Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'nın deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu ve yapılaşmada bu riskin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Görür, Kütahya'nın geçmişte büyük depremler yaşadığını ve bölgede diri fayların yoğunlaştığını belirtti. Ayrıca, kentin sıvılaşmış riskli bir zemine sahip olduğunu ve mikro bölgeleme çalışmaları yapılması gerektiğini ifade etti. Görür, Kütahya'daki yapılaşmanın yanlış olduğunu ve yer bilimleri mikro bölgeleme verilerine göre yönetilmesi gerektiğini söyledi.
27 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte oy toplamak için kullandığı imar affı uygulamasını yeni dönemde kaldıracağını ve affedilemez suçlar arasına alacağını belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, hükümetin imar barışı düzenlemeleri eleştirilere konu oldu. Erdoğan, geçmişte bu düzenlemeyi anlatarak oy istemişti. Ancak en az 50 bin insanın hayatını kaybetmesinin ardından AKP seçmeninin de tepkili olduğu görülen imar affına karşı çıktığını ifade etti.
13 Nisan 2023

İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, 6 Şubat depremlerinden sonra çıkarılan bir cumhurbaşkanlığı kararnamesini eleştiren bir bildiri yayınladı. Bildirinin yayınlanmasının ardından bölümün internet sitesi 'hukuki veya teknik şartlar' gerekçesiyle dört saat süreyle erişime kapatıldı. Daha sonra bölüm başkanının görevden alındığı ve bölüm hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Üniversite rektörlüğü, bildirinin izinsiz yayınlandığını iddia ederek soruşturma başlattı ve dekanlık da bu soruşturma kapsamında bölüm başkanını görevden aldı.
5 Nisan 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, 6 Şubat depremleri sonrasında çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesini eleştiren bir bildiri yayımladı. Bildiride, kararnamenin şehir ve bölge planlama bilimini ve mesleğinin birikimlerini göz ardı ettiği ve orta ve uzun vadede sorunlara yol açabileceği belirtildi. Bildirinin yayımlanmasından sonra bölümün web sitesi, 'hukuki veya teknik şartlar' gerekçesiyle erişime kapatıldı. Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından site yaklaşık dört saat sonra tekrar erişime açıldı.
1 Nisan 2023
İşaretlediklerim