Londra'da Royal Albert Hall'de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler yararına düzenlenen yardım konserinde Britanyalı oyuncu Olivia Colman, Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' şiirini İngilizce olarak okudu. Colman, 'The Crown', 'The Lobster', 'Fleabag' ve 'The Iron Lady' gibi yapımlarla tanınmaktadır. Şiirin okunduğu anlar, Gerçek Gündem yazarı Bahar Akpınar tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı. Nazım Hikmet'in şiiri, yaşamın kıymeti ve ciddiyeti üzerine odaklanıyor ve insanın yaşama tutunmasını vurguluyor.
17 Nisan 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Spor Kulübü, Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle 7-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası 12 Yaş Altı İzmir Kupası'nda 20 ülkeden 72 takım ve yaklaşık 1500 sporcu mücadele edecek. Turnuvada yer alacak tanınmış kulüpler arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bayern Münih, Juventus, PSG, Ajax ve Porto gibi ekipler bulunuyor. Turnuva sonrasında 72 takımın getirdiği imzalı formalar açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.
31 Mart 2023

Oyuncular Tuba Büyüküstün ve Fırat Çelik, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için Fransa'da bir yardım gecesi düzenleyecekler. 3 Nisan 2023'te La Tour Eiffel Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan etkinlikte Fransız sanatçılar da yer alacak. Geceden elde edilecek tüm gelir UNICEF Türkiye'ye bağışlanacak.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim