Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla sokak köpeklerine ilişkin yeni bir düzenleme için dört bakanlık çalışma başlatmıştı. Kulis bilgilerine göre yasa tasarısı, sokak köpeklerinin barınaklara götürülerek 30 gün içinde sahiplendirilmesini, aksi takdirde uyutulmasını öngörüyor. Erbakan, köpekler için modern ve gelişmiş merkezler kurulması gerektiğini vurguladı.
24 Mayıs 2024

Bilim ve Politika Vakfı'nın (SWP) yayınladığı raporda, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye'deki siyasi dengelerin değiştiği ve bu değişikliklerin Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkileyebileceği belirtilmiştir. Raporda, CHP'nin seçimlerde başarılı olması ve CHP'li belediyelerin Türkiye'nin ekonomik olarak önemli bölgelerini yönetiyor olması nedeniyle Almanya'nın bu belediyelere altyapı ve iklim projeleri için mali destek sağlayabileceği ifade edilmiştir. Ayrıca, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en güçlü rakibi olarak görüldüğü ve Türk iş dünyasının CHP'ye yönelmeye başladığı vurgulanmıştır.
7 Mayıs 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki yerel seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre, Aksaray'ın Güzelyurt, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçeleri ve beş belde olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran ve Aksaray'a bağlı Sağlık beldelerinde 2 Haziran'da seçimler yenilenecek. Bu karar, yerel seçimlerdeki sonuçların kesinleşmesi sonrası alındı.
6 Mayıs 2024
İşaretlediklerim