Sekiz yaşındaki Pekinli köpek Wild Thang, Kaliforniya'da düzenlenen 2024 Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması'nda birinci oldu. Wild Thang, köpek hastalığı nedeniyle benzersiz bir görünüme sahip ve bu onun yarışmadaki ilk galibiyeti. Yarışma, köpeklerin sahiplenilmesinin önemini vurgularken, Wild Thang ve sahibi Ann Lewis 5 bin dolar ödül kazandı. İkinci ve üçüncü sırayı ise Rome ve Daisy May adlı köpekler aldı.
23 Haziran 2024

Eurovision 2024 şarkı yarışmasında Hollanda adına yarışan Joost Klein, sahne arkasında yaşanan bir olay nedeniyle diskalifiye edildi. Prodüksiyon ekibinden bir kadının İsveç polisine tehdit şikayeti sonucu bu karar alındı. Klein, 'Europapa' adlı şarkısıyla yarışmanın favorileri arasındaydı ve finale kalmıştı. Yarışma organizatörleri, yasal soruşturma devam ederken Klein'ın yarışmaya devam etmesinin uygun olmayacağına karar verdi.
13 Mayıs 2024

A Milli Kadın Hentbol Takımı, EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na katılacak. Elemeler grubunda beş maç sonucunda iki galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak en iyi üçüncü takımlar arasına girme başarısını gösterdi. Türkiye, bu başarısıyla 28 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında Avusturya, İsviçre ve Macaristan'da düzenlenecek olan şampiyonaya ilk kez katılma hakkı kazandı. Final maçı Viyana'daki Wiener Stadthalle Spor Salonu'nda oynanacak.
8 Nisan 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'den Selçuk Can ve Alperen Berber altın madalya kazandı. Selçuk Can, grekoromen stil 72 kiloda Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0, Alperen Berber ise grekoromen stil 82 kiloda Islam Ismailovich Aliev'i 4-3 mağlup ederek altın madalyaların sahibi oldu. Bu başarılar, Türkiye'nin güreş alanındaki uluslararası prestijini pekiştirdi.
14 Şubat 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

Türk milli sporcu Naz Arıcı, İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Masterlar Kış Oyunları'nda artistik buz pateni dalında Altın Bayanlar kategorisinde yarışarak birinci oldu. Dört yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 3000'den fazla sporcunun katıldığı oyunlar, 8 farklı şehirde ve 11 farklı branşta yapıldı. Arıcı, elde ettiği başarıyı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve kadınlara adadı.
29 Ocak 2024

Türk milli eskrimci Nisanur Erbil, Tunus'ta düzenlenen Kılıç Grand Prix'sinde ikinci olarak Türkiye'ye bu organizasyondaki ilk madalyasını kazandırmıştır. Yarı finalde Güney Koreli Choi Sebin'i mağlup eden Erbil, finalde İspanyol Lucia Martin-Portugues'e yenilerek gümüş madalya elde etmiştir. Bu başarı, Türk eskrim tarihinde bir ilktir. Turnuvada yarışan diğer Türk sporcular Enver Yıldırım 22'nci, Deniz Selin Ünlüdağ ise 60'ıncı sırayı almıştır.
14 Ocak 2024

60'ıncı yılını kutlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi açıklandı. 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ana jürisine oyuncu Demet Akbağ başkanlık edecek. Diğer jüri üyeleri ise kurgucu Ali Aga, müzisyen ve oyuncu Ayşegül Aldinç, oyuncu Mehmet Günsür, yönetmen ve oyuncu Onur Saylak, yönetmen Özcan Alper ve yazar Sema Kaygusuz olacak.
20 Eylül 2023

Samsun'da düzenlenen Karadeniz 3'üncü Evcil Hayvan ve Doğa Festivali (Samsun Pet Fest 2023) kapsamında bir kedi ve köpek kostüm yarışması gerçekleştirildi. Festival, evcil hayvan sahiplerini, hayvanseverleri ve evcil hayvan sahibi olmayı planlayanları bir araya getirdi. Kostüm yarışmasında dereceye giren hayvanların sahiplerine mama ve aksesuar hediye edildi. Festival, kedi ve köpekler için düzenlenecek parkur yarışmalarıyla sona erecek.
16 Eylül 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

Milli sporcu Cansu Bektaş, Suudi Arabistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda üç bronz madalya kazandı. Bektaş, koparmada 75, silkmede 87 ve toplamda 162 kiloyla bu başarıyı elde etti. Türkiye'yi bu organizasyonda 7'si kadın toplamda 12 sporcu temsil ediyor.
5 Eylül 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal yarışmaları ve edebiyat uyarlaması senaryo yarışması için başvurular açıldı. Türkiye yapımı ve daha önce Türkiye'de gösterilmemiş filmler yarışmaya katılabilecek, son başvuru tarihi 1 Ağustos olarak belirlendi. Edebiyat uyarlaması senaryo ödülü için eserlerin Türkiye'de basılmış olması ve daha önce uyarlanmamış olması gerekiyor, bu kategorideki başvurular 14 Ağustos'ta sona erecek. Festivalin jüri başkanlığını oyuncu Demet Akbağ'ın yapacağı ve diğer jüri üyelerinin ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.
17 Temmuz 2023

Türk milli yüzücü Merve Tuncel, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metre serbest stil kategorisinde altın madalya kazandı. Tuncel, bu başarısıyla aynı mesafede üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olma unvanını elde etti. Finalde kaydettiği 16.18.53'lük derecesiyle zirveye çıktı.
6 Temmuz 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı'ndaki 'Dünyanın En Çirkin Köpeği' yarışmasını 'Scooter' adlı tüysüz Çin köpeği kazandı. Yedi yaşındaki Scooter, doğuştan ayakları geriye dönük olmasına rağmen, terapi ve özel bir araç yardımıyla yürümeyi başardı. Yarışma, 1970'lerden beri düzenleniyor ve sahiplenilen yavru köpeklere görünürlük kazandırmayı, tüm köpeklerin sevimli olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplenmeyi desteklemeyi amaçlıyor.
25 Haziran 2023

Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda Kadınlar 49 kiloda yarışan Merve Dinçel, son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit'i yenerek altın madalya kazandı. Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, bu başarısını Türkiye'nin pes etmeyen kadınlarına ve çocuklarına adadığını belirtti. Ayrıca, ailesine, nişanlısına, antrenörlerine, Türkiye Taekwondo Federasyonu'na, İBB Spor Kulübü'ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti ve halkın desteğinin kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
1 Haziran 2023

67. Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna'nın işgal edilmesi nedeniyle Britanya'nın Liverpool şehrinde düzenlendi ve İsveç'i temsil eden Loreen, 'Tattoo' şarkısıyla 538 puan alarak yarışmayı kazandı. Loreen, 2012 yılında da 'Euphoria' ile yarışmayı kazanmış ve bu başarıyı elde eden ikinci kişi oldu. Finlandiya ikinci, İsrail ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise son 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da yarışmaya katılmadı.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim