Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan istihdam ve terfi sorunlarına ilişkin soruları cevaplamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı rektör Naci İnci ve yönetimi, üniversitede kadrolaşmayı sürdürüyor ve tanıdık kişileri işe alıp, liyakatsiz personeli terfi ettiriyor. CHP milletvekili Ulaş Karasu, bu durumu sorgulayan bir dizi soru önergesi sundu, ancak Tekin bu soruları mevcut süre içerisinde yanıtlamadı. Soru önergesinde, liyakatsiz atamalar, sendika baskıları ve şeffaflık eksikliği gibi konulara dikkat çekildi.
26 Mart 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanarak yeni dönem için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. MYK, siyasi ve idari işler olmak üzere iki bölümden oluşuyor ve toplam 24 üyeden meydana geliyor. 18 üye 'gölge kabine' olarak adlandırılan siyasi işler bölümünde görev alacak. Selin Sayek Böke Genel Sekreter olarak atandı ve diğer üyeler de çeşitli bakanlıklardan sorumlu genel başkan yardımcıları olarak görevlendirildi.
11 Kasım 2023

Ankara Mamak'ta Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşü sırasında raydan çıktı ve dört çalışan hafif yaralandı. CHP Sivas milletvekili Ulaş Karasu, hattın eksiklerine rağmen açıldığını ve vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Kazadan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla yapılacağını duyurdu.
14 Ekim 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık adaylığını açıklayacağını duyurdu. Adaylık açıklaması CHP Genel Merkezi'nde yapılacak ve Özel'e birçok CHP milletvekili destek verecek. Bu milletvekilleri arasında Adana, Ankara, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, Karaman, Sivas, Balıkesir, Manisa ve İzmir milletvekilleri bulunuyor.
14 Eylül 2023

CHP'li Özgür Özel, Yeşil Sol Partili (YSP) Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş, Demokrat Partili (DP) Cemal Enginyurt dahil 12 vekilin 15 dokunulmazlık dosyası Meclis başkanlığına sunuldu. Dosyaların sekizi YSP, üçü CHP, ikisi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), birer tanesi İYİ Parti ve DP milletvekiline ait. Öcalan, Oluç ve Aydeniz'in ikişer dosyası bulunuyor.
8 Ağustos 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen ve bir kılavuz lokomotifin raydan çıkmasına neden olan olayı Twitter üzerinden duyurdu. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı etiketleyerek, projenin geç tamamlanmasını ve güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi. Paylaşılan görüntülerde, heyelan sonucu ray altındaki toprağın boşaldığı ve direklerin yamulduğu görülüyor. Karasu, hattın güvenliğiyle ilgili şüphelerini daha önce de dile getirdiklerini ancak seslerinin duyulmadığını belirtti.
18 Haziran 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023
İşaretlediklerim