Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından 'rüşvet ve usulsüzlük' iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan CHP'li Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, 'rüşvet almak' suçundan beş yıl altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Tolga Ö. 'rüşvette aracılık etme' suçundan dört yıl iki ay, Yunis D. ve Hasan G. 'rüşvet vermek' suçundan üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. İl Genel Meclis Üyesi Cem T. ve diğer bazı sanıklar ise beraat etti.
22 Eylül 2023

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı ve beş yıl siyasetten men edildi. İmran Han, başbakanlığı döneminde aldığı 490 bin dolar değerindeki hediyeleri satmak suçundan üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Han, 5 Ağustos'ta Lahor şehrindeki evinde tutuklanmıştı. Men kararı, Pakistan Seçim Komisyonu tarafından verildi.
9 Ağustos 2023

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, makamı gereği aldığı hediyeleri satmakla suçlandı ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Han'ın aldığı hediyelerin toplam bedeli 500 bin dolar civarında olduğu ve en pahalı hediyesinin 300 bin dolar değerinde bir Rolex saat olduğu iddia ediliyor. Han, suçlamaları reddederek saatleri satın aldığını savundu. Han hakkında, görevden alındığı Nisan 2022'den bu yana 100'e yakın soruşturma dosyası bulunuyor.
5 Ağustos 2023
İşaretlediklerim