Meta, kullanıcı şifrelerini yönetmeliğe uygun şekilde koruyamadığı için İrlanda Veri Koruma Kurumu tarafından 91 milyon avro para cezasına çarptırıldı. Soruşturma, Meta'nın sosyal medya kullanıcılarının bazı şifrelerini yanlışlıkla düz metin olarak sakladığını bildirmesi üzerine Nisan 2019'da başlatıldı. AB'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR), şirketlerin kişisel verileri işlerken uygun güvenlik önlemlerini uygulamalarını gerektiriyor. Bu, Meta'nın veri güvenliği konusunda aldığı ilk ceza değil.
27 Eylül 2024

Türkiye’de 108 milyon kişinin kişisel verilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak Google’a gönderilen yazı ortaya çıktı. Çalınan verilerin Google Drive’da beş farklı dosya halinde yayınlandığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Google’dan dosyaların kaldırılmasını talep etti. Resmi kurumlar ise verilerin çalınmadığını iddia etti.
17 Eylül 2024

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), Google'ın geliştirdiği PaLM2 yapay zeka modeli hakkında kişisel verileri kullanma gerekçesiyle yasal bir soruşturma başlattı. Soruşturma, Google'ın AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne (GDPR) uygun olarak gerekli değerlendirmeleri yapıp yapmadığını araştırıyor. Bu inceleme, AB üyesi ülkelerdeki veri işleme süreçlerinde Google'ın bireylerin haklarını koruyup korumadığını ve sınır ötesi veri işleme faaliyetlerini kapsıyor.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim