Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, TRT, RTÜK ve Demirören Medya Grubu'nun önünde yaptığı açıklamalarda, bu kurumların kendisine yayın yapmadığını ve sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdiklerini iddia etti. Oğan, TRT'nin yöneticilerini ve RTÜK'ü tarafsızlık ilkesine uymamakla suçladı ve Ahmet Hakan'ı da eski arkadaşı olmasına rağmen kendisine programlarında yer vermemekle eleştirdi. Oğan, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile yaptığı görüşmede daha adil bir yaklaşım sergileneceği sözünü aldığını belirtti.
25 Nisan 2023

Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan ve Güneydoğu'daki çatışmaların sonlandırılmasını talep eden bildiriye imza atan akademisyenlerden Tezcan Durna, ihraç edildikten sonra göreve iade edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yeni Şafak gazetesi tarafından hedef gösterilen akademisyenler hakkında Anayasa Mahkemesi ihlal kararı vermişti. Ankara 21'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Durna, göreve dönüş için beklediği telefonu aldığını Twitter üzerinden paylaştı.
12 Nisan 2023

Türk serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, sponsorunun kendisine gönderdiği özel dikim dalış kıyafetlerinin gümrükte takıldığını ve yüksek vergiler nedeniyle iade edebileceğini belirtti. Daha önce de benzer bir durum yaşayan Ercümen, milli sporcu belgesini sunmasına rağmen bir çözüm bulunamadığını ve antrenmanlarından geri kaldığını ifade etti. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün kendisiyle iletişime geçerek yardımcı olacaklarını söylediği aktarıldı.
9 Haziran 2023

Seçim zamanı ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşan görsel iletişimci Mahir Akkoyun, 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla yargılanmıştı. Akkoyun, Twitter hesabından beraat ettiğini duyurdu. Akkoyun, 'Pahalı mı geldi Erdoğan sayesinde' demenin suç olmadığını belirtti.
24 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Twitter üzerinden kendisine bayiden otomobil almak için tanıdık olup olmadığını soran Emrah Sertpolat isimli bir kullanıcıya sert bir yanıt verdi. Gürban, milletvekillerinin görevlerinin bu tür kişisel istekleri karşılamak olmadığını belirtti. Kullanıcı özür dileyerek mesajını sildi. Bu olay Twitter'da tartışma konusu oldu ve çeşitli yorumlar yapıldı.
11 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler nedeniyle açılan soruşturma ve kovuşturmalardan şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, bu kararı sosyal medya üzerinden duyurdu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla 160 bin soruşturma açıldığı ve bu soruşturmalarda 3 bin 625 kişiye hapis cezası verildiği belirtiliyor.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

Feyza Altun, şeriat hakkında küfürlü ve argüman sunmayan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma gelen tepkiler de benzer düzeyde küfürlü ve düzeysizdi. Ahmet Hakan, Altun'un şeriat hakkında doğru bir anlam vermediğini, sadece adına yapılan ilkel uygulamalara odaklandığını ve kavramsal düzeyde konudan habersiz olduğunu belirtti. Hakan'a göre, Altun'un bu tavrı kınanmalı ancak gözaltı gibi bir tedbirle karşılık verilmemelidir.
20 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havalimanı ihalesinden 1 milyar dolar aldığını iddia ettiği bir videoyu gündeme getirdi. Video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu iddiaları dile getirmiş ve Erdoğan'a soruşturma çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak savcılığın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
7 Mayıs 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li kişiler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basıldığı iddia edilen fotoğrafı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, seccadeyi görmediğini söyleyerek özür diledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Diken'in sorusu üzerine, seccadenin kutsal bir nesne olmadığını ve üzerine basmanın günah sayılmadığını belirtti. Seccadenin temizlik amacıyla kullanıldığını ve namaz kılınacak yeri temiz tutmak için bir araç olduğunu ifade etti.
3 Nisan 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Şehir Üniversitesi meselesi üzerinden yolsuzluk yapmakla suçlamasına yanıt verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını yalanlayarak, kendisi ve diğer siyasi liderlerin mal varlıklarının araştırılması için bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasını 'barbarlık' olarak nitelendirdi ve bu süreçte hukuksuz işlemler yapıldığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ve diğer bakanların mal varlıklarının araştırılmasını isteyerek, siyasi arınma vaktinin geldiğini belirtti.
19 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında rüşvet iddialarını içeren bir haber yapan Reuters haber ajansının abonelikleri, TürkMedya ve Albayrak Medya tarafından feshedildi. Reuters, Bilal Erdoğan'ın adının geçtiği bir rüşvet planını incelediğini iddia etmişti. Bu haberin ardından AKP'li yöneticiler ve hükümete yakın medya grupları Reuters'ı yalan haber yapmakla suçladı ve iddiaları reddetti.
27 Haziran 2023

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile oynanan derbi maçında Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın gösterdiği kötü performansın, Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan tarafından gerçekleştirilen dolandırıcılık olayından etkilendiğini öne sürdü. Erzan, Galatasaray camiasından birçok tanınmış ismi, Muslera dahil, dolandırmakla suçlanıyor. Dilmen, Muslera'nın psikolojik olarak bu olaydan etkilendiğini ve bu durumun performansına yansıdığını belirtti.
1 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili konuşan Bülent Arınç, cinayeti kınayarak üzüntüsünü dile getirdi ve dua ettiğini söyledi. Ancak, daha fazla bilgi sahibi olmasına rağmen, hedef haline gelmek istemediği için bu bilgileri paylaşmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olayın aydınlatılmasını istediğini ve aileyle görüştüğünü belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu düşünülen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
19 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, satış kararının kendisine danışılmadan alındığını ve bu nedenle yönetimdeki 'arkadaşlarını' eleştirdiğini belirtti. Kınık, kendisine sorulmuş olsaydı nakliye desteği önerisinde bulunacağını ifade etti.
27 Şubat 2023

Saygı Öztürk, Suudi Arabistan tarafından Türkiye'ye tanınan hac kontenjanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adil bir şekilde dağıtılmadığını iddia ediyor. VIP hacı, yandaş hacı gibi kontenjanların torpilli kişilere verildiğini ve normal vatandaşların yıllardır kurada çıkmadığını belirtiyor. Öztürk, Diyanet'in bu duruma açıklık getirmesi gerektiğini ve çözüm bulunmasını talep ediyor.
18 Haziran 2024

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Erdoğan'ı 'dünyanın lideri' olarak nitelendiren Yediyıldız, ona ihanet etmenin Türkiye ve mazlumlara ihanet etmek anlamına geleceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan için 'sırtımızda taşımamız' ve 'ayakkabısını elimizle yalamamız' gerektiğini söyledi. Yediyıldız, Meclis'te hiç konuşmayan milletvekilleri arasında yer alıyor.
23 Ocak 2023
İşaretlediklerim