Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgelerde 6,6 milyon kişinin yaşadığını bildirdi. Depremin merkez üssü Marakeş şehrinin 71 kilometre güneybatısında belirlendi ve Portekiz ve Cezayir'de de hissedildi. Fas İçişleri Bakanlığı, depremde 2 bin 946 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 674 kişinin yaralandığını duyurdu. Bölgedeki heyelan riski, kurtarma ve yardım çalışmalarını zorlaştırıyor.
16 Eylül 2023

Eski futbolcu Gökhan Zan, depremzedeler için düzenlenecek bir turnuvaya katılmayacağını duyurdu. Zan, turnuvanın gelirinin Hatayspor'a aktarılacağını belirtti ve bu durumu eleştirdi. Zan, yardım organizasyonlarına olan güveninin azaldığını ve toplanan yardımların tamamının Hatay halkına verilmesi durumunda turnuvaya katılabileceğini ifade etti. Ancak bu teklif kabul görmedi.
13 Eylül 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Mali'deki süregelen çatışmalar, yerinden edilmeler ve kısıtlı insani yardım ulaşımı nedeniyle beş yaş altı yaklaşık 1 milyon çocuğun yıl sonuna kadar akut beslenme yetersizliğine itilebileceği uyarısında bulundu. Mali nüfusunun yaklaşık çeyreğinin gıda güvensizliğiyle mücadele ettiği belirtildi. BM, Mali'ye gerekli yardımların ulaştırılmaması halinde 2023 sonuna kadar 200 bin çocuğun açlıktan ölebileceği uyarısını yaptı.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim