Hürriyet Gazetecilik, faaliyetlerini durdurduğu üç şubesinde bulunan baskı makineleri, paketleme bölümleri ve yardımcı makineleri gibi teçhizatı, toplam defter değeri 7 milyon 338 bin 336 TL olan ekipmanları, Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm şirketine 77 milyon 800 bin TL'ye sattığını açıkladı. Bu satış, Hürriyet'in geçen aralıkta İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerini sonlandırma kararı ve 62 çalışanın işten çıkarılmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca, Demirören Holding'in geçen ay medya binasını Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrettiği bilgisi de verildi.
20 Nisan 2023

Teknoloji şirketi Apple, Hindistan'daki ilk perakende mağazasını Mumbai'de açacağını açıkladı. Daha önce Hindistan'da Apple ürünleri sadece online veya diğer mağazalar aracılığıyla satılıyordu. Mağaza, Mumbai'nin finans merkezi Bandra Kurla Complex'te yer alan Jio World Drive Alışveriş Merkezi'nde olacak ve tasarımında Mumbai'ye özgü 'Kaali Peeli' taksilerden esinlenilmiş. Ayrıca, Apple'ın bu yıl içinde Yeni Delhi'de ikinci bir mağaza açması bekleniyor.
5 Nisan 2023

Dolar/TL kuru, dün gece sığ piyasada 18,03 ile 19,80 arasında önemli dalgalanmalar gösterdi. Merkez Bankası'nın geçen yıl bankaların döviz işlemlerini belirli saatlere sınırlamasının ardından, işlem hacimlerinin büyük bir bölümü bu saatlere kaydı. Ancak dışarıda kalan saatlerdeki hacimsiz işlemlerde yurt içi müşterilerin neredeyse hiç yer almadığı belirtiliyor. Bu dalgalanmalar sonrasında Dolar/TL kuru 18,9575 seviyesine geri döndü ve haberin yayınlandığı sıradaki seviye 18,96 olarak kaydedildi.
10 Mart 2023

AKP'li kurmaylar, emeklilikte yaşa takılanlar için düzenlemenin mart ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmesini ve nisan ayında ilk maaşların ödenmesini beklediklerini ifade ettiler. 6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmiş ve bu süreç ertelenmişti. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT emeklilerine ayrılacak kaynağın 120-150 milyar TL arasında olacağını belirtmiş, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'ye yükseltildiği ve ortalama emekli aylığının yüzde 30'luk son zammın ardından 9-10 bin TL'ye çıktığı bilgisi verilmiştir.
21 Şubat 2023

Adıyaman'da meydana gelen depremde yıkılan İsias Otel'in enkazında hayatını kaybeden KKTC'li öğrencilerin anısını yaşatmak amacıyla Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından 'Şampiyon Melekler Anıtı' dikileceği açıklandı. Anıt, 6 veli, 5 öğretmen ve 24 genç sporcunun isimlerini taşıyacak. Ayrıca, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının depremde hayatını kaybedenler anısına yapacakları tablo Surlariçi Şehir Müzesi'nde sergilenecek.
20 Şubat 2023

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen EYT düzenlemesiyle ilgili olarak AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, emeklilik maaşlarının ne kadar olacağını açıkladı. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için belirlenen ortalama maaşlar sırasıyla 7 bin 795 TL, 5 bin 811 TL ve 12 bin 389 TL olarak belirtildi. İktidar, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkına kavuşacağını ifade etti. Ancak prim günü ve ayrılan bütçe nedeniyle bu sayının yarıya düşebileceği belirtiliyor.
3 Şubat 2023

Britanya'da öğretmenler, devlet memurları, demiryolu-otobüs görevlileri ve üniversite çalışanları, ücret artışlarının yetersizliği ve hayat pahalılığı gerekçesiyle greve çıktı. Bazı sendikalar onlarca yıl sonra ilk kez grev kararı alırken, yaklaşık 500 bin kişinin iş bıraktığı belirtiliyor. Grev, ülkede son 10 yılın en büyük ve en kapsamlı grevi olarak nitelendiriliyor. Enflasyonun geçen yıl %11'e ulaşarak 40 yılın en yüksek düzeyine çıkması, grevlerin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.
1 Şubat 2023

Serdar Akar'ın yönettiği ve sekiz kadının hikayesini anlatan 'Kadınlara Mahsus' filmi 17 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak. Nergis Otluoğlu'nun senaryosunu yazdığı film, 'Kadın kadının kurdu değil, yurdudur' sloganıyla tanıtılıyor ve yeni bir başlangıç arayan sekiz kadının kamp deneyimini konu alıyor. Melisa Aslı Pamuk, Ceyda Düvenci ve diğer tanınmış oyuncuların rol aldığı filmin fragmanı da yayımlandı.
31 Ocak 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından 38 mülki idare amirinin birinci sınıf mülki idare amirliğine terfi ettirilmesine karar verildiği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararda terfi eden mülki idare amirlerinin isimleri ve görev yerleri belirtilmiştir. Bu kararla birlikte, çeşitli valiliklerde, kaymakamlıklarda ve genel müdürlüklerde görev yapan amirlerin yeni pozisyonları resmiyet kazanmıştır.
27 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir ay önce döviz kurunun optimal seviyede olduğunu belirtmiş ve ihracatçılara döviz kurundan şikayet etmemeleri gerektiğini söylemişti. Ancak 22 Ocak 2023 tarihinde ihracatın artması için Türk Lirası'nın değer kaybetmesi gerektiğini savundu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise döviz kurunun artması gerektiğini belirtiyor ve bu talebini daha önce de dile getirmişti.
23 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin ihracatı artırmak, ithalatı azaltmak ve işsizliği önlemek için gerekli olduğunu savundu. Nebati, Türk Lirası'nın değerinin optimal seviyede olması gerektiğini ve aşırı değerli ya da değersiz olmasının ekonomik dengeleri bozacağını ifade etti. 2017'den itibaren TL'nin dolar karşısında sürekli değer yitirdiğini ve bu durumun ihracatı engelleyen veya aşırı ithalata yol açan dengesizliklere neden olduğunu belirtti.
22 Ocak 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personele kadro verilmesini sağlayacak olan kanun teklifi onaylandı. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, sözleşmeli personel 30 gün içinde memur kadrosuna geçiş için başvurabilecek. 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak çalışanlar ve belirli şartları taşıyan vekil ebe ve hemşireler de kadroya geçebilecek. Mahalli idarelerdeki sözleşmeli personel alımı KPSS ile yapılacak ve kadroya atananlar dört yıl süreyle başka kurumlara nakledilemeyecek.
20 Ocak 2023

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçişini sağlayacak bir kanun teklifini onayladı. Teklif, memur kadrosuna geçmek isteyen sözleşmeli personelin başvuru sürecini, sanatçılar ve sağlık personeli gibi farklı grupların durumunu ve mahalli idarelerdeki işe alım prosedürlerini düzenliyor. Ayrıca, memur kadrolarına atananların dört yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına naklinin yapılamayacağını belirtiyor.
16 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2023 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanını 19 bin 982 lira 83 kuruş olarak belirledi. Aynı dönemde bedelli askerlik yapmak isteyenlerin ödeyeceği tutar ise 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak güncellendi. Bu rakamlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca belirlenen aylık gösterge tablosu ve katsayılar kullanılarak hesaplandı.
13 Ocak 2023

Beş milyondan fazla memur ve memur emeklisi için ek gösterge uygulaması 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu uygulama, emekli maaşlarında yüzde 22'ye varan oranlarda artış sağlayacak ve emekli aylıklarına 250 lira ile 2 bin 800 lira arasında bir artış olarak yansıyacak. Görevdeki memurların maaşlarına ise daha az etki edecek, bazı durumlarda maaşlarda azalma bile görülebilecek. Ancak, görevdeki memurların emekli ikramiyeleri artacak.
11 Ocak 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılı yıllık enflasyon oranı %64,27 olarak belirlendi. Bu oran, memur ve emekli maaş zammında enflasyon farkını belirleyen ikinci altı aylık dönem için %15,4 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz-aralık dönemindeki enflasyon oranında artış alacaklar. Memurlar ise toplu sözleşmeden kaynaklanan %7'lik zam ve enflasyon farkı ile birlikte toplamda %16,4 zam alacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş artışlarını Türkiye'nin kazancını her kesime yansıtma kararlılığı çerçevesinde ele alacaklarını ifade etti.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim