Şirket çalışanlarından oluşan müzik gruplarının katılabileceği 'Ofisten Sahneye' müzik yarışması için başvurular devam ediyor. Yarışma 20 Kasım 2023'te başlayacak ve en fazla 30 şirket katılabilecek. Büyük ödül, Fransa'nın Lyon şehrine seyahat ve Coldplay konseri biletleri olacak. Başvurular, şirketlerin insan kaynakları departmanları aracılığıyla 30 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabiliyor.
16 Ekim 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) eş genel başkanlığına Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan seçildi. Bu seçim, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 4. büyük kongresinde gerçekleşti. Kongrede ayrıca partinin ismi HEDEP olarak değiştirildi ve parti yönetimi belirlendi.
15 Ekim 2023

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ekibi, Çubuk'ta 1402 Ankara Savaşı'ndan kalma toplu bir mezar buldu. Bu savaşta Osmanlılar ile Moğollar arasında meydana gelmiş ve 30 ila 40 bin kişi hayatını kaybetmişti. Bulunan toplu mezar, savaşın Çubuk Ovası'nda gerçekleştiğini kesinleştirdi. AYBÜ İnsanlık Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Albayrak, Çubuk'un 15 köyünde yüzey araştırması yaparak 1402 Ankara Savaşı'na ait arkeolojik veriler topladıklarını belirtti.
9 Ekim 2023

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferler Kabataş-Beyazıt ve Yusufpaşa-Bağcılar istasyonları arasında yapılmaktadır. Metro İstanbul, durumu sosyal medya hesabından duyurdu. Arızanın ne zaman giderileceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi.
30 Eylül 2023

İrlanda'da bulunan Southeast Teknik Üniversitesi, 'İçerik Üretimi ve Sosyal Medya' adlı yeni bir lisans bölümü açtı. Bu bölüm, 'influencer'lık üzerine yoğunlaşacak ve dijital pazarlama, medya çalışmaları, sosyal medya pazarlaması, sosyal medya girişimciliği, yaratıcı dijital medya, yaratıcı video, yazarlık, anlatım, sosyal psikoloji, halkla ilişkiler, gazetecilik ve kriz yönetimi gibi konuları içerecek. Bölüm, kasımda başvuru almaya başlayacak.
26 Eylül 2023

Avrupa Konseyi, Türkiye'yi iş insanı Osman Kavala ve HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hükümlerini yerine getirmeye çağırdı. Konsey, yaptırım tehdidi yerine diyalog yoluyla bu hükümlerin yerine getirilmesini istiyor. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kavala'nın serbest bırakılmaması halinde diğer önlemleri incelemeye devam etme kararı aldı. Ayrıca, Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısını da yineledi.
22 Eylül 2023

Microsoft, 26 Eylül'de Windows 11 için büyük bir güncelleme yayınlayacak. Güncelleme, yapay zeka destekli dijital asistan 'Copilot', yeniden tasarlanmış 'dosya gezgini', 'Stylus kalem' uygulaması için 'Ink Anywhere' özelliği gibi yenilikler getirecek. Ayrıca, yedekleme, ekran görüntüsü ve fotoğraflar uygulamasında da önemli değişiklikler olacak. Yeni özellikler, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi ve işletim sisteminin genel kullanımını kolaylaştırmayı hedefliyor.
22 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, İran'da ahlak polislerince gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mehsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde Beyazıt'ta anılmasına izin vermedi. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Beyazıt meydanında Emini'nin öldürülmesinin yıl dönümünde anılması için İstanbul Valiliği'ne başvurmuştu. Ancak valilik, 16 Eylül'de düzenlenmesi planlanan anmaya izin vermeyeceğini bildirdi.
14 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. İmamoğlu'nun, Yazıcı'ya 'o arkadaş' ifadesiyle hitap ettiği bir konuşma nedeniyle açılan dava, İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından beraatle sonuçlandı. Mahkeme, İmamoğlu'nun sözlerinin Yazıcı'ya yönelik bir hakaret olmadığını, siyasi eleştiri niteliği taşıdığını belirtti.
12 Eylül 2023

Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı Yazıbelen köyünde hayvan otlatan Ali Osman Celiloğlu, ayı saldırısına uğradı ve ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Celiloğlu'nun hayati tehlikesi bulunuyor ve tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kutlamak için paylaştığı fotoğrafta Ebrar Karakurt yer almadı. Ebrar Karakurt, daha önce homofobik saldırıların hedefi olmuş ve siyasal İslamcıların eleştirilerine maruz kalmıştı. Şimşek'in bu tutumu Twitter'da eleştiri konusu oldu ve birçok kullanıcı durumu eleştiren mesajlar paylaştı.
4 Eylül 2023

Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkede son 125 yılın en sıcak yaz mevsimini yaşadığını açıkladı. Haziran-Ağustos döneminde 15 farklı bölgede yapılan ölçümler sonucunda yaz mevsimi ortalama sıcaklık sapmasının 1,76 santigrat derece yükseldiği belirlendi. 16 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında ülke genelinde 915 noktanın 106'sında şimdiye kadarki en yüksek sıcaklık kaydedildi. Ayrıca, Ağustos ayında Fukuşima'da sıcaklık 40 santigrat derece olarak ölçüldü ve bu sıcaklık 2023 yılının en sıcak günü oldu.
2 Eylül 2023

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Doğubayazıt olduğu ve 5,03 kilometre derinlikte kaydedildiği belirtildi.
23 Ağustos 2023

Microsoft, önümüzdeki ay varsayılan yazı tipi Calibri'yi, 20. yüzyılın ortalarına ait İsviçre tipografisinden ilham alan yeni bir yazı tipi Aptos'la değiştiriyor. Aptos, Microsoft 365 abonelerinin kullanımına sunulacak ve Word, Outlook, PowerPoint ve Excel'de Calibri'nin yerini alacak. Aptos, dünyaca ünlü tasarımcı Steve Matteson tarafından tasarlandı. Calibri, Office 2007'nin piyasaya sürülmesinden bu yana varsayılan yazı tipiydi.
16 Ağustos 2023

Amasya'da yaşayan 11 yaşındaki Beyazıt Berk Demir, ekran bağımlısı olmaması için masa tenisine başlamış ve bu spor dalında önemli başarılara imza atmıştır. Babası tarafından dört yaşında masa tenisi sporuna kaydettirilen Beyazıt Berk, antrenörü Salih Arslan ile her gün yaklaşık üç saat antrenman yaparak yarışmalara hazırlanmaktadır. Minikler Milli Takım seçmelerinde Türkiye 5'incisi, Minikler Türkiye Kupası müsabakalarında da Türkiye 7'ncisi olan Beyazıt Berk, 18-24 Eylül'de Gürcistan'da yapılacak WTT Youth Contender Batumi turnuvasında 11 ve 13 yaş altı kategorilerinde Türkiye'yi temsil edecektir.
13 Ağustos 2023

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,2 ve derinliğini 5 kilometre olarak bildirdi. Deprem sonucunda 22 kişi hafif yaralandı ve bir çocuğun ayağı kırıldı.
10 Ağustos 2023

Rekabet Kurulu, işgücü piyasasında birbirlerinden çalışan almamak için anlaşmalar yaparak 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun' ihlal edildiğini tespit etti. Bu anlaşmaların, işverenlerin emek üzerinde rekabet etmekten karşılıklı olarak vazgeçmelerine yol açtığı belirlendi. Bu durum, çalışanların dağılımında etkinsizlik yaratıyor ve işgücü piyasalarındaki rekabetçi yapıyı zarar verebiliyor. Soruşturma sonucunda, 16 şirkete toplamda 151 milyon 148 bin lira ceza verildi.
3 Ağustos 2023

Microsoft, çalışanlar tarafından Windows 11'in yayınlanmamış gizli özelliklerini etkinleştirmek için kullanılan dahili 'StagingTool' uygulamasını yanlışlıkla sızdırdı. Bu durum, gizli özellikleri etkinleştirme sürecini daha kolay ve daha resmi hale getiriyor. Microsoft'un kendi StagingTool sızıntısı, mühendislerin yayınlanmamış özellikleri test etmek için kullandığı dahili bir araç olduğu düşünülüyor. Microsoft'un, RAR ve 7-Zip dosyaları için yerel destek de dahil olmak üzere bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesini eylülde sunması bekleniyor.
3 Ağustos 2023
İşaretlediklerim