Tokat'ın Erbaa ilçesinde 36 yaşındaki S.G. adlı kadın, evine giderken bir saldırgan tarafından bıçaklandı. İlk olarak M.K. adlı bir şahıs gözaltına alındı ancak saldırıyla ilgisi olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, asıl şüpheli İ.B.'yi yakalayarak tutukladı. Her iki şahsın da zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir kadını bıçaklayan saldırganın yakalanması sürecinde polis, ilk olarak yanlış kişiyi gözaltına aldı. Saldırganın kimliğini belirlemek için güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zihinsel engelli olduğu öne sürülen M.K.'yı serbest bıraktı. Asıl şüpheli İ.B. ise daha sonra gözaltına alındı. Her iki şüphelinin de zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi'nde 36 yaşındaki S.G. isimli kadın, akşam saatlerinde evine giderken M.K. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan, kadını sırtından bıçakladıktan sonra kaçmaya çalıştı ancak polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı ve saldırganın zihinsel engelli olduğu iddia edildi.
26 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, bu oyunlara 15 farklı branşta 94 sporcu ile katılarak rekor kıracak. 48 kadın ve 46 erkek sporcudan oluşan Türk kafilesi, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton gibi branşlarda mücadele edecek.
26 Ağustos 2024

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, bir tırın dorsesi Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobilin içerisinde bulunan iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobildeki dört kişinin öldüğü tespit edildi.
11 Mart 2024

Ankara'da Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalelerle Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki araziler madencilik faaliyetleri için açılmaktadır. Özellikle Erdoğan'ın sınırlarını üç yıl önce değiştirdiği Araklı Pazarcık Yaylası ve Araklı Yeşilyurt Yılantaş Yaylası'ndaki altın ruhsatları satılmıştır. Bu durum, potansiyel ekolojik yıkıma ve altın madenciliğinin doğal alanlar üzerindeki etkilerine dikkat çekmektedir. Bahadır Özgür, altın lobisinin bu tür faaliyetlerle nasıl bir ekolojik yıkıma yol açabileceğini ve halkı nasıl etkileyebileceğini ele alıyor.
2 Mart 2024

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının üreme yeri ve caretta carettaların yuvalama alanı olan bir SİT alanında beş yıldızlı bir otel yapılması planlanıyor. Yöre halkı ve çevreciler, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan projeye 'ÇED olumsuz kararı' verilmesi için çağrıda bulunuyor. Proje, uluslararası sözleşmelere aykırı olup, bölgedeki biyolojik çeşitliliği ve doğal güzellikleri tehdit ediyor.
4 Ocak 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 28 Aralık 2023 tarihinde yerel saat ile 12:34'te 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin derinliği 17,3 kilometre olarak ölçüldü. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin koordinatları ve detayları paylaşıldı.
28 Aralık 2023

Diken haber sitesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeninin eşi Abdulkadir Karagöz'ün Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na atandığını ve 'ihale avcısı' olarak bilindiğini iddia eden haberine mahkeme tarafından içerik çıkarma ve erişim engeli kararı verildi. Karar, Karagöz'ün 'kişilik haklarının ihlali' gerekçesiyle başvurusu üzerine alındı. Haberde, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na yapılan atamalar ve bu atamaların özellikleri, vakıf yönetimindeki değişiklikler ve vakıfla ilgili diğer tartışmalar ele alınıyordu.
6 Aralık 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Depremin saat 8:35'te ve derinliğinin 7 kilometre olduğu belirtildi. Deprem sonrası yaşanan kayıplara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
24 Ağustos 2023

Üniversiteye daha iyi hazırlanmak isteyen lise 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri açık öğretime geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, 2006-2007'de açık öğretimde 566 bin 967 öğrenci okurken, bu sayı 2021-2022'de 1 milyon 738 bin 198'e yükseldi. Ayrıca, çalışmak zorunda kalan ve sigortası olmayan birçok çocuk da açık öğretimde okuyor.
13 Ağustos 2023

AFAD, Malatya Yeşilyurt'ta 4,8 büyüklüğünde ve 6,3 kilometre derinlikte bir deprem olduğunu bildirdi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 ve derinliğini 5 kilometre olarak ölçtü. İlk depremden sonra 4,5 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikte bir deprem daha meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi.
12 Ağustos 2023

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonucunda Malatya'da 22, Adıyaman'da 1 olmak üzere toplamda 23 kişinin düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandığını açıkladı. Depremden etkilenen bölgeye Malatya'dan 14 ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman'dan ise 3 UMKE Timi sevk edildi.
10 Ağustos 2023

AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,2 ve derinliğini 5 kilometre olarak bildirdi. Deprem sonucunda 22 kişi hafif yaralandı ve bir çocuğun ayağı kırıldı.
10 Ağustos 2023

AFAD'ın bildirdiğine göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 20.01'de ve 12,1 kilometre derinlikte kaydedildi.
9 Ağustos 2023

Bu hafta sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan 'Sürü', suça sürüklenen bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 'Örümcek Ağı' evinde tuhaf olaylar yaşayan bir çocuğun hikayesini, 'Lilith Cinleri' cinler ile insanlar arasındaki savaşı, 'Kaygısız Baş' ise bir adamın işinden kovulup memleketine dönmesini konu alıyor. Haftanın animasyonları arasında 'The First Slam Dunk' ve 'Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş' bulunuyor.
28 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de, IŞİD'in 2015 yılında Şanlıurfa/Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümünde anma düzenlemek amacıyla bildiri dağıtan 46 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerden altısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan öğrenciler Ayşe Beliz İnce, Gamze Toprak, Berkan Deveci, Yasemin Ebru Gürsoy, Merve Yeşilyurt ve Ali Taha Sarıbıyık olarak açıklandı.
19 Temmuz 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Beylerderesi Göleti'nde çevredekiler tarafından hareketsiz bir kız çocuğu fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekibi, 15 yaşındaki Leyla Y'ye ait olduğu belirlenen cesedi sudan çıkardı. Leyla Y'nin cansız bedeni, otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderildi.
11 Temmuz 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle beş yurdun önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeyeceği, bu yurtların toplam kontenjanının yaklaşık 2 bin 500 kişi olduğu belirtiliyor. Üniversite yönetimi, yurt kapasitesini artırmak için çeşitli planlar yaparken, Boğaziçi Üniversitesi'ni Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) tarafından inşa edilen yurtların yönetiminin üniversitenin yurtlar müdürlüğünden bağımsız olacağı ve sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine hizmet vereceği ifade ediliyor. BUVAKIF'ın kuruluşunun kanuna aykırı olduğu ve AKP'ye yakın isimler tarafından yönetildiği iddia ediliyor.
20 Haziran 2023
İşaretlediklerim