Rocky film serisinde Apollo Creed karakteriyle tanınan Amerikalı oyuncu Carl Weathers, 76 yaşında hayatını kaybetti. Weathers'in ölüm haberi ailesi tarafından duyuruldu. Açıklamada, Weathers'ın 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde vefat ettiği belirtildi ve onun film, televizyon, sanat ve spor alanlarına yaptığı katkılarla unutulmaz bir iz bıraktığı ifade edildi.
3 Şubat 2024

AC/DC'nin ilk bateristi Colin Burgess, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Grubun Facebook sayfasında paylaşılan bir mesajla Burgess'in ölümüne duyulan üzüntü ifade edildi ve onun saygıdeğer bir sanatçı olduğu belirtildi. Burgess, 1973 yılında kardeşi Angus, Malcolm Young, Dave Evans ve Laryy Van Kriedt ile birlikte AC/DC'yi kurmuştu. Sanatçının ölüm nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
17 Aralık 2023

Brooklyn Nine-Nine, Homicide: Life on the Street, Men of a Certain Age ve Glory gibi dizilerle tanınan Amerikalı oyuncu Andre Braugher 61 yaşında hayatını kaybetti. En son Brooklyn Nine-Nine dizisindeki Captain Raymond Holt karakteriyle ekranlara gelen Braugher, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve 11 kez Emmy Ödülü'ne aday gösterilmişti.
13 Aralık 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser, konaklama ve restoranlara olan talebi artırarak ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı ve mayıs ayında beklenenden yüksek bir enflasyon oranı olan %9,7'lik bir artışa neden oldu. Danske Bank ekonomisti Michael Grahn, Beyonce'un bu artışa küçük bir katkı yaptığını belirtti. Beyonce'un dünya turnesi, 2 milyar sterlinlik hasılat yaratabilir tahminleri arasında yer alıyor ve konserlerin yapıldığı şehirlerde konaklama talebi artış gösteriyor.
15 Haziran 2023

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Kaliforniya'da düzenlenen bir jiu jitsu turnuvasına katılarak altın ve gümüş madalya kazandı. Pandemi sırasında bu spora ilgi duymaya başlayan Zuckerberg, turnuvadaki başarısını Instagram hesabından paylaştı. Jiu jitsu, Uzakdoğu kökenli bir dövüş sanatı olup, Zuckerberg Brezilya ekolünü takip ediyor. Antrenörü Khai Wu, Zuckerberg'in performansını övgüyle karşıladı ve ona koçluk yapmanın bir onur olduğunu belirtti.
10 Mayıs 2023

Ünlü aktör Jack Nicholson, 19 Ekim 2021'den bu yana ilk kez bir NBA maçını salonda izleyerek Los Angeles Lakers'ın Memphis Grizzlies ile oynadığı Play-off maçına katıldı. Lakers, Nicholson'ın geri dönüşünü sosyal medya üzerinden kutladı. Maç öncesinde Nicholson, Lakers oyuncusu LeBron James ve komedyen David Larry ile şakalaştı. Lakers, maçı 125-85 kazandı.
29 Nisan 2023

Amerikan futbolunun ünlü ismi Tom Brady, sosyal medya hesapları üzerinden emeklilik kararını açıkladı. 45 yaşındaki sporcu, ailesi, takım arkadaşları ve koçlarının fotoğrafları eşliğinde duygusal bir veda mesajı yayınladı. Geçen yıl Gisele Bündchen ile boşanan Brady, şu anda yapımcısı olduğu '80 for Brady' isimli filmin tanıtımıyla meşgul.
2 Şubat 2023

1964 yılında televizyonda yayımlanan ilk 'Addams Family' dizisinde Wednesday karakterine hayat veren Amerikalı oyuncu Lisa Loring 64 yaşında vefat etti. Loring, felç geçirdikten sonra üç gün yaşam destek ünitesinde kaldı ve son nefesini kızları Vanessa Foumberg ve kız kardeşi yanında verdi. Loring, Addams ailesinin çizgi romanından uyarlanan sitcom'da altı yaşındayken rol almış ve karakteri iki yıl boyunca canlandırmıştı.
30 Ocak 2023

Kim Kardashian, Harvard Üniversitesi İşletme Bölümü'nde kendi giyim markası SKIMS'in başarısını ve tüketiciyle bağ kurma yöntemlerini anlatan iki saatlik bir ders verdi. Ders kaydedilmedi ve öğrencilerin çoğu memnun kaldı. Ancak sosyal medyada, Kardashian'ın bu tür bir akademik ortamda ders vermesi eleştirildi. Bazıları Kardashian'ın üniversitede ders vermesini, üniversite eğitiminin değerini sorgulayan bir örnek olarak gördü ve bu durum Harvard Üniversitesi'nin imajına zarar verdiği yorumları yapıldı.
28 Ocak 2023

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim