A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD'ye ekonomi sınıfında uçmuş ve bu durum tepki toplamıştı. Takım oyuncularından Ebrar Karakurt, sosyal medyada duruma tepki göstermişti. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türk Hava Yolları arasında sorumluluk tartışmaları yaşanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, dönüş uçuşlarının business sınıfında organize edileceğini belirtmişti ve takım ABD'den business sınıfında döndü.
5 Haziran 2024

Türk Hava Yolları (THY), A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının Milletler Ligi maçları için Amerika'ya ekonomi sınıfında yolculuk yapmasında sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu'nda (TVF) olduğunu açıkladı. Milli takım oyuncuları, ekonomi sınıfında yolculuk yapmalarına tepki göstererek sosyal medya hesaplarından THY'yi eleştirmişti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme süreçlerinin federasyonların sorumluluğunda olduğunu belirtti. THY'nin spor ve sporcuya destek veren bir marka olduğunu vurgulayan Üstün, yıllık uçuş planlamalarının sene başında yapıldığını ifade etti.
26 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma seyahatinin tarifeli uçakla değil, kiralık uçakla yapıldığını açıkladı. İmamoğlu, seyahat masraflarının İBB bütçesinden karşılandığını belirtmişti. CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, seyahatin ekonomi biletiyle yapıldığını iddia etmişti, ancak THY bu iddiayı yalanladı. Seyahat, israf ve gazeteci-siyasetçi ilişkisi açısından eleştirilere konu oldu.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim