Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaşam memnuniyeti araştırmasına göre, Sinop en mutlu şehir olarak belirlendi. Sinop'un sakin yapısı ve doğası, şehirde yaşayanların mutluluğunun temel kaynakları olarak gösteriliyor. Araştırmada ikinci sırada Afyonkarahisar, üçüncü sırada ise Bayburt yer alıyor. Bu araştırma, bireylerin genel mutluluk algısını, toplumsal değer yargılarını ve kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçüyor.
22 Ağustos 2024

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer tarafından yapılan yaşam kalitesi araştırmasında, Avusturya'nın başkenti Viyana en yüksek yaşam standardını sunan şehir olarak birinci sırada yer aldı. Araştırmada sağlık, eğitim, altyapı ve sosyo-kültürel ortam gibi faktörler değerlendirildi. İlk on sıralamada Batı Avrupa, Pasifik ve Kuzey Amerika'dan şehirler yer alırken, yaşam kalitesinin düşük olduğu şehirler arasında Hartum, Bağdat ve Bangui sıralandı. İstanbul ise 231 şehir arasında 130'uncu sırada yer aldı.
25 Aralık 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2022 yaşam kalitesi modülüne göre, 15 yaş ve üstü kesimde canlı gösteri ve spor etkinliklerine katılmayanlar ve kültürel alanları gezmeyenlerin oranı yüzde 90'ın üstünde. Sinemaya gitmeyenlerin oranı ise yüzde 85,3. Ayrıca, son 12 ayda 15 yaş ve üzeri fertlerin yüzde 69'u hiç kitap okumadı. En çok kitap okuyan yaş grubu yüzde 50,9'la 15-24 yaş aralığı oldu.
24 Temmuz 2023
İşaretlediklerim