Türk Toraks Derneği'nin yıllık kongresinde sunulan araştırma, Türkiye'de sigara içme sıklığının ekonomik göstergeler, sağlık ölçütleri ve sosyal haklarla doğrudan ilişkili olduğunu ortaya koydu. Araştırma, ülkelerin özgürlük, demokrasi ve ekonomik eşitlik düzeylerinin yükselmesiyle sigara içme oranlarının azaldığını gösterdi. Ayrıca, Türkiye'nin MPOWER politika paketini uygulamasına rağmen sigara içme oranlarında bir artış gözlemlendiği, bu durumun diğer ülkelerle karşılaştırılarak incelenmesi gerektiği belirtildi.
5 Mayıs 2024

İstanbul Modern, 17 Ekim'de başlayacak olan sonbahar dönemi için 'Modernite ve Modern Sanatın Tarihi' adlı yeni bir seminer programı düzenliyor. Program, katılımcılara sanat tarihine dair temel bilgiler sunmayı ve sanatı yorumlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ayrıca Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Hikaye ve Roman Atölyesi, Günümüz Sanatı ve Yapay Zeka semineri ve Türkiye’de Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri de düzenlenecek.
15 Ekim 2023

İrlanda'da bulunan Southeast Teknik Üniversitesi, 'İçerik Üretimi ve Sosyal Medya' adlı yeni bir lisans bölümü açtı. Bu bölüm, 'influencer'lık üzerine yoğunlaşacak ve dijital pazarlama, medya çalışmaları, sosyal medya pazarlaması, sosyal medya girişimciliği, yaratıcı dijital medya, yaratıcı video, yazarlık, anlatım, sosyal psikoloji, halkla ilişkiler, gazetecilik ve kriz yönetimi gibi konuları içerecek. Bölüm, kasımda başvuru almaya başlayacak.
26 Eylül 2023

Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak çalışan Hıfzı Topuz, 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz, kariyeri boyunca Akşam Gazetesi'nde çeşitli pozisyonlarda çalıştı, Strasbourg Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptı. UNESCO Genel Merkezi'nde çalıştı ve uluslararası gazeteci örgütleri arasında işbirliği, basın ahlakı ve gazetecilerin korunması projelerini yönetti. Ayrıca Anadolu, İstanbul ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültelerinde ders verdi ve çeşitli konularda 51 kitap yayınladı.
26 Eylül 2023
İşaretlediklerim