İstanbul'da camide vodkayla fotoğraf paylaştığı için tutuklanan 19 yaşındaki S.Y.Ö., yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın tahliyesine karar verdi. S.Y.Ö., duruşmada pişman olduğunu ve bir daha bu tarz bir paylaşım yapmayacağını belirtti.
11 Ekim 2023

İstanbul'da bir camide içki içtiğini gösteren fotoğraf paylaşan 19 yaşındaki S.Y.Ö. hakkında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.Y.Ö., savunmasında paylaşımı mizah amaçlı yaptığını ve pişman olduğunu belirtti. Savcı İsmail Teker, S.Y.Ö.'nün daha önce de benzer paylaşımlar yaptığını belirterek, suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceğini ifade etti.
28 Eylül 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde bir İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde 15 yaşındaki bir çocuk ölü olarak bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ağustos 2023
İşaretlediklerim