Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO), Türkiye'nin yolsuzlukla mücadeledeki performansını değerlendirdiği raporunda, Türkiye'nin 2015'te kabul edilen 22 tavsiyeden sadece üçünü tatmin edici bir şekilde uyguladığını, dokuzunu kısmen uyguladığını ve 10'unu ise hiç uygulamadığını belirtti. Milletvekilleri, hakimler ve savcılar arasında yolsuzluğun önlenmesi amacıyla verilen tavsiyelerin yeterince yerine getirilmediği ve yasama sürecinin şeffaflığının arttırılması gerektiği vurgulandı. Türkiye'ye, alınan tedbirlere ilişkin bir raporu en geç 30 Haziran 2024'e kadar sunması talep edildi.
7 Aralık 2023

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalni, aşırılık yanlısı topluluk oluşturmak ve bu topluluğu finanse etmek gibi suçlamalarla 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Navalni, 2021 yılında zehirlendiği iddiasıyla tedavi gördüğü Berlin'den Moskova'ya döndüğünde tutuklanmıştı. Daha önce de Navalni'nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı (FBK), mahkeme kararıyla tasfiye edilmişti.
4 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet tekliflerini reddederek kamuoyunda tanınan 'memur Teoman' lakaplı Teoman Dudak'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, devlete ve dürüst insanlara sahip çıkmanın önemini dile getirdi ve Dudak'ın 15 Mayıs'tan sonra daha iyi pozisyonlarda olacağını ifade etti. Teoman Dudak, 17 Aralık soruşturması sırasında Rıza Sarraf'ın rüşvet tekliflerini reddetmesiyle gündeme gelmiş ve sosyal medyada fenomen haline gelmişti. Ayrıca Dudak'ın tutanakları sayesinde devletin kasasına 57 milyon lira girmişti.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim