İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile trafik idari para cezalarının yüzde 25 indirimli olarak ödenmesine olanak tanıyan süre, 15 günden bir aya çıkarıldı. Bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile resmiyete kavuştu.
31 Ocak 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak limon suyu izlenimi veren limon aromalı sosların 31 Aralık 2024'ten sonra Türkiye'de satışını yasakladı. Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle, gıda ürünlerine izin verilmeyen bileşenlerin eklenip eklenmediğinin tespiti için uluslararası veya ulusal çalışmalar sonucu belirlenen analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.
31 Ocak 2024

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmi ödeme hakkında yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre vatandaşlar, sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar çekebilecekler. Bu hakkı konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi durumlarda kullanabilecekler. Kısmi ödeme hakkından beş yılda bir yararlanılabilecek ve bu değişiklikler altı ay sonra yürürlüğe girecek.
26 Eylül 2023

1 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da devlet hizmeti yükümlüsü olarak görev yapan doktorların yükümlülük süreleri yüzde 15 kısaltıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu değişikliği Twitter üzerinden duyurdu ve belirlenen sürenin yüzde 85'inin tamamlanması halinde yükümlülüğün yerine getirilmiş sayılacağını belirtti. Ancak yükümlülük süresi en düşük 300 gün olacak şekilde sınırlandırıldı.
2 Mayıs 2023
İşaretlediklerim