25 Ekim 2023 Sanat · Kültür · Festival

İstanbul Boğazı'nın martıları, sanatçı Mevlut Akyıldız tarafından sanat eserine dönüştürüldü

İstanbul Komedi Festivali, çağdaş sanatçı Mevlut Akyıldız'ın 'Altı da İstanbul, üstü de İstanbul' isimli desen sergisiyle açılışını yapacak. Festivalin sembolü olan İstanbul Boğazı'nın martıları, Akyıldız tarafından sanat eserine dönüştürüldü. Sanatçının üç deseni, festivalin altıncı yılı için özel üretim t-shirt ve bez çantalar üzerine uygulandı. Akyıldız'ın 90'lı yıllardan 28 eseri, festival boyunca Maximum Uniq Hall'de sergilenecek.

Benzer haberler

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tarihi bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gökyüzüne 'ay-yıldız' çizdi ve '100' yazdı. Töreni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da takip etti. TCG Anadolu başta olmak üzere 100 geminin Boğaz'dan geçtiği tören, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olarak açıklandı.
29 Ekim 2023

5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Komedi Festivali, altıncı kez düzenlenecek. Festivalde yerli ve yabancı birçok ünlü isim sahne alacak. Festival kapsamında çocuklar için de birçok eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunları ve atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festival, İngiliz komedyenleri Türk izleyicisiyle buluşturacak ve BrandWeek'te yer alacak.
23 Ekim 2023

Ateş Alpar, Bengü Karaduman, Kerem Ozan Bayraktar ve Yaşam Şaşmazer, İstanbul Bienali'ne katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) bienal küratörlüğüne Defne Ayas'ı getirme kararını değiştirerek Iwona Blazwick'i ataması sonrası başlayan tartışmaların bir sonucu. Sanatçılar, bienal ve çevresindeki kutuplaşmaların sanat üretimi ve paylaşımı için elverişli bir zemin sunmadığını belirtti.
23 Ekim 2023

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Gülçin Sökücü, 40 çeşit baharat kullanarak 3 metrekarelik bir alanda çiçek motifli bir mozaik tablo oluşturdu. Bu eser, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları fuarında sergilendi. Sökücü'nün amacı, Gaziantep'in zengin mutfağını mozaik sanatı aracılığıyla tanıtmaktır.
29 Aralık 2023

Mehmet Aksoy, Moritanya'da Türk balıkçıların sürdürülebilir olmayan balıkçılık yaptığını ve balık kaynaklarını tükettiklerini belirtti. Meclis'te toplanan Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu'nda konuşan Aksoy, Moritanya'da balıkçılık sektörüne getirilen kotalara uymadıklarını ifade etti. Türk balıkçıların 2015'ten beri Moritanya'da avcılık yaptığı ve Türk şirketlerinin ülkede önemli yatırımlara sahip olduğu bilgisi verildi.
6 Nisan 2023
Daha fazla

Haber, İstanbul Komedi Festivali'nin açılışını yapacağı ve çağdaş sanatçı Mevlut Akyıldız'ın eserlerinin sergileneceği bir etkinliği duyuruyor. Bu, sanat ve kültür etkinliklerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi açısından olumlu bir haberdir.

İşaretlediklerim