Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, 2018'den bu yana konser vermemiş olup, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de bir otelin açılışında VIP konuklar için özel bir konser vermiştir. Yeni albümü 'Renaissance' ile bu yıl Grammy Müzik Ödülleri'nde dokuz adaylık kazanan sanatçı, Mayıs ayında Avrupa'da başlayacak ve Eylül'de ABD'de sona erecek bir dünya turnesine çıkacağını açıklamıştır. Turnede Beyonce'ye albümde birlikte çalıştığı sanatçılar da eşlik edebilir, ancak turne programı açıklanmış olmasına rağmen biletlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz belirsizdir.
2 Şubat 2023

Queen grubunun efsanevi yıldızı Freddie Mercury'nin 'Bohemian Rhapsody'yi bestelediği Yamaha G2 model piyano, açık artırmada 2,2 milyon dolara satıldı. Mercury'nin ölümünden sonra yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı özel eşyalar arasında yer alan piyano, Sotheby's müzayede evi aracılığıyla satışa çıkarıldı. Ayrıca 'Bohemian Rhapsody'nin el yazması taslağı da 1,7 milyon dolara alıcı buldu.
7 Eylül 2023

Burhan Şeşen, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nin geçmişteki ihtişamını kaybettiğini ve bölgenin kaotik bir duruma geldiğini belirtiyor. Arka sokaklarda uyuşturucu satışı ve kadın ticareti gibi olumsuzlukların arttığını, kültür ve sanat mekanlarının kapandığını ifade ediyor. Bir zamanlar popüler olan rock ve otantik barların yerini belirsiz mekanların aldığını vurguluyor. Şeşen, Beyoğlu'nun yeniden canlandırılması için sanatçılar ve yaratıcı kişilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunuyor.
5 Nisan 2024

İngiliz müzik grubu Massive Attack, İstanbul Bonus Park Orman'da sahne aldı. Konser sırasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin serbest bırakılmasını bildiren kararı dev ekrandan yansıtıldı. Grup üyelerinden Daddy G, Filistin kefiyesiyle sahne alarak Filistin'deki zulme dikkat çekti. Konserde ayrıca küresel meseleler ve Filistin'deki insan hakları ihlalleri hakkında mesajlar verildi.
24 Temmuz 2024

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, yeni albüm hazırlıkları devam ederken 'ara sıcak' dediği yeni şarkısı 'Kıra Döke'yi yayınladı. Söz ve müziği Aksu'ya ait olan şarkının düzenlemesi Mustafa Ceceli tarafından yapıldı. Aksu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla yeni şarkısını duyurdu ve 'Kıra Döke'nin insanı yormayan, hafif bir şarkı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

Şarkıcı Teoman, Bodrum'da verdiği yeni yıl konserinde Lozan Antlaşması'nın 100. yılına atıfta bulunarak, eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'jelibon' açıklamasına esprili bir gönderme yaptı. Gökçek, bir gazetede yer alan ve aslında bir şaka olan 'jelibon rezervi' haberini ciddiye alarak televizyon programında dile getirmiş ve bu durum sosyal medyada alay konusu olmuştu. Teoman'ın bu göndermesi, konser sırasında yaptığı bir espriyle gerçekleşti.
1 Ocak 2023

Getir'de kurye olarak çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir, sipariş teslimi sonrası bir otelde piyano çalarken çekilen videosuyla sosyal medyada dikkat çekti. Mozart'ın 'Türk Marşı'nı çalan İncir, piyano çalmayı kendi kendine internetten öğrendiğini ve ileride piyanist olmak istediğini belirtti. Tasarım ve modelleme bölümünde okuyan İncir, konservatuvara gitme isteğine rağmen eğitimi olmadığı için kazanma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyor. Sosyal medyadaki olumlu yorumlar karşısında duygulanan İncir, bu ülkede keşfedilmesi gereken birçok gencin olduğunu ifade etti.
11 Ocak 2023

31. İstanbul Caz Festivali kapsamında İngiliz sanatçı Arlo Parks, Sultan Park Swissotel The Bosphorus'ta sahne aldı. Türkiye'de ilk kez konser veren Parks, 2021'de yayımlanan ilk stüdyo albümü 'Collapsed in Sunbeams' ile eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve Grammy'ye aday gösterilmişti. Sanatçı, 2023'te yayımlanan son albümü 'My Soft Machine' ile alternatif pop türüne yöneldi.
10 Temmuz 2024

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

Van Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Parkı’nda sahne alan Cem Adrian, konser sırasında yüzüne pet şişe atılmasına rağmen performansına ara vermeden devam etti. Sanatçı, olayı esprili bir şekilde karşılayarak elindeki gülü şişeyi atan kişiye armağan etti. Adrian, sosyal medya hesabından hayranlarına teşekkür ederek, olaydan dolayı kötü hissetmemeleri gerektiğini belirtti. Fazıl Say, Cem Adrian'ı nasıl keşfettiğini anlattı ve ikilinin 20 yıl sonra aynı sahnede buluştuğunu vurguladı.
7 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te düzenlenen toplu açılış töreninde Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara duymayanlara' şarkısını söyledi. Sahnede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bulunuyordu, ancak onlar şarkıya katılmadı. Erdoğan'ın performansı sosyal medyada ve Ekşi Sözlük'te gündem oldu ve çeşitli yorumlar alındı. Şarkının sözleri de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Pera Film, Cadılar Bayramı'na özel 'Ritmik Kabuslar' adlı bir seçki hazırladı. Seçki, 24-31 Ekim tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryumu'nda izleyiciyle buluşacak. Seçkide, Cadılar Bayramı'na özel hazırlanan karanlık estetikli, habis müzikli ve dans sahneleriyle dikkat çeken hikayelere odaklanılıyor. Seçkide, Jim Sharman imzalı 'The Rocky Horror Picture Show' ve 'Suspiria' gibi filmler yer alıyor.
16 Ekim 2023

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), şarkıcı Gülşen'in Nisan 2022'deki bir konserinde imam hatip lisesi mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle ayrımcılık yaptığına hükmetti ve her bir başvurucu için 50 bin lira idari para cezası verilmesine karar verdi. Gülşen, daha önce 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ve ev hapsine alınmıştı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Gülşen'i 'halkın bir kesimini aşağılama' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı, ancak cezanın açıklanması geri bırakıldı.
31 Mayıs 2023

Oasis, yıllar süren ayrılığın ardından yeniden bir araya gelerek Birleşik Krallık ve İrlanda'da bir dizi konser vereceğini duyurdu. Gallagher kardeşler, anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak Oasis Live’25 adını verdikleri turne kapsamında sahne alacak. Grup, 2009 yılında Paris'teki bir tartışmanın ardından dağılmıştı. Biletler 31 Ağustos 2024'te satışa sunulacak.
27 Ağustos 2024

Nobel ödüllü sanatçı Bob Dylan, İskoçya'nın Highlands bölgesinde bulunan ve 'inziva' olarak adlandırdığı evini 4 milyon 257 bin 650 sterline sattı. Evi kardeşi David Zimmerman ile birlikte 2,2 milyon sterline satın alan Dylan, mülkünü viski üreticisi Angus Dundee Distillers'a yüzde 50 civarında bir karla sattı. 25 dönümlük arazi üzerinde bulunan ev, çeşitli resepsiyon odaları, 11 banyo ve yedi çatı katı yatak odası içermekte. Dylan, çalışmalarında Highlands'ten esinlenmiş ve ev 1911-1914 yılları arasında inşa edilmiş.
8 Aralık 2023

Antalya'da Atatürk Kültür Merkezi açık alanında Yeşilçam Festivali gerçekleştirildi. Festivalde Yeşilçam dekorları, klasik arabalar, panayır ve masa oyunları gibi nostaljik unsurlar yer aldı. Yeşilçam oyuncuları Coşkun Göğen, Bülent İğdiroğlu, Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık'ın katılımıyla müzik dinletileri, sahne performansları ve gösteriler sunuldu. Oyuncular, festival kapsamında düzenlenen söyleşide Yeşilçam anılarını paylaştı ve sanatseverlerin sorularını yanıtladı.
2 Temmuz 2023

Burhan Şeşen, 70'li yıllarda hem futbol hem de müzikle ilgilendiği dönemleri anlattı. Futbol ve müzik arasında seçim yapma sürecini ve bu süreçte yaşadığı zorlukları dile getirdi. Futbolun kazanan ve kaybedenleri olduğunu, müziğin ise daha demokratik bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Şeşen, futbol kariyerini bırakıp müziği seçmesinin nedenlerini ve bu kararın hayatındaki etkilerini paylaştı.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim