Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada, Ateş ailesinin tahliyelere yaptığı itiraz Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, tahliye kararlarında usul ve yasaya aykırı bir durum olmadığını belirtti. Davada çeşitli sanıklara ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezaları verilirken, bazı sanıklar beraat etti. Dava, Türkiye'de siyasi ve hukuki tartışmalara yol açtı.
7 Kasım 2024

Sinan Ateş cinayeti davasında, MHP'li avukat Serdar Öktem'in adli kontrolle tahliyesine savcı tarafından itiraz edildi. İtirazda, Öktem'e isnat edilen suçun ciddiyeti ve kaçma tehlikesi gerekçe gösterildi. Davada, cinayetle ilgili çeşitli sanıklara ağırlaştırılmış müebbet ve uzun süreli hapis cezaları verildi. Öktem'in dava dosyası, cep telefonlarının incelenmesi için ABD'ye yazı yazılması nedeniyle ayrılmıştı.
4 Ekim 2024

Ankara'da Sinan Ateş'in ailesine adliye bahçesinde saldıran M.C.K. isimli şüpheli, 'kadına karşı basit yaralama' suçundan tutuklandı. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara'da öldürülmüş ve bu olayla ilgili 22 sanığın yargılandığı davada karar açıklanmıştı. Saldırı, duruşma sırasında verilen arada gerçekleşmiş ve Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ile yanındaki üç kişi etkilenmişti. Saldırgan, başsavcılık talimatıyla gözaltına alınarak tutuklandı.
3 Ekim 2024

Sinan Ateş'in 2022'de öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı ve 11 sanığa hapis cezası verildi. Ayşe Ateş, karar sonrası yaptığı açıklamada yurt dışına kaçmayacağını ve adalet arayışını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, davada adil bir yargılama yapılmadığını ve gerçek suçluların cezalandırılmadığını iddia etti. Ayşe Ateş, devam eden soruşturmaların kovuşturmaya dönüşmesini beklediğini de ifade etti.
2 Ekim 2024

Sinan Ateş cinayeti davasında kararın açıklanmasını bekleyen Ateş ailesine adliye bahçesinde bir kişi tarafından fiziksel saldırıda bulunuldu. Saldırgan gözaltına alındı ve olay sonrası Selma Ateş'in çevresine polis çemberi oluşturuldu. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülmüş ve davası Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmektedir. Bugünkü duruşmaya 16:30'a kadar ara verilmiş olup, aranın ardından kararın açıklanması bekleniyor.
2 Ekim 2024

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin davanın bugünkü duruşmasına turkuaz basın kartı olmayan gazeteciler alınmadı. Mahkeme başkanı, basın mensubu olup olmadığını belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda olduğunu belirterek, sadece yeni basın kartı olanları duruşmaya aldıklarını açıkladı. Duruşmada ayrıca tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal’ın avukatının duruşmanın kapalı yapılması talebi reddedildi ve bilirkişi raporuna itirazlar dile getirildi.
30 Eylül 2024

Avukat Dilek Ekmekçi, 30 Ağustos'ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle iftira ve kamu görevlisine hakaret iddialarıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Hakları Grubu, Ekmekçi'nin kaçma şüphesiyle tutuklandığını ve hakimin kararını savunmadan beş saniye sonra açıkladığını iddia etti.
1 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2025 adli yılı mesajında demokrasinin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformlara devam edeceklerini belirtti. Adli tatilin sona ermesiyle birlikte yeni adli yıl Yargıtay'daki törenle başlayacak. Bu kapsamda önemli davaların duruşmaları da Eylül ayında görülecek. Tunç, adalet hizmetlerinin etkinliğini ve kalitesini artırmak için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.
1 Eylül 2024

CHP'li Seyhan Belediyesi'nde MHP'li Meclis Üyesi Şeyhmus Uçar, Belediye Başkanı Oya Tekin'i tehdit etti. Uçar, Tekin'e konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini ve Ülkü Ocakları'ndaki arkadaşlarını belediyeye getirirse Tekin'in burada yer bulamayacağını söyledi. Tekin ise bu tehdide karşı duracaklarını ve siyaseti şiddetle değil, akıl ve iş ile yapacaklarını belirtti. Olay, Tekin'in sosyal medya hesabından paylaştığı video ile gündeme geldi.
6 Ağustos 2024

Mustafa Yalçıner, MHP'nin kendisini Türk milletinin temsilcisi olarak ilan etmesini ve saldırgan tutumunu eleştiriyor. Yalçıner, MHP'nin geçmişte işlediği suçlar ve Sinan Ateş cinayetiyle doğrudan ilişkili olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, MHP'nin güçlü konumunu kullanarak yargı sürecini etkilediğini ve davanın bir tiyatroya dönüştüğünü belirtiyor.
23 Temmuz 2024

Gökçer Tahincioğlu'nun yazısında, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti davasında MHP'li isimlerin ve Ülkü Ocakları'nın rollerinin bilirkişi raporuyla açıkça ortaya konduğu belirtiliyor. Yazıda, Türkiye'de siyasi cinayetlerin genellikle cezasız kaldığı ve adaletin kişilere ve konjonktüre göre işlediği vurgulanıyor. Ayrıca, davanın siyasi ayağının iddianamede görmezden gelindiği ve bu durumun Türkiye'deki yargı sisteminin bir örneği olduğu ifade ediliyor.
20 Temmuz 2024

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Medyascope’ta yayınlanan bir yazıyı paylaşarak, geçmişteki hatalarıyla yüzleştiğini ve adalet arayışında olduğunu belirtti. Ayşe Ateş, devletin duruşma salonunda katilden yana tavır aldığını ve bu durumun kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Ayrıca, benzer zulme uğrayan kadınlarla dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Ayşe Ateş'in bu açıklamaları, Sinan Ateş cinayeti ve dava süreciyle ilgili yeni bir perspektif sunuyor.
10 Temmuz 2024

Gazeteci İrfan Değirmenci, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması üzerine gelen tepkilere yanıt verdi. Değirmenci, LGBTİ kimliğiyle barışık olduğunu ve bu kimliği üzerinden linç edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, milli takım formasıyla yapılan bozkurt işaretinin futbolun siyasete alet edilmesi olduğunu vurguladı. Değirmenci, futbolun sadece futbol olmadığını ve yönetenlerin asıl sorunları örtbas etmek için kullandıkları bir araç olduğunu ifade etti.
6 Temmuz 2024

Murat Ağırel, Sinan Ateş cinayeti davasında ortaya atılan iddiaların ve yapılan paylaşımların davanın MHP ve Ülkü Ocakları'na yönelik bir kumpas olduğunu savunduğunu belirtti. Duruşmada tetikçi ve azmettiricinin ifadelerini reddetmesi ve yeni iddialar ortaya koyması dikkat çekti. Ağırel, bu tarz siyasi suikastların arkasında güçlü örgütlenmeler ve siyasi ayaklar olduğu için davadan pek bir sonuç beklemediğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin geçmişinden gelen 'derin' alışkanlıkların bu tür olaylarda etkili olduğunu vurguladı.
6 Temmuz 2024

Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı ve tutuklu yargılanan 22 sanıktan 10'u serbest bırakıldı. Duruşma, Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için 19 Temmuz'a ertelendi. Mahkemenin hızlı karar alması ve eksik delillere rağmen azmettiricilere ulaşılmasını engelleyen kararlar alması, dosyanın bir an önce kapatılmak istendiği yönünde yorumlandı. Ayrıca, davayı soruşturan savcıların sürekli değiştirilmesi ve bazı delillerin incelenmemesi adaletin sağlanması konusunda şüpheler uyandırıyor.
6 Temmuz 2024

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş davasının beşinci duruşmasında, tutuklu 10 sanığın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Dava kapsamında toplam 39 kişi hakkında işlem yapılmış, 22’si tutuklanmıştı. Mahkeme, müşteki avukatlarının bazı taleplerini kabul ederken, davayı 19 Temmuz’a erteledi.
5 Temmuz 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü celsesi tamamlandı. Duruşmada sanık avukatlarının beyanları alındı ve sanıklar MHP’ye kumpas kurulduğunu savunarak savcıları suçladı. Sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye talebinde bulundu. Duruşmaya yarın avukat beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.
3 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili davanın ikinci duruşmasında sanıklar, MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmeye çalışıldığını iddia etti. Duruşmada, sanıkların savunmaları ve çelişkili ifadeleri dikkat çekti. MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, eşinin banka hesabından cinayetin azmettiricisine para gönderdiğini kabul etti ancak MHP'nin suçlanmasını reddetti. Duruşma, sanıkların savunmalarıyla devam etti ve yarın devam edecek.
2 Temmuz 2024

Ülkü Ocakları eski başkanlarından S. Ateş, Ankara'da gündüz vakti öldürüldü ve dün ilk duruşması yapıldı. Mustafa Yalçıner, cinayetin Ülkü Ocakları ve MHP ile doğrudan ilişkili olduğunu, ancak bu ilişkinin yargı sürecinde göz ardı edildiğini belirtti. Yalçıner, MHP'nin AKP ile olan siyasi ilişkilerini korumak için bu durumu örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, MHP'li ve Ülkü Ocaklıların cinayetle bağlantılı oldukları halde yargılanmadıklarını vurguladı.
2 Temmuz 2024
İşaretlediklerim