Isparta'da 55 yıllık meslek hayatına sahip oto kaporta ustası İsmail Soydinç, 'Yılın Ahisi' seçildi. Soydinç, gençlere üniversite yerine sanayiye yönelmelerini tavsiye etti. MESEM okullarının çırak sayısını artırdığını belirten Soydinç, bu okullar sayesinde gençlerin hem çıraklık hem de kalfalık belgelerini alarak mesleki kariyerlerine başlayabildiklerini ifade etti. Soydinç, mesleğini oğlunun devam ettireceğini umduğunu ve 'Yılın Ahisi' seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
23 Eylül 2024

Bursa'da Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşen özel bir uçuş okuluna ait iki kişilik eğitim uçağında bulunan iki pilot hayatını kaybetti. Bursa Valiliği, kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olay, yerel ve ulusal medyada geniş yankı buldu.
23 Eylül 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki D.A., tatilden döndüğünde apartmanın bacasına sakladığı beş bilezik ile 45 gram altının çalındığını fark etti ve polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri, 24 yaşındaki M.C.K.'yi altınlarla birlikte yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.C.K. mahkemeye sevk edildi ve çalınan altınlar sahibine teslim edildi.
22 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonucunda kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir, üç gün süren arama çalışmalarının ardından denizde ölü bulundu. Balıkçılar tarafından fark edilen ceset, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri tarafından Trabzon Havalimanı yakınlarındaki limana getirildi. Kimlik tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin, yakınları tarafından Ali Kemal Demir'e ait olduğu belirlendi.
22 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından Sürmene ve Araklı ilçelerinde taşkın ve heyelan meydana geldi. Çavuşlu Mahallesi'nde iş yerleri ve evlerin zemin katlarında temizlik çalışmaları devam ederken, Araklı'da su basan binaların zemin katlarından su tahliye işlemleri yapılıyor. Arsin Belediyesi, zarar gören vatandaşların AFAD Başvuru Bürosu'na başvurabileceklerini duyurdu. Sürmene'de kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları ise havadan, karadan ve denizden sürdürülüyor.
22 Eylül 2024

Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, derelerin debisinin yükselmesine ve bazı ırmakların taşmasına neden oldu. Taşkınlar sonucu yollar su altında kalırken, binaların zemin katlarındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Heyelanlar nedeniyle bazı yollar çöktü ve ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, can ve mal kaybı olmadığını ancak yolda kalanların kurtarılmaya çalışıldığını belirtti.
20 Eylül 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Beyazıt Mahallesi Vezneciler Alt Geçidi çıkışında bir tır beton refüje takılarak kaza yaptı. Kaza nedeniyle alt geçit giriş ve çıkışları kapatıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tıra müdahale edemedi. Vatandaşlar tırı çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Eylül 2024

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir'deki 'omuz atma' cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.'nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Urla ilçesindeki bir markette, 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında çıkan tartışma sonucunda Köse bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. İlk duruşmada tahliye edilen Sercan B., İzmir başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı. HSK'nın kararı, davada verilen tahliye kararının ardından geldi.
19 Eylül 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında henüz nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre olayda 20 kişi yaralandı ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Fabrikadan yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görülebiliyor.
15 Eylül 2024

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde demir yoluna kurulmak istenen portal vinçten düşen iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı. Yeni Mahalle’de tren raylarının değişimi için çalışan işçiler Salih Çelik ve E.T, portal vincin bacaklarının ayrılması sonucu düşerek yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak Salih Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
14 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmada, aralarında annesi ve ağabeyinin de bulunduğu sekiz şüpheli tutuklandı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplam 24 kişi gözaltına alınmış, bunlardan bazıları adli kontrolle serbest bırakılmıştı. İlk adli tıp incelemesinde Narin'in üzerinde başkasına ait DNA'ya rastlanmadı.
13 Eylül 2024

İzmir'de etkili olan sağanak yağışın ardından İzmir Körfezi'nde atık kirliliği dikkat çekti. Karşıyaka sahilinde sabah saatlerinde kıyıya vuran atıklar, derelerden körfeze geldiği tahmin ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denizden ve karadan atıkların toplanması için çalışma başlattı. Toplanan atıkların içinde ölü balıkların bulunmadığı ve sağanak sonrası kötü kokunun azaldığı gözlendi.
12 Eylül 2024

İstanbul Beykoz'da TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde, Kavacık mevkisinde yol kenarında şüpheli bir paket gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede poşet içerisinde pimi çekilmemiş iki el bombası buldu. Bombalar, incelenmek üzere polisler tarafından olay yerinden alındı.
12 Eylül 2024

İzmir'de gece saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Konak ve Torbalı ilçelerinde su birikintileri nedeniyle araçlar ilerleyemedi. Menderes’in Özdere Mahallesi’nde evleri su basarken, Buca’da bazı araçlar uyarı levhası konulmadığı için çukura düştü. Yağışlar, trafik yoğunluğuna ve maddi hasara yol açtı.
11 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada bir şüpheli, cesedi muhtarla birlikte çuvala koyup gömdüğünü itiraf etti. Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve muhtar dahil bazı akrabalar tutuklandı. Otopsi raporunda cesette ciddi çürüme olduğu ve kesin ölüm sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.
9 Eylül 2024

Diyarbakır’da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayla ilgili olarak 24 kişi gözaltına alınırken, Narin’in amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı. Narin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi ve bugün defnedilecek.
9 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili olarak Narin'in abisi ve amcası gözaltına alındı. Diyarbakır Başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
8 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde mesire alanı projesine karşı çıkan köylülere yönelik silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybederken, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şirket yetkilisi M.U. tutuklandı. Videoda, ağaç kesimini engellemeye çalışan köylülerle şirket yetkilileri arasında yaşanan tartışma ve ardından M.U.'nun ateş açtığı anlar görülüyor.
4 Eylül 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkii Çifteköprü Köyü'nde turizm tesisi yapmak amacıyla ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerden Reşit Kibar, şirket çalışanı Muhammet Ustabaş tarafından vurularak öldürüldü. Olayın ardından şüpheliler Muhammet Ustabaş ve Fikret Merttürk gözaltına alındı. Bu trajik olayın ardından Yapı-Soy Beton, projeden çekildiğini açıkladı ve bir insan hayatının her şeyden kıymetli olduğunu vurguladı.
4 Eylül 2024

Bartın'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsü, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde tomruk yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı ve araçlar kullanılamaz hale geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi ve yaralılar hastanelere götürüldü. Kamyondaki tomruklar da yola saçıldı.
2 Eylül 2024
İşaretlediklerim