Samsun'da düzenlenen Karadeniz 3'üncü Evcil Hayvan ve Doğa Festivali (Samsun Pet Fest 2023) kapsamında bir kedi ve köpek kostüm yarışması gerçekleştirildi. Festival, evcil hayvan sahiplerini, hayvanseverleri ve evcil hayvan sahibi olmayı planlayanları bir araya getirdi. Kostüm yarışmasında dereceye giren hayvanların sahiplerine mama ve aksesuar hediye edildi. Festival, kedi ve köpekler için düzenlenecek parkur yarışmalarıyla sona erecek.
16 Eylül 2023

ATV'nin popüler bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster'in büyük ödülü, artan enflasyon ve döviz kuru karşısında değer kaybı yaşaması nedeniyle 5 milyon liraya yükseltildi. Yeni sezonda yarışmacılar, 13. soruyu doğru yanıtladıklarında 5 milyon lira kazanacaklar. Ayrıca diğer 12 sorunun para değerleri de artırıldı.
13 Eylül 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Yarışması'nda yer alacak yapımlar açıklandı. Ulusal Belgesel Film Yarışması'na 56 başvuru gelmiş ve sekiz film seçilmiş. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda ise 164 başvuru arasından 14 film seçilmiş. Ödüller, 14 Ekim akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
13 Eylül 2023

Uzun yıllardır devam eden 'Kim Milyoner Olmak İster' adlı yarışmanın son bölümünde Rabia Birsen Güvercin, bir milyon TL'lik soruyu doğru bildi ve büyük ödülün sahibi oldu. Soru, Türkiye'deki 81 ilin adında hangi harfin diğerlerinden daha az bulunduğu üzerineydi ve doğru cevap 'V' harfiydi.
11 Eylül 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belirlendi. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen filmler Türkiye'de ilk kez Antalya'da sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca '8×8', 'Bildiğin Gibi Değil', 'Hayat', 'Kurban' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri dünya ilk gösterimlerini festivalde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği 'Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü' için ise 'Beraber', 'Yurt' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri değerlendirilecek.
6 Eylül 2023

Milli sporcu Cansu Bektaş, Suudi Arabistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda üç bronz madalya kazandı. Bektaş, koparmada 75, silkmede 87 ve toplamda 162 kiloyla bu başarıyı elde etti. Türkiye'yi bu organizasyonda 7'si kadın toplamda 12 sporcu temsil ediyor.
5 Eylül 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 film belirlendi. Festival komitesi, bu yıl 45 yapımın başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 filmin jüri karşısına çıkacağını açıkladı. Festivalde altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. 'En İyi Film Ödülü'nün 500 bin lira olduğu yarışmada tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin lira tutarında ödül verilecek.
25 Ağustos 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal yarışmaları ve edebiyat uyarlaması senaryo yarışması için başvurular açıldı. Türkiye yapımı ve daha önce Türkiye'de gösterilmemiş filmler yarışmaya katılabilecek, son başvuru tarihi 1 Ağustos olarak belirlendi. Edebiyat uyarlaması senaryo ödülü için eserlerin Türkiye'de basılmış olması ve daha önce uyarlanmamış olması gerekiyor, bu kategorideki başvurular 14 Ağustos'ta sona erecek. Festivalin jüri başkanlığını oyuncu Demet Akbağ'ın yapacağı ve diğer jüri üyelerinin ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.
17 Temmuz 2023

22 yaşındaki trans kadın Rikkie Valerie Kolle, Hollanda'da düzenlenen bir güzellik yarışmasını kazanarak Miss Hollanda tacını takan ilk trans kadın oldu. Kolle, bu zaferini büyük bir gurur ve mutlulukla duyurdu. Aralık ayında El Salvador'da yapılacak olan Miss Universe yarışmasında Hollanda'yı temsil edecek ve bu yarışmada yer alacak ikinci trans kadın olacak. İlk trans kadın yarışmacı ise 2018'de Angela Ponce idi.
11 Temmuz 2023

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 60. yılında, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın ana jürisine ünlü oyuncu Demet Akbağ başkanlık yapacak. Festival, 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve çeşitli kategorilerde toplam 1 milyon 275 bin lira değerinde ödül dağıtılacak. Antalya Film Forum ise 10. yılında 550 bin lira değerinde ödül verecek. Ayrıca, Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması ikinci yılında 120 bin lira ödül ile edebiyat ve sinema dünyasına katkı sağlamaya devam edecek.
10 Temmuz 2023

Türk milli yüzücü Merve Tuncel, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metre serbest stil kategorisinde altın madalya kazandı. Tuncel, bu başarısıyla aynı mesafede üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olma unvanını elde etti. Finalde kaydettiği 16.18.53'lük derecesiyle zirveye çıktı.
6 Temmuz 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı'ndaki 'Dünyanın En Çirkin Köpeği' yarışmasını 'Scooter' adlı tüysüz Çin köpeği kazandı. Yedi yaşındaki Scooter, doğuştan ayakları geriye dönük olmasına rağmen, terapi ve özel bir araç yardımıyla yürümeyi başardı. Yarışma, 1970'lerden beri düzenleniyor ve sahiplenilen yavru köpeklere görünürlük kazandırmayı, tüm köpeklerin sevimli olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplenmeyi desteklemeyi amaçlıyor.
25 Haziran 2023

Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda Kadınlar 49 kiloda yarışan Merve Dinçel, son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit'i yenerek altın madalya kazandı. Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, bu başarısını Türkiye'nin pes etmeyen kadınlarına ve çocuklarına adadığını belirtti. Ayrıca, ailesine, nişanlısına, antrenörlerine, Türkiye Taekwondo Federasyonu'na, İBB Spor Kulübü'ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti ve halkın desteğinin kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
1 Haziran 2023

67. Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna'nın işgal edilmesi nedeniyle Britanya'nın Liverpool şehrinde düzenlendi ve İsveç'i temsil eden Loreen, 'Tattoo' şarkısıyla 538 puan alarak yarışmayı kazandı. Loreen, 2012 yılında da 'Euphoria' ile yarışmayı kazanmış ve bu başarıyı elde eden ikinci kişi oldu. Finlandiya ikinci, İsrail ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise son 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da yarışmaya katılmadı.
14 Mayıs 2023

Türkiye'nin 11 yıldır katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali, bu gece Britanya'nın Liverpool şehrinde yapılacak. Yarışmada 26 ülke yarışacak ve iki büyük favori olarak İsveç ve Finlandiya gösteriliyor. Britanya, İtalya, Fransa, İspanya, Almanya ve geçen yılın kazananı Ukrayna, finallere otomatik olarak katılıyor. Yarışma, İngiltere saatiyle 20.00'de (TSİ 22.00) başlayacak ve katılım sırası belirlenmiş durumda.
13 Mayıs 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali'nde 'Kör Noktada' filmi, Altın Lale Ulusal Yarışma Ödülü'nü aldı. Ayşe Polat'ın yazıp yönettiği film, aynı zamanda en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi kurgu ödüllerini de kazandı. En iyi yönetmen ödülü 'Ayna Ayna' filmiyle Belmin Söylemez'e verildi. Ödül töreninde farklı kategorilerde birçok sanatçı ve eser ödüllendirildi, bazı ödül sahipleri ödüllerini toplumsal olaylara ve kişilere adadı.
18 Nisan 2023

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, şairin 121'inci ölüm yıl dönümünde 'Memleketimden İnsan Manzaraları' eserinden esinlenerek bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışma, Türkiye sınırları içinde çekilmiş beş fotoğraf ve bir metin çalışmasından oluşan serileri kabul ediyor ve her türlü dijital, renkli veya siyah-beyaz fotoğraf formatına açık. Seçici kurulda tanınmış isimler yer almakta ve yarışmanın son başvuru tarihi 21 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir.
30 Ocak 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 7-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 42. İstanbul Film Festivali'nin 'Ulusal Yarışma' bölümünün jüri başkanlığını yönetmen ve senarist Emin Alper yapacak. Jüri üyeleri arasında oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner bulunuyor.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim