10 Nisan 2024 Kültür · Sosyoloji

Abbas Güçlü, bayramların artık eskisi gibi olmadığını ve milli/manevi değerlerden uzaklaşıldığını belirtiyor

Abbas Güçlü, bayramların ve milli/manevi değerlerin toplumda giderek sıradanlaştığını ve bu durumun çeşitli sosyolojik nedenlere dayandığını ifade ediyor. Modernleşme ve kentleşme süreçlerinin bu değişimde etkili olabileceğini belirterek, üniversitelerin bu konuyu araştırması gerektiğini vurguluyor. Güçlü, bayramların toplumsal birlikteliği ve hoşgörüyü pekiştirmesi gerektiğini, bunun herkesin sorumluluğu olduğunu ve bayram sonrasının bayram öncesinden daha iyi olması gerektiğini dile getiriyor.

Benzer haberler

Abbas Güçlü, Türkiye'de milyonlarca üniversite mezununun işsiz olduğunu veya öğrenim gördükleri alanın dışında çalıştığını belirtiyor. Bu durumun, bireylerin eğitim için harcadıkları emek, zaman ve fedakarlıkların boşa gitmesi anlamına geldiğini ve devlet ile ebeveynlerin yatırımlarının heba olduğunu ifade ediyor. Güçlü, bu sorunun çözümünde en büyük vicdani sorumluluğun eğitim politikalarını belirleyen kurum ve kişilere düştüğünü vurguluyor.
6 Mart 2024

Abbas Güçlü, Türkiye'deki zorunlu eğitim sisteminin ciddi sorunlarını eleştiriyor. 12 yıllık zorunlu eğitimin öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve bu sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunuyor. Güçlü, öğrencilerin zorla okula getirilmesinin başarısız olduğunu ve mesleki eğitimin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, sınıf tekrarının yeniden getirilmesinin okullarda büyük sorunlara yol açtığını ifade ediyor.
14 Haziran 2024

Abbas Güçlü, Türkiye'de 10 milyona yakın üniversite mezununun ya işsiz olduğunu ya da öğrenim gördükleri alanla ilgisi olmayan işlerde çalıştığını belirtiyor. Meslek liselerinin çağın gerisinde kaldığını ve öğrencilerin üniversitelere yönlendirilmesinin teknik eleman eksikliğine ve işsizliğe yol açtığını ifade ediyor. Güçlü, gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimin öneminin altını çizerek, Türkiye'nin eğitim politikalarını sorguluyor ve mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguluyor.
14 Nisan 2024

Abbas Güçlü, özel okul ücretlerinin sürekli artış gösterdiğini ve bu durumun veliler için büyük bir yük haline geldiğini belirtiyor. Özellikle beyaz yakalı çalışanların maaş artışlarının, özel okul ücretlerindeki artışla baş edemediğini vurguluyor. Güçlü, özel okulların ticarethane mantığıyla yönetilmesini ve yüksek zam oranlarını eleştiriyor. Ayrıca, öğretmenlerin düşük maaşlarla çalıştırılmasının ve burslu öğrenci maliyetlerinin diğer öğrencilere yüklenmesinin etik olmadığını ifade ediyor.
21 Temmuz 2024

Ali Bayramoğlu, Türkiye'de iktidarın kimliği ve değerleri üzerine sahanın genişlediğini ancak bu genişlemenin kaotik ve kuralsız olduğunu, ötekinin ve ortak değerlerin aleyhine sonuçlar doğurduğunu belirtiyor. Yargı, adalet, seçim, demokrasi, siyaset, hakkaniyet, ekonomi ve rasyonellik arasındaki bağların kopmakta olduğunu ve bu durumun Türkiye'yi her geçen gün daha fazla boğduğunu ifade ediyor. Bayramoğlu, kutuplaştırıcı siyasetin iktidarı destekleyen grupların temel değerlerine de zarar verdiğini ve mevcut durumun bir gün sona ereceğini öngörüyor.
16 Mart 2024
Daha fazla

Haberde, bayramlar ve milli/manevi değerlerin toplumda sıradanlaşması ve bunun nedenleri üzerine bir değerlendirme yapılıyor. Bu durumun modernleşme ve kentleşme süreçleriyle ilişkilendirilmesi ve üniversitelerin bu konuda araştırma yapması gerektiği vurgulanıyor. Haberin içeriği, toplumsal bir gözlem ve değerlendirme içerdiği için, olumlu veya olumsuz bir olaya doğrudan işaret etmiyor. Bu nedenle haberin doğası nötr olarak değerlendirilebilir.

İşaretlediklerim