Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran olayı, Türkiye'de çocuk istismarı ve şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, olayın aile içi organize bir suç olduğunu ve medyanın bu tür olayları ele alış biçimini eleştirdi. Özkan, çocuk kayıplarının önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve devletin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.
15 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yapılan zam oranının beklenen enflasyonun iki katı olduğunu belirterek bu durumu övdü. 2024 yılı için emeklilere yüzde 41,5 oranında zam yapıldığını ifade eden Yılmaz, muhalefetin eleştirilerini 'ucuz oy avcılığı' olarak nitelendirdi. Ancak, birçok emekli bu zammı yeterli bulmadı ve maaşlarının düşük kaldığını belirtti. İktidar, en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmıştı.
12 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işgücü istatistiklerini değerlendirdi. Şimşek, işgücü göstergelerinin Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu seyrettiğini ve ekonomide dengelenmenin sürdüğünü belirtti. İlk yedi ayda istihdamın yaklaşık 600 bin kişi arttığını ve işsizlik oranının temmuzda yüzde 8,8 olduğunu ifade etti. Ayrıca, sanayi üretiminin yıllık yüzde 1,2 arttığını ve dış talep koşullarının iyileşmeye devam ettiğini vurguladı.
10 Eylül 2024
İşaretlediklerim