EURO 2024 E grubundaki son maçlar beraberlikle sonuçlandı ve tüm takımlar grubu dört puanla tamamladı. Ukrayna ile Belçika arasındaki maç golsüz sona ererken, Slovakya ile Romanya 1-1 berabere kaldı. Averajla Romanya grubu lider tamamlarken, Belçika ikinci oldu ve Slovakya en iyi üçüncüler arasında yer alarak tur atladı. Ukrayna ise -2 averajla turnuvaya veda etti.
26 Haziran 2024

Amerikalı entelektüel ve dilbilimci Noam Chomsky, Brezilya'nın Sao Paolo kentindeki bir hastaneden taburcu edilerek tedavisine evinde devam edileceği bildirildi. Chomsky'nin eşi Valaria Wasserman, Chomsky'nin öldüğü yönündeki haberleri yalanladı ve kendisinin gayet iyi olduğunu belirtti. Chomsky, bir yıl önce geçirdiği felcin ardından konuşmakta ve vücudunun sağ tarafını hareket ettirmekte güçlük çektiği için hastaneye kaldırılmıştı.
19 Haziran 2024

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) CEO'luğuna 24 Haziran 2024 itibarıyla Alp Er Tunga Ersoy atandı. Ersoy, 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek İSG'de görev yapacak olmanın mutluluğunu dile getirdi ve havalimanının konumunu daha da sağlamlaştırmak için çalışacaklarını belirtti. Ersoy, havacılık kariyerine 1999 yılında başlamış ve son 18 yılını yurt dışında çeşitli havalimanlarında üst düzey yöneticilik yaparak geçirmiştir.
14 Haziran 2024

İspanya'nın Valencia şehrinde yeşil enerji üretimini artırmak amacıyla mezarlıklara binlerce güneş paneli yerleştiriliyor. 'Requiem in Power' adı verilen proje, yaklaşık 2,8 MW elektrik üretme kapasitesiyle ülkenin en büyük kentsel güneş enerjisi çiftliği olacak. Proje tamamlandığında her yıl 140 tona kadar karbon salınımının önüne geçeceği tahmin ediliyor. Bu girişim, yeşil enerji üretimini artırarak çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hedefliyor.
10 Haziran 2024

YouTube, ateşli silah videolarıyla ilgili politikasında değişiklik yapma kararı aldı. Yeni politika kapsamında, ateşli silahların emniyetinin nasıl açıldığını gösteren videolar yasaklanacak. Ayrıca, ev yapımı silah, otomatik silah ve susturucu gibi aksesuarları gösteren videolar 18 yaş ve üzerindeki kullanıcılarla sınırlandırılacak. Ateşli silah tutan kişilerin yer aldığı canlı yayınlar da yasaklanacak. Değişiklikler 18 Haziran'da yürürlüğe girecek.
6 Haziran 2024

Kral Charles’ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar dolaşıma girdi. Yeni banknotlar, yıpranmış olanların yerine ve banknotlara olan talepteki genel artışı karşılamak amacıyla basılacak. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in portresinin yer aldığı banknotlar da kullanılmaya devam edecek. Yeni banknotların yavaş yavaş yayılması bekleniyor.
5 Haziran 2024
İşaretlediklerim