10 Nisan 2023 Sanat · Kültür · Etkinlik

Ankara'nın tarihi Kavaklıdere Sineması, yenilenme öncesinde son bir kez eski halinde kapılarını açıyor

Ankara'nın ünlü sinema salonlarından Kavaklıdere Sineması, 2007 yılında kapanmasının ardından 16 yıl sonra yeniden açılmaya hazırlanıyor. Sinema, yenilenme çalışmaları öncesinde 15-16 Nisan tarihlerinde 'Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!' adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikten elde edilecek gelir, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler gerçekleştirilecek.

Benzer haberler

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden Beyoğlu Sineması, yenilenmiş haliyle kapılarını açıyor. Sinema, mali sıkıntılar nedeniyle kapanmıştı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, sinemanın faaliyetlerine 'İBB Beyoğlu Sineması' olarak devam edeceğini açıklamıştı. Yenilenmiş sinema, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla yarın akşam kapılarını açacak.
3 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mali sıkıntılar nedeniyle kapanan Beyoğlu Sineması'nı yenileyerek sinemayı 'İBB Beyoğlu Sineması' adı altında tekrar hizmete sunmaya hazırlanıyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sinemanın yenilenmiş bir fotoğrafını paylaşarak açılışın yakın olduğunu duyurdu ve ilk gösterilecek film için 'Umut' önerisinde bulundu.
9 Nisan 2023

2024 yılının ilk haftasında Türkiye'de beş yerli yapım olmak üzere toplam yedi yeni film sinema severlerle buluşuyor. Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu 'Atatürk 1881 – 1919', Çanakkale Savaşı ve Atatürk'ün hayatının bir dönemini ele alıyor. 'Kör Noktada' isimli film, Türkiye'nin kuzey doğusunda geçen bir hikayeyi, 'Başkan' ise yerel seçimlerde belediye başkanını değiştirmek isteyen kasaba halkını konu ediniyor. Komedi türündeki 'Filme Gel', üç arkadaşın film çekme hayallerini, 'Atan Kazanır' Amerikan Samoası futbol milli takımının hikayesini, 'Küçük Deniz Kızı' ise bir deniz kızının insan olma arzusunu anlatıyor. 'Demon: Azab-ül Kem' ise satanizme odaklanan bir korku filmi.
5 Ocak 2024

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 14'üncü 'İtalyan Sinemasıyla Buluşma' etkinliğini düzenliyor. Etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde gösterilen sekiz İtalyan filminin Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmler, İtalyan Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy'de, orijinal dilinde ve Türkçe ile İngilizce altyazılı olarak izlenebilecek. Etkinlik, Matteo Garrone'nin 'Kaptan Benim' filmiyle başlayıp, Paola Cortellesi'nin 'Hâlâ Umut Var' filmiyle sona erecek.
22 Kasım 2023

23 Aralık Cumartesi günü Arter Çağdaş Sanat Müzesi, 'Uzun Cumartesi' uygulamasıyla kapılarını gece yarısına kadar ziyaretçilere açık tutacak. Bu gün içerisinde güncel sergiler, çocuk atölyesi, film gösterimi ve Islandman konseri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca ücretsiz rehberli turlar ve Taksim ile Tepebaşı'ndan müzeye ücretsiz ulaşım imkanı sunulacak. Etkinliklere katılım kontenjanla sınırlı olup, rezervasyon gerektirmektedir.
18 Aralık 2023
Daha fazla

Kapanmış bir sinema salonunun yeniden açılacak olması, kültürel ve sosyal bir mekanın canlanmasını ifade eder. Bu durum, toplum için pozitif bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, etkinlikten elde edilecek gelirin sinemanın yenilenmesi için kullanılacak olması, bu olumlu havayı destekleyen bir başka unsurdur. Dolayısıyla haberin doğası iyidir.

İşaretlediklerim