Brezilya'nın güney bölgesinde etkili olan tropikal kasırga nedeniyle ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti. Bölge Valisi Eduardo Leite, 20'den fazla kasabada acil durum ilan ettiklerini ve 15 bin kişinin tahliye edildiğini belirtti. Kasırganın etkili olduğu 60 kasabada şiddetli rüzgar ve seller nedeniyle nehirlerin taştığı ve arama kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.
6 Eylül 2023

ABD'nin Hawaii eyaletinde devam eden orman yangınları, ülkenin son 100 yılındaki en ölümcül orman yangınları olarak kaydedildi. BBC'nin aktardığına göre, yangınlarda ölenlerin sayısı 106'ya çıktı ve 1300'den fazla kişi kayıp. Hawaii Valisi Josh Green, ölü sayısının tam olarak belirlenebilmesi için birkaç güne ihtiyaçları olduğunu belirtti.
16 Ağustos 2023

ABD'nin Hawaii eyaletinde devam eden orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 89'a ulaştı. Bu, ülkede son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangını olarak kaydedildi. Hawaii Valisi Josh Green, 2 bin 200 civarında yapının yok olduğunu ve hasarların miktarının 6 milyar doları bulduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden, Maui Adası'nı 'felaket bölgesi' ilan etmişti.
13 Ağustos 2023

İtalya'da 11 yıldır aranan ve en tehlikeli 100 kaçak listesinde bulunan Vincenzo La Porta, memleketinin futbol kulübünün şampiyonluğunu kutladığı bir sırada yakalandı. Napoli merkezli Camorra mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen La Porta, Yunanistan'ın Corfu adasında bir restoranda çekilen fotoğrafı sayesinde teşhis edildi. İtalya, suç örgütü üyeliği, vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık gibi suçlardan 14 yıl hapse mahkum edilen La Porta'nın iadesini istiyor.
6 Ağustos 2023

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda sekizinci gününe giren yangınlarda adanın yüzde 10'unun yandığı tahmin ediliyor. Yangınlar nedeniyle 19 bin kişi tahliye edildi. Rodos Başsavcılığı, yangınların nasıl çıktığına ve yetkililerin yangına yeterince hazırlıklı olup olmadığına dair soruşturma başlattı. Ayrıca, adanın güneydoğusundaki Vati köyü yakınında yeni bir yangın daha çıktığı ve acil yardım ihtiyacı olduğu bildirildi.
25 Temmuz 2023

Fransa'nın Nanterre kentinde 17 yaşındaki Nael M. isimli genç sürücünün polis tarafından öldürülmesi sonrasında çıkan protestolar ülke genelinde devam ediyor. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, gece saatlerinde 667 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Protestolar sırasında çeşitli kentlerde karakollara saldırılar düzenlendi, otobüsler kundaklandı ve binalar ateşe verildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, olaylarla ilgili yeni bir kriz birimini yönetecek.
30 Haziran 2023
İşaretlediklerim