Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtti. Türkiye'de asgari ücretin Avrupa ülkeleri arasında en düşük seviyelerde olduğu vurgulandı. Emeklilere ise tahmini yüzde 25 zam yapılacak, ancak refah payı verilmeyecek. Türkiye'deki emekli maaşlarının Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça düşük olduğu ve gelir dağılımındaki adaletsizlikler ele alındı.
28 Haziran 2024

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, Yunanistan'da PKK'lılarla birlikte göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Güven Adıgüzel, oğlunun kara para suçundan Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanışarak kardeşi Tunahan'ı bu suça sürüklediğini belirtti. Adıgüzel, bu olayın ardından MHP'den istifa etti. Ayrıca, Adıgüzel ve suç ortaklarının PKK üyeliği iddiasıyla aranan bir kişiyi de yurt dışına çıkardığı ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.
25 Haziran 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

Dünyanın birçok yerinde ortalamanın üzerinde sıcaklıklar yaşanıyor ve meteorologlar bunun büyük ölçüde küresel ısınmanın bir sonucu olduğunu belirtiyor. Kuzey Amerika, güney ve doğu Asya, güneydoğu Avrupa gibi bölgelerde aşırı sıcaklıklar görülüyor. Bu sıcaklıklar, orman yangını riskini artırırken, Hindistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde ölümlere yol açıyor. Yunanistan'da ise erken sıcak hava dalgası nedeniyle okullar kapatıldı ve turistik yerler geçici olarak kapatıldı.
22 Haziran 2024

Türkiye ve Yunanistan, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) için ortak aday belirledi. Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu AGİT Genel Sekreterliği’ne, Yunan hukukçu ve diplomat Mania Telalian ise AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin Direktörlüğü’ne aday gösterildi. İki ülke, seçimlerde birbirinin adaylarını destekleyecek. Bu iş birliği, Türk-Yunan ilişkilerindeki yumuşama adımlarına ve AGİT'in geleceğine olumlu katkı sağlayacak.
22 Haziran 2024

Bayram tatilinde Rodos’a gitmek isteyen Türk turistler, kapıda vize kotası nedeniyle sorun yaşadı. Yunanistan, Türkiye'deki acentaların fazla kişi götürmeye çalıştığını öne sürerken, Türkiye tarafı Rodoslu yetkililerin hazırlıksız olduğunu belirtti. Diğer Yunan adalarında benzer yığılmalar olmasına rağmen vize sıkıntısı yaşanmadı.
18 Haziran 2024

Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması, AK Parti'nin ilk dönemlerinde sıkça gündeme gelmiş ancak 2010'dan sonra bu konu unutulmuştu. Son dönemde, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ankara ziyareti sırasında bu konu yeniden gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Tekin'in okulu ziyaret etmesi ve tadilat gerekçesiyle yapılan hazırlıklar, okulun açılmasına yönelik adımların atıldığını gösteriyor. Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimatıyla okulun açılmasını arzu ettiğini belirtti.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim