59 yaşındaki Oscar ödüllü aktör Russell Crowe, 40 yıllık sinema kariyerinin ardından emekliliği düşündüğünü ifade etti. Yakında 60 yaşına girecek olan Crowe, sektörde yaşlandığını ve kariyerindeki bir sonraki adımı düşünmeye başladığını belirtti. Kendi ifadesiyle, kendisini aynada tanıyamama dönemine girdiğini ve ya yeni şeyler keşfetmeye devam edeceğini ya da tamamen sahneden çekileceğini söyledi, ancak henüz kesin bir karar vermediğini dile getirdi.
5 Temmuz 2023

Yeni araştırmalar, Parkinson hastalarının yaklaşık yarısında minör halüsinasyonların görüldüğünü ve bu durumun genellikle gözden kaçtığını ya da yan etkilerle karıştırıldığını ortaya koyuyor. İsviçre ve İspanya'daki sinirbilimcilerin 75 hasta üzerinde yaptığı çalışma, erken dönemde minör halüsinasyon gözlemlenen Parkinson hastalarının, gözlemlenmeyenlere kıyasla beş yıl sonra daha hızlı ve şiddetli bilişsel gerileme yaşadığını gösteriyor. Araştırma, Parkinson hastalığının ortalama 60 yaşında başladığını ve %5-10 oranında 50 yaş altında da görülebildiğini belirtiyor.
4 Temmuz 2023

Kayseri'nin Talas ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuk, anahtarı üzerinde unutulan halk otobüsünü kaçırdı. Otobüsü çalıştırıp sürmeye başlayan çocuk, polisin 'dur' ihtarına uymayarak yaklaşık dört kilometre ilerledi. Hulusi Akar Bulvarı'nda orta refüje çarpan otobüs maddi hasara uğradı. Polis tarafından yakalanan çocuk, Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü ve otobüs sahibine teslim edildi.
4 Temmuz 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

Kuzey Afrika'dan İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmekte olan bir göçmen botu battı ve bottaki 51 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulan dört kişi hastaneye kaldırıldı. Caminando Fronteras STK'sının temsilcisi Helena Maleno, botun Fas'ın Tan Tan kentinden yola çıktığını ve ölenler arasında 11 kadın ve 3 çocuğun bulunduğunu açıkladı. İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi ve AB'nin göçmen politikası konusunda adım atmasının gerekliliğini vurguladı.
2 Temmuz 2023

Harvard Üniversitesi'nde etik olmayan davranışları araştıran Profesör Francesca Gino, verileri tahrif etmekle suçlanıyor. Gino, davranış bilimi alanında önemli şirketlere danışmanlık yapmış ve saygın yayınlarda çalışmaları bulunuyor. Harvard, Gino'nun içinde olduğu çalışmaları incelemeye aldı ve DataColada isimli bir grup, Gino'nun çalışmalarında sahtekarlık kanıtları bulduğunu iddia ediyor. Gino, iddiaları ne reddetti ne de kabul ettiğini belirtti.
1 Temmuz 2023

ABD Yüksek Mahkemesi, üniversite başvurularında çeşitlilik sağlamak adına ırk unsurunun değerlendirilmesini yasakladı. Karar, üçe karşı altı yargıcın oyuyla alındı ve başvuruların öğrencinin kişisel deneyimlerine göre değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Bu kararla, üniversitelerin ırk temelli pozitif ayrımcılık yapması engellendi. Önde gelen üniversitelerden bazıları, çeşitlilik sağlamak için başvurularda öğrencinin ırkını da değerlendirmeye alıyordu.
29 Haziran 2023

Netflix, Titanik'in enkazına turistik amaçla sefer yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan 'Titan' denizaltısı faciasının ardından James Cameron'un 'Titanik' filmini yeniden kütüphanesine ekledi. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi ve Netflix'in Titan ölümlerinden faydalanmaya çalıştığı iddia edildi. Ancak, Variety'nin aktardığına göre, 'Titanik'in Netflix'e geliş zamanının bir tesadüf olduğu ve yayıncı kuruluşun lisans anlaşmalarının çok önceden yapıldığı belirtildi.
27 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu'ndaki Türk Hava Yolları, BOTAŞ ve Türk Telekom'un Körfez sermayesine satılacağı iddialarını yalanladı. Bu iddialar, Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından ortaya atılmıştı. Babuşçu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe gelirlerini arttırmak için Varlık Fonu'ndaki bazı şirketlerin satışını analiz ettiğini iddia etmişti.
26 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, bir dizi valilik ataması yapıldı. Bu atamalar arasında Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın Emniyet Genel Müdürlüğüne getirilmesi de yer aldı. Ayrıca Hatay Valiliğine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Rize Valisi Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Ağrı Valisi Osman Varol atandı.
26 Haziran 2023

Bir araştırmaya göre, açık göz rengine sahip kişiler, koyu renk göz rengine sahip kişilere göre daha yüksek alkol bağımlılığı riski taşıyor. Araştırmacılar, binlerce alkol bağımlısının veri tabanı üzerinde yaptıkları araştırmada bu ilginç keşfi yaptılar. Yeşil ve mavi gözlü insanların alkol bağımlılığı riski daha yüksekken, siyah ve kahverengi gözlü insanların riski oldukça düşük.
25 Haziran 2023

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından hazırlanan bir rapor, Covid-19 virüsünün Çin'deki Vuhan Viroloji Enstitüsü Laboratuvarı'ndan sızdığına dair doğrudan bir kanıt bulunamadığını belirtti. Raporda, virüsün bir laboratuvar sızıntısı olup olmadığına dair şüphelerin tamamen ortadan kaldırılamayacağı, ancak salgının kökeninin henüz belirlenemediği ifade edildi. Ayrıca, raporda, laboratuvarda Covid-19'a neden olan virüs üzerinde herhangi bir çalışma yapılmadığı ve virüsün 'genetik olarak tasarlanmadığı' belirtildi.
24 Haziran 2023

Eski aile bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ömer Fatih Sayan, ulaştırma ve altyapı bakan yardımcılığı görevine yeniden getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Durmuş Ünüvar, Enver İskurt ve Osman Boyraz da bakan yardımcılığı görevlerine atandı. Ömer Fatih Sayan daha önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanlığı ve Türk Telekom başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Sayan ailesinin diğer üyeleri de çeşitli devlet kademelerinde görev almaktadır.
22 Haziran 2023

Polonya'nın Gdansk şehrindeki hayvanat bahçesinden kaçan erkek kızıl panda Ponzu'nun, dişi panda Maja ile aynı kafesi paylaşmaktan sıkılarak yalnız kalmak istemiş olabileceği düşünülüyor. Hayvanat bahçesi görevlisi, Ponzu'nun bir ağaca tırmanarak saklandığını ve itfaiye yardımıyla indirildiğini açıkladı. Ponzu daha önce de Şubat ayında Maja'nın bulunduğu kafesten kaçmıştı. Varşova Hayvanat Bahçesi görevlileri, erkek ve dişi kızıl pandalar arasındaki gerginliklerin erkeklerin yalnızlık arayışına yol açabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

Harvard Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü Cedrick Lodge ve eşi, bağışlanan kadavralardan alınan parçaları internet üzerinden satmakla suçlanıyor. Bu durumdan etkilenen aileler, Harvard Üniversitesi rektörü ve diğer yetkililere karşı toplu dava açtı. Lodge'un potansiyel alıcıları morga sokarak kadavraları incelemelerine izin verdiği ve vücut parçalarının satışı için PayPal üzerinden ödemeler alındığı iddia ediliyor. Harvard Üniversitesi, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.
20 Haziran 2023

Türk Telekom, Brand Finance'in 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' araştırmasına göre marka değerini yüzde 50 oranında kaybederek 18'inci sıraya düştü. Şirketin hisselerinin çoğunluğu Türk Varlık Fonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aitken, yönetim kurulunda birden fazla maaş alan AKP'li isimler bulunuyor. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut ve beş bakan yardımcısı yer alıyor. CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yönetim kurulu üyelerinin aylık yaklaşık 40 bin TL maaş aldığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Alaşar Mahallesi Yeni Yalova Bulvarı kenarında hareketsiz yatan bir erkek cesedi bulundu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemede, yerde yatan kişinin öldüğü anlaşıldı ve yol kenarında araç parçaları bulunması, kişinin bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ceset, adli tıp morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Haziran 2023

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında batan bir göçmen teknesinin ambarında yaklaşık 100 çocuğun mahsur kalmış olabileceği iddia ediliyor. Tekne Navarin Kalesi açıklarında alabora olmuş ve en az 78 kişi yaşamını yitirmişti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Yunanistan'da üç günlük ulusal yas ilan edilmiş. Save The Children isimli Sivil Toplum Kuruluşu ve Yunan medyası, görgü tanıklarının ifadelerine ve hastanın açıklamalarına dayanarak çocukların mahsur kaldığı bilgisini paylaştı.
15 Haziran 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, meclis üyelerinin isimlerinin okunmasının ardından ihtisas komisyonları kendi başkanlık divanlarını seçmek üzere toplandı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AKP'den birçok milletvekili çeşitli komisyonların başkanlıklarına seçildi. Bu komisyonlar arasında Milli Savunma, İçişleri, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm gibi önemli komisyonlar yer alıyor.
14 Haziran 2023

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında göçmenleri taşıyan bir balıkçı teknesinin batması sonucu en az 78 kişi öldü. Uluslararası sularda gerçekleşen olayda 100'den fazla kişi kurtarıldı ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarılan göçmenlerin çoğunluğu Suriye, Filistin, Afganistan ve Pakistan uyruklu. Teknede yaklaşık 700 kişinin bulunduğu ve Libya'nın Tobruk bölgesinden İtalya'ya gitmeye çalıştıkları belirtiliyor.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim