt iflas etti. Şirket mali darboğaza girerek konkordato talep etti. Alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Kay Süt fabrikasının icradan satışını istedi. Balıkesir 4’üncü İcra Müdürlüğü, tesisin icradan satış ihalesinin 16 Temmuz günü yapılacağını duyurdu.
17 Haziran 2024
İşaretlediklerim