AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilet almasına ve zamanında havaalanına gitmesine rağmen uçağa binemeyen ve bir sonraki uçağa binmek için ekstra ücret ödemek zorunda kalan bir yolcu olarak yaşadığı sorunları Twitter üzerinden paylaştı. Ersoy, THY'nin fazla bilet satışı yaptığını ve bu durumun yolcuları mağdur ettiğini belirtti. THY'nin basın müşaviri Yahya Üstün, Ersoy'un iddialarına yanıt vererek, Ersoy'un uçağa geç kaldığını ve biletin kurallar çerçevesinde değiştirildiğini ifade etti. Ersoy ise Üstün'ün bu yanıtına karşı çıkarak, uçağa geç kalmadığını ve bilet değişikliği konusunda bilgilendirilmediğini belirtti.
29 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Odatv tarafından kendisinin 'business class'ta yolculuk yaptığına' dair yapılan bir haberle ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı. Erkan Baş, AKP'li politikacıların devlet imkanları ve çeşitli desteklerle seyahat ettiğini belirtirken, kendisinin ve partisinin adaylarının ekonomik biletle ve tarifeli uçakla seyahat ettiğini ifade etti. Haberi yapan Odatv'yi eleştirerek, durumu 'halka havale ettiğini' söyledi.
30 Nisan 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin 6 Şubat'ta yaşadığı büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesini eleştirdi ve nerede olduğunu sordu. Demirtaş, ilk anda seferberlik ilan edilmesi gerektiğini ve devasa inşaat firmalarının iş makinelerinin el konularak deprem bölgesine gönderilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, AFAD başkanının gönüllüleri organize etme konusunda yetersiz kaldığını ve para toplama yerine bu organizasyonun yapılması gerektiğini ifade etti.
7 Şubat 2023

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra ikinci kez ifade verdi. Erzan, yüksek getirili bir fon üzerinden onlarca müşteriyi dolandırmakla suçlanıyor. İfadesinde, teknik direktör Fatih Terim'in adının geçtiği fona Terim'in herhangi bir dahlinin olmadığını belirtti. Fatih Terim ise ismi ve hesapları kullanılarak mağdur edildiğini savunarak hukuki işlemler için avukatlarına talimat verdi.
3 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticari taşımacılık yapan esnafın araçlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce ÖTV indirimine karşı çıkmasına rağmen, Erdoğan'ın duyurusunun ardından muafiyetin detaylarını paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce ÖTV indirimi yapacaklarını söylemesi üzerine Nebati'nin karşı çıktığı ve ÖTV artırımını düşündüklerini ifade ettiği bir toplantının detayları da hatırlatıldı.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Abdulkadir Selvi'nin, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye dair iddiaları, Baykal'ın oğlu Ataç Baykal tarafından yalanlandı. Ataç Baykal, görüşmenin olumlu geçtiğini ve fotoğraf çekilmesi talebinin kendisinden geldiğini belirtti. Ayrıca, Ahmet Hakan'ın Deniz Baykal'ın kızı için milletvekilliği talep ettiği yönündeki iddiasını da reddetti ve bu tür bir talebin mantık dışı olduğunu ifade etti.
10 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyaretinde depremin ilk günlerinde istenilen çalışmaları yapamadıklarını belirterek halktan helallik istedi. Bu açıklamanın ardından Twitter'da çok sayıda kullanıcı, #helaletmiyorum etiketiyle Erdoğan'ın helallik talebine tepki gösterdi. 'Haram olsun' ifadeleri kullanıldı ve etiket kısa sürede popüler konular arasına yükseldi. Kullanıcılar, hükümetin hesap vermesi gerektiğini ve helallik istemenin yeterli olmadığını dile getirdi.
27 Şubat 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığa başvuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yükseköğrenim diploması talep etmesi, sosyal medya platformu Twitter'da geniş yankı buldu. Kullanıcılar, bu talebi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'tartışmalı diploması' ile ilişkilendirerek 'çifte standart' olarak değerlendirdi. Marmara Üniversitesi'nin daha önce Erdoğan'ın diploması ile ilgili talepleri 'kişisel veri' gerekçesiyle reddettiği hatırlatıldı. Twitter kullanıcıları konuyla ilgili alaycı ve eleştirel yorumlar paylaştı.
21 Mart 2023

Denizbank, şube müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık soruşturması kapsamında yaptığı açıklamada, bir müşterinin vadesine bir gün kala ve 65 bin dolar zarar ederek 2 milyon dolarlık mevduatını çekip kuryeye teslim ettiğini belirtti. Banka, müşterilerin para çekme taleplerini sınırlayamayacağını ve şüpheli işlemlerin sorgulandığını ifade etti. Olay, bankanın dolandırıcılık şüphesiyle müşteriye evine kadar giderek uyarıda bulunmasına rağmen gerçekleşti.
28 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve bu tür iddiaların manipülasyon olduğunu belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

İETT Metrobüs ve Elektrikli Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Tuğrul Küçükalioğlu, Adalar İlçesi'nde yasadışı olarak minibüs kullandığı iddiasıyla barışçıl gösteri yapan vatandaşlara karşı sert bir tutum sergiledi. Küçükalioğlu, bir vatandaşa yönelik öfkesini kontrol edemeyerek, görevliye 'savcı gibi' talimat verip vatandaşın gözaltına alınmasını istedi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararlarına göre, Adalar'da motorlu taşıt trafiği kısıtlanmış durumda ve bu kararlar hala yürürlükte. Avukat İrem Berksoy, İETT'nin yasadışı olarak Adalar'a araç soktuğunu ve vatandaşların barışçıl gösteri haklarını kullanarak hukuku savunduklarını belirtti.
15 Haziran 2024

DEVA Partisi üyesi Sadullah Ergin, CHP listesinden Ankara milletvekili adayı olarak gösterildiğinde, AKP dönemindeki Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanı olarak görev yapması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eleştirilerin önyargılardan kaynaklandığını savundu. Ergin ise Gezi olayları sırasında AKP politikalarıyla ters düştüğünü, Ergenekon soruşturmalarının başlamasından önce Adalet Bakanı olduğunu ve Fethullah Gülen ile sınırlı bir temasının geçmişte olduğunu belirtti. Ayrıca, kendisine yönelik tepkileri saygıyla karşıladığını ve siyasi birlikteliği etkilemeye çalışan çevreler olduğunu ifade etti.
13 Nisan 2023

Müge Anlı ile Tatlı Sert programının eski danışmanı Prof. Dr. Arif Verimli, programın toplumun gerçeğini yansıtmadığını belirterek eleştirdi. Prof. Verimli, iki yıl önce programdaki bir gerilim sonrası istifa etmiş ve o zamandan beri program hakkında yorum yapmamıştı. YouTube'daki Katarsis kanalına konuk olan Verimli, medyada bilgiyi yayma amacıyla yer aldığını ve programla ilgili pişman olmadığını, ancak toplumun gerçeklerini yansıtmadığını düşündüğünü ifade etti.
12 Ocak 2023

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli büyük bir depremle sarsıldı ve deprem sonucunda 1541 kişi hayatını kaybetti, 9733 kişi yaralandı. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ülke genelinde camilerde sela okutma kararı alması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Kullanıcılar, arama-kurtarma çalışmalarında sessizliğin önemine ve enkaz altındakilerin durumuna dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu kararını eleştirdiler.
6 Şubat 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, seçim aracında AFAD'ın yardım kolilerinin bulunmasına üzüldüğünü belirtti ve durumun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade etti. Yanık, yardım kolilerinin vatandaşların ihtiyacı üzerine taşındığını ve herhangi bir art niyet olmadığını, kamuoyundan özür dilediğini söyledi. Ayrıca, ayni yardımların kendi bakanlığı tarafından yapıldığını ve seçim otobüsünde bu kolilere ihtiyaç duymadıklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit olarak kullanılan bölümünde çektiği ve Instagram hesabından 'mutlu yıllar sevgililerim' notuyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturmaya tabi tutuldu. Taşpınar, ifadesinde çekim yerinin ibadethane olduğunu bilmediğini ve fotoğrafları korktuğu için kaldırdığını belirtti. Dini değerlere saygı duyduğunu ve böyle bir niyetinin olmadığını ifade etti. İfade işlemleri sonrasında adliyeden ayrıldı.
4 Ocak 2023

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili adayı Erkan Baş, seçimler öncesinde mal varlığını kamuoyu ile paylaştı. 2013 model bir otomobil dışında mal varlığında ciddi bir değişiklik olmadığını belirten Baş, banka hesaplarına ait ekran görüntülerini de paylaşarak şeffaflığını göstermeye çalıştı. Ayrıca, milletvekilliği görevi süresince akrabalarının kendisi aracılığıyla maddi kazanç elde etmediğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtı eleştiren bir tweet attıktan sonra Diyanet tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Altaylı, Diyanet'in evlat edinme konusundaki görüşünü 'sapıklık' olarak nitelendirdi ve Diyanet'i Atatürk'ün kurumunu kirletmekle suçladı. Diyanet'in suç duyurusunun ardından Altaylı, Kasımpaşa futbol takımının logosunu paylaşarak 'hiç umrumda değil' mesajı verdi.
21 Şubat 2023
İşaretlediklerim