Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı. Bu enflasyon oranına bağlı olarak rakıdan alınan ÖTV miktarı da otomatik olarak artırıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından zamlı fiyatları açıkladı. Saki Rakı grubuna yapılan bu zam, ithal içki grubunu da etkiledi.
16 Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, tütün ve içki üretimi ile ithalatı yapan gerçek ve tüzel kişiler için yeni teminat tutarlarını Resmi Gazete'de yayınladı. Yayınlanan yönetmelik, üretim kapasitesine ve ürün kategorisine göre değişen teminat miktarlarını içeriyor. İçki üreticileri, küçük işletmelerin bu yeni mali yükümlülükleri karşılayamayacağını ve teminat tutarlarının keyfi olarak artırılmasının engellenemeyeceğini belirtmişlerdi. Yeni düzenleme, tütün ve alkollü içki piyasasını düzenleyen kanun teklifinin komisyondan geçmesiyle birlikte yürürlüğe girdi.
30 Nisan 2024

Son araştırmalar, elektronik sigaraların ve içindeki sıvıların kanserojen maddeler içerdiğini ve sağlık üzerinde ciddi zararlar oluşturabileceğini gösteriyor. E-sigara kullanımının özellikle gençler arasında artması endişe yaratıyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) henüz bu ürünler üzerinde bir inceleme başlatmadı. Elektronik sigaraların içerdiği maddeler arasında nikotin, dietilen glikol, kadmiyum, benzen, propilen glikol, karsinojenler, akrolein, diasetil ve ağır metaller bulunuyor. Florida Üniversitesi Onkoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. İlyas Şahin, e-sigaraların kanserojen etkileri ve diğer sağlık riskleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Türkiye'de elektronik sigaralar yasak olmasına rağmen denetimsizlik nedeniyle yaygın olarak kullanılıyor ve satılıyor.
27 Ocak 2024

Philip Morris grubuna ait sigaraların fiyatlarına 5 lira zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte sigaralar 47-53 lira bandında satışa sunulacak. Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bu zammın artan benzin ve motorin fiyatlarına karşı yapılan maliyet zammı olduğunu belirtti.
4 Eylül 2023
İşaretlediklerim