Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir'deki 'omuz atma' cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.'nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Urla ilçesindeki bir markette, 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında çıkan tartışma sonucunda Köse bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. İlk duruşmada tahliye edilen Sercan B., İzmir başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı. HSK'nın kararı, davada verilen tahliye kararının ardından geldi.
19 Eylül 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1’inci Bölge Müdürlüğü, Samanlı Dağları’nda kızıl geyik popülasyonunu artırmak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında Ormanya’da üretilen kızıl geyikler, doğal yaşam alanlarına bırakılacak ve GPS takipli tasmalarla izlenecek. Bu girişim, ekosistemin dengesini korumayı ve yerel biyoçeşitliliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, doğa turizmi parkurlarında foto safari ve yaban hayatı gözlem turları düzenlenerek turistlere doğal yaşamı yakından gözlemleme fırsatı sunulacak.
17 Eylül 2024

Hollanda'da polisler, erken emeklilik ve daha iyi sosyal haklar talebiyle mayıs ayından beri grevde. Bu grev nedeniyle pazar günü oynanması planlanan Feyenoord-Ajax derbisi ertelendi. Polis sendikaları, futbol maçlarını seslerini duyurmak için bir fırsat olarak görüyor ve bu nedenle Eredivisie maçlarında stadyumlarda görev almıyor. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ve her iki kulüp de erteleme kararından duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.
28 Ağustos 2024

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ve Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası Demircibucağı mevkisinde orman yangınları çıktı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla mücadele devam ederken, Bolu ve İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınların bilançosu henüz bilinmiyor.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ve Urla ilçesi ile Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlar, kuvvetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabalarıyla söndürüldü. Beş bölgede daha yangınlarla mücadele devam ediyor. Bakan Yumaklı, bu yangınların da kısa sürede kontrol altına alınacağını belirtti.
18 Ağustos 2024

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında çıkan yangında 440 konuttan oluşan bir sitenin tahliye edildiğini açıkladı. Yangının, bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğu belirtildi. Elban, yangının sıcak hava, kuraklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını ve ekiplerin yangının siteye ulaşmaması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Ayrıca, Karşıyaka ilçesi Yamanlar ve Menderes ilçesindeki yangınlara müdahalenin sürdüğünü belirtti.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 455 ev ve işyeri ile 1630 kişi tahliye edildi. Yangının, bir evde yapılan kaynak çalışmasından çıkan kıvılcımın otluk alana sıçraması sonucu başladığı belirtildi ve bir kişi gözaltına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için dokuz uçak, dokuz helikopter ve çeşitli kara araçları sevk etti.
31 Temmuz 2024

İzmir’in Urla ve Foça açıklarında Yunanistan’a lastik botla gitmeye çalışan 57 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Urla açıklarında dokuzu çocuk 35 düzensiz göçmeni ve Foça açıklarında Yunanistan tarafından Türk kara sularına itilen 13’ü çocuk 22 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.
29 Temmuz 2024

Alaattin Aktaş, memur ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında yetersiz kaldığını belirtiyor. Ocak ayında verilen zam ve yılın ikinci yarısı için eklenen enflasyon farkına rağmen maaşların enflasyona yenik düştüğünü vurguluyor. Aktaş, TÜİK verilerine dayanarak yaptığı hesaplamaların bile memur ve emeklilerin alacaklı olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Bu durumun, gerçek enflasyon oranlarının daha yüksek olması nedeniyle daha da kötü olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2024

İzmir’in Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 46’sı çocuk 89 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, Karaburun açıklarında lastik botta bulunan üçü çocuk 43 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Bu olay, Yunanistan’ın Türkiye karasularına ittiği düzensiz göçmenlerin kurtarılması bağlamında gerçekleşti.
18 Temmuz 2024

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir botta bulunan 12 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aynı gün Urla’daki Mersinli Koyu’nda 11’i çocuk olmak üzere 62 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmenlerin kurtarılması ve yakalanması için hızlı bir şekilde müdahale etti.
13 Temmuz 2024

Fehmi Koru, Ege Bölgesi'nde yaptığı bir haftalık gezide, otellerin boş olmasına rağmen denize girilebilen koyların dolu olduğunu gözlemledi. Dar gelirliler, asgari ücretle çalışanlar ve emekliler, belediye otobüsleri sayesinde otel masrafı yapmadan koylarda deniz keyfi yapıyor. Oteller müşteri bulmakta zorlanırken, yerli turistler çadır kurarak veya günübirlik gezilerle tatil yapıyor. Bu durum, turizmin otellerde değil, halkın denize erişiminde yoğunlaştığını gösteriyor.
12 Temmuz 2024

Kapadokya'da turistlere bölgeyi kuş bakışı izleme imkanı sunan sıcak hava balon turları, rüzgar nedeniyle hafta başına kadar yapılamayacak. Göreme beldesi ve Çavuşin köyü çevresindeki alanlardan sabahın erken saatlerinde havalanan balon turları, saatte 45 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji verilerine göre, bölgede etkisini sürdürecek rüzgar nedeniyle sıcak hava balon turları yarın da yapılamayacak. Uçuşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda yapılabiliyor.
29 Haziran 2024

Türkiye genelinde önümüzdeki üç gün boyunca kavurucu sıcakların etkili olması bekleniyor. Marmara, İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyredecek. Doğu Karadeniz, Kars ve Iğdır çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Göller Yöresi'nde Uşak ve Denizli'de bahar sağanakları görülecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların sırasıyla 31, 34 ve 37 derece olacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

Havalimanı çalışanları, Meclis’te görüşülen havacılık yasasına tepki olarak iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Sendikalar ve dernekler tarafından düzenlenen toplantıda, 6 Haziran’dan itibaren uluslararası standart ve mevzuatlara aykırı işlerin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Talepler karşılanmazsa iş bırakma eylemi yapılacak. Eylemler, İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine tepki olarak da destekleniyor.
5 Haziran 2024

Murat Ağırel, 2023 yılında Türkiye'de yapılan kamu ihalelerinin detaylarını ve bu ihalelerin Türk halkının ekonomik durumuna olan etkilerini ele aldı. 2023 yılında toplam 82 bin 63 ihale yapılmış ve bu ihaleler kapsamında 1 trilyon 525 milyar 786 milyon 348 bin TL tutarında 124 bin 787 sözleşme imzalanmış. Ağırel, bu harcamaların halkın fakirleşmesine neden olduğunu ve insanların geçim sıkıntısı çektiğini vurguladı. İhalelerin büyük bir kısmının yapım işi ve hizmet alımı için yapıldığı belirtildi.
28 Mayıs 2024

Hükümet, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren bir kanun teklifi hazırladı. AKP'li kaynaklar, mevcut bakım, kısırlaştırma ve barınak yöntemlerinin yetersiz kaldığını belirtti. Yeni düzenlemeye göre, belediyeler barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını internet sitelerinde paylaşacak ve 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyonla uyutulacak. Sahiplendirilen köpekler ise çiple takip edilecek.
21 Mayıs 2024

İzmir Urla'da altı köpeğin zehirlenerek öldürülmesi üzerine inceleme başlatıldı. Urla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı veterinerliğe sokaktaki köpeklerin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar geldi. Ekipler olay yerine sevk edilerek, zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması yaptı ve diğer köpeklerin zehirlenme ihtimaline karşı nöbet tuttu.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim