HBO CEO'su Casey Bloys, 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon çekimlerinin 2024 yılının başlarında başlayacağını duyurdu. Dizi, oyun dünyasının en sevilen serilerinden birine dayanıyor ve ikinci sezon onayını almıştı ancak senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle çekimler askıya alınmıştı. Bloys, grevlerin çekim sürecini geciktirdiğini belirtti ve oyuncuların grevinin çekimler başlamadan önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.
2 Kasım 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

Christopher Nolan'ın yönettiği ve Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan 'Oppenheimer' filmi, IMAX salonlarında yeniden vizyona girecek. Film, vizyona girdiği 21 Temmuz'dan itibaren dünya genelinde toplam 947 milyon dolar kazandı. Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'ın başrollerinde olduğu film, IMAX formatında yeniden izleyiciyle buluşacak. Film, cuma gününden itibaren altı IMAX 70 mm salonları da dahil olmak üzere seçili ekranlarda yalnızca bir hafta gösterilecek.
1 Kasım 2023

Anayasa hukuku alanında saygın bir isim olan Prof. Dr. Ergun Özbudun, 86 yaşında hayatını kaybetti. Özbudun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans ve doktora yaptıktan sonra Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca Harvard, Chicago, Princeton, Columbia, Georgetown ve Paris Sorbonne üniversitelerinde misafir profesör olarak ders verdi. Özbudun, siyasi partilerle ilgili birçok makale ve kitap yazdı ve Avrupa Konseyi Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu'nun üyeliğini yaptı.
1 Kasım 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonundan ilk fragman yayınlandı. Polisiye-drama türündeki dizi, beş yıl aradan sonra ikinci sezonuyla geri dönüyor ve ilk iki bölümü 13 Kasım'da GAİN'de yayınlanacak. Yeni sezonda kadroya Erdal Özyağcılar, İlker Aksum, Nergis Öztürk ve diğer birçok isim katılıyor. İlk sezonda Bilginer'le başrolü paylaşan Cansu Dere ise bu kez konuk oyuncu olacak.
1 Kasım 2023

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'enflasyon muhasebesi'ne ilişkin sözlerini 'irrasyonel zemine dönüş' olarak yorumladı. Şatıroğlu, TL varlıklara yatırım yapılmaması gerektiğini belirtti. Enflasyon muhasebesi, yüksek enflasyonlu ekonomilerde faaliyet gösteren şirketlerin finansal tablolarının mevcut ekonomik koşullar sebebiyle ne tutarda bir kayıp veya kazançla karşı karşıya kaldığının hesaplamasını sağlar. Şatıroğlu, bu durumun bankaların daha çok vergi vereceği anlamına geldiğini ifade etti.
1 Kasım 2023

Artİstanbul Feshane, 10'uncu Asya-Avrupa Mediations Bienali 'Ben Başka Bir Sen, Sen Başka Bir Ben' ile uluslararası sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Aralık'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü beş yıllık restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 23 Haziran'da kapılarını açan Feshane, yeni sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. 17 küratör ve 154 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı bağlamında İBB'nin ev sahipliğinde sergileniyor.
1 Kasım 2023

Daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve Engin Polat, İstanbul'da gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından başlatılan araştırma sonucunda çiftin mal varlıklarına el konulmuştu. Ayrıca çifte ait şirketlerde polislerce arama yapılmıştı.
1 Kasım 2023

Kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 'şımarıklıkları ve gösterişleri' olduğunu belirterek, 'hadlerini aştıklarını' anladıklarını açıkladı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarına el konulmuştu.
30 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,19 değer kazanarak tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 237,08 puan artarken, toplam işlem hacmi 139,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,35, holding endeksi yüzde 3,81 değer kazandı. TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35’e çıkardı.
26 Ekim 2023

Yönetmen David Fincher, 'Dünya Savaşı Z' devam filminin iptal edilmesinden memnun olduğunu belirtti. Fincher, devam filminin 'The Last of Us' ile benzer temaları ele alacağını ve bu nedenle iptalinin doğru bir karar olduğunu ifade etti. Fincher, 'The Last of Us'ın aynı temaları keşfetmek için daha fazla alanı olduğunu belirtti.
26 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, Cumali Meşe adlı bir kişi, çantasını motosiklete savurarak iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay sonrası Meşe hakkında dokuz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe'nin çantasını 'silah' olarak değerlendirdi ve 'silahla kasten yaralama' suçunu işlediği belirtildi.
24 Ekim 2023

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri', 2010'dan bu yana en iyi açılışa imza attı. Film, ilk hafta sonunda sadece ABD'de 23 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Film, petrol zengini olduktan sonra sistematik olarak öldürülen Osage kabilesini anlatıyor. Bu, Scorsese'nin 2010'da çektiği 'Zindan Adası'ndan bu yana yaptığı en kazançlı açılış.
24 Ekim 2023

3-16 Kasım tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), 23 farklı prodüksiyona ev sahipliği yapacak. Festival, Bodrum’a farklı sanat disiplinlerinin buluştuğu yeni bir paylaşma ve tartışma platformu kazandırmayı hedefliyor. Festival, çağdaş danstan performatif sunuma, dans tiyatrosundan konserlere ve müzikli edebiyat okumalarına uzanan geniş bir programı kapsamında Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa ve Yunanistan’dan yedisi yabancı toplam 23 prodüksiyonu seyirciyle buluşturacak. Festivalin en sıradışı etkinliği ise, cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da gerçekleşecek okuma tiyatrosu olacak.
23 Ekim 2023

Milli sporcu Buket Kaya, Kayseri'de meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Kaya, Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nde 3'üncü sınıf öğrencisiydi ve 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. Kaza, Kaya'nın içinde bulunduğu otomobilin bir tır ile çarpışması sonucu meydana geldi.
23 Ekim 2023

BBC, İsrail'in hedefindeki Hamas'ın lider kadrosunu derledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırı sonrası Hamas'ı ortadan kaldıracağını ilan etmişti. Hamas liderlerinin çoğu, İsrail'in suikast girişimlerine karşı halk içine pek çıkmıyor. BBC'nin derlediği Hamas lider kadrosunda İsmail Haniye, Yahya Sinvar, Muhammed Dayf, Marvan İsa, Halid Meşal ve Mahmud Zahar bulunuyor.
23 Ekim 2023

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 salgınının en yoğun vakaya rastlandığı dönemde olduğunu ve testlerin yarısından fazlasının pozitif çıktığını ifade etti. Ceyhan, Eris varyantının hızlı ve kolay bulaştığını, ancak ağır seyretmediğini belirtti. Ayrıca, virüsün mutasyona uğramasıyla testlerin duyarlılığının azaldığını ve mevcut testlerle Covid-19'un tespit edilebilme oranının yüzde 50'nin altında olduğunu söyledi.
23 Ekim 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023
İşaretlediklerim