Patiswiss adlı şirkette, daha önce bir iletişim krizi nedeniyle eleştirilen eski CEO Elif Aslı Yıldız'ın yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu yönetim kurulu başkanı olarak atandı. Bu değişiklik 23 Nisan 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında kararlaştırıldı ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan sürecinde. Elif Aslı Yıldız, bir müşterinin küflü çikolata paylaşımına verdiği tepki ve sahte yüksek lisans iddiaları nedeniyle istifa etmişti.
24 Nisan 2024

Mey | Diageo'nun Genel Müdürü Levent Kömür, 31 Mart 2024 tarihinde görevinden ayrılacağını duyurdu. Kömür, şirkette 2012 yılından bu yana çeşitli pozisyonlarda görev yapmış ve 2017 yılında genel müdürlüğe atanmıştı. Görevi bırakma kararı sektörde ve şirket çevrelerinde şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı. Kömür'ün yerine şirketin mevcut pazarlama direktörü Bahar Uçanlar geçecek ve iki isim geçiş dönemi için yakın çalışacaklar.
2 Mart 2024

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Başbakan Eymen Bin Abdurrahman'ın görevine son vererek yerine Özel Kalem Müdürü Muhammed Nezir el-Arbavi'yi atadı. Bin Abdurrahman, Temmuz 2021'den bu yana görevdeydi ve hükümeti teknokratlar ile Tebbun'u destekleyen partilerin temsilcilerinden oluşturuyordu. Arbavi ise mart ayından beri Özel Kalem Müdürü olarak görev yapıyor ve daha önce Cezayir'in çeşitli uluslararası temsilciliklerinde bulunmuştu.
11 Kasım 2023

Turkcell'in yeni genel müdürü Bülent Aksu'nun görevine son verildi. Aksu, Mart 2020'den beri şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu ve 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmıştı. Ancak, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Aksu'nun görevine 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren son verildiği belirtildi.
25 Eylül 2023

Medya imparatoru olarak bilinen Rupert Murdoch, Fox News ve News Corp şirketlerinin başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Murdoch'un yerine oğlu Lachlan Murdoch geçecek. Rupert Murdoch, 22 yaşında gazeteciliğe başlamış ve yarım hisseyle medya imparatorluğunu kurmuştu. Murdoch, istifa duyurusunda şirketlerin sağlıklı olduğunu ve geleceğe dair iyimser olduğunu belirtti.
21 Eylül 2023

Cumhuriyet gazetesinin yeni genel yayın yönetmeni Mine Esen, genel koordinatörü ise Hakan Akarsu oldu. Bu atamalar, gazetede patlak veren ve bir e-ticaret firmasından manipülatif haber yapma karşılığında çikolata kutusunda kayıtdışı para alındığı iddiası sonrasında gerçekleşti. İddia sonrası eski genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alınmıştı. Gazetenin sitesinin yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ise iddianın doğru olduğunu savunarak istifa etmişti.
1 Eylül 2023

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Tekcan, gerekçe belirtilmeden görevden alındı. Tekcan, Mart 2022'de bölüm başkanlığına asaleten atanmış, Kasım 2022'de görevden alınmış ancak aynı pozisyona vekaleten atanmıştı. Mayıs 2023'te yeniden vekaleten atanmış olan Tekcan, Temmuz 2023'te görevden alındı. Görevden alınmayla ilgili gerekçe gösterilmedi. Tekcan'ı görevden alan kişi fen-edebiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. İsmail Boz oldu.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim