Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Antalya'nın Kemer ilçesindeki Arslanbucak turizm merkezi, Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı Soğucak termal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi, Konya'nın Hüyük ilçesindeki İmrenler Yaylası ve Giresun'daki Yavuzkemal Yaylası Turizm Merkezi'nin sınırları değiştirilerek kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri olarak ilan edildi.
23 Şubat 2023

İstanbul Modern Sinema, 2023 yılına damgasını vuran beş hit filmi 'TOP 5' başlığı altında 8-13 Haziran tarihleri arasında izleyicilerle buluşturacak. Gösterilecek filmler arasında Cannes'da büyük ödül kazanan 'İlgi Alanı', Oscar'da en iyi animasyon seçilen 'Çocuk ve Balıkçıl', Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', Film Comment dergisinin en iyi filmi seçtiği 'Bir Skandalın Peşinde' ve Romanya'nın Oscar adayı 'Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin' yer alıyor. Biletler İstanbul Modern'in web sayfasından satın alınabilirken, Perşembe günleri tüm sinema gösterimleri ücretsiz olacak.
27 Mayıs 2024

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, 2018'den bu yana konser vermemiş olup, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de bir otelin açılışında VIP konuklar için özel bir konser vermiştir. Yeni albümü 'Renaissance' ile bu yıl Grammy Müzik Ödülleri'nde dokuz adaylık kazanan sanatçı, Mayıs ayında Avrupa'da başlayacak ve Eylül'de ABD'de sona erecek bir dünya turnesine çıkacağını açıklamıştır. Turnede Beyonce'ye albümde birlikte çalıştığı sanatçılar da eşlik edebilir, ancak turne programı açıklanmış olmasına rağmen biletlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz belirsizdir.
2 Şubat 2023

Beşiktaş, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermemesini Twitter üzerinden eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) etiketlendiği mesajda 'dünyanın en güzel stadı' olarak nitelendirilen Beşiktaş Park'ın fotoğrafları paylaşıldı. TFF'nin UEFA'ya sunduğu aday statlar listesinde Beşiktaş Park'ın yer almaması tepki çekti.
10 Ekim 2023

Google, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da en çok aranan kelimeleri ve trendleri paylaştı. Türkiye'de 'deprem', 'Sinan Oğan', 'meteor yağmuru' ve 'Yalı Çapkını' gibi kelimeler en çok arananlar arasında yer aldı. Ayrıca, dünya çapında 25 yıllık arama verileri de paylaşılarak, Beyonce, Rihanna, Cristiano Ronaldo ve Spider Man gibi isimlerin en çok arananlar listesinde olduğu belirtildi. Türkiye'deki arama trendleri ise çeşitli kategoriler altında toplandı ve deprem ile seçimlerin gündemi belirlediği görüldü.
11 Aralık 2023

İtalya'nın başkenti Roma'da, M.Ö. 3. yüzyıla ait dört antik tapınak ve Jül Sezar'ın suikasta uğradığı yerin kalıntılarını içeren 'Kutsal Alan', ziyaretçilere açıldı. 1926-1929 yıllarında keşfedilen ve daha önce sınırlı erişime sahip olan bölge, İtalyan moda evi Bvlgari'nin finansmanıyla restore edilerek turistik ziyarete sunuldu. Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, yükseltilmiş yürüyüş yolları sayesinde ziyaretçilerin tarihi katmanları görebileceklerini belirtti. Giriş ücreti 5 avro olarak belirlendi.
20 Haziran 2023

Pop müziğin ünlü ismi Beyonce, dört yıl aradan sonra Dubai'de Atlantik Otel'in yeniden açılışında sahne aldı. Otel, Beyonce'ye özel konser için 24 milyon dolar ödeme yaptı. Etkinlikte, Beyonce'nin 2022 albümü 'Renaissance'tan hiçbir şarkı seslendirmemesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde eşcinselliğin yasa dışı olmasıyla ilişkilendirildi. Otelin en ucuz odası gecelik 850 dolar iken, Beyonce ve ailesinin kaldığı süitin fiyatı yaklaşık 82 bin dolar olarak açıklandı.
22 Ocak 2023

Time dergisinin televizyon eleştirmeni Judy Berman, 2023 yılının en başarılı 10 dizisini belirledi. Listede Rian Johnson'ın 'Poker Face' dizisi 10. sırada yer alırken, 'The Other Two', 'Dead Ringers', 'Telemarketers', 'The Curse', 'Beef', 'Rain Dogs', 'I’m a Virgo' gibi diziler sıralamada kendine yer buldu. 'Succession' ve 'Reservation Dogs' dizileri ise Berman tarafından birinci sıraya konuldu. Ayrıca makalede Indiewire'ın 2023'ün en iyi 25 filmini ve New York Times'ın yılın en iyi 10 kitabını seçtiği bilgisi de veriliyor.
4 Aralık 2023

Endonezya'nın Orta Cava eyaletindeki Salagita şehrinde, 2,8 metre genişliğinde dünyanın en ince oteli olan 'PituRooms' hizmete açıldı. Mimar Ary Indra, bu projeyi kimsenin satın almak istemediği dar bir arazide gerçekleştirdi ve otelin beş katında toplam yedi oda bulunuyor. Indra, otelle hem Salatiga şehrini uluslararası alanda tanıtmayı hem de konaklama sektörüne yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. Otel, Aralık 2022'de açıldığından bu yana çoğunlukla Endonezyalı müşteriler tarafından tercih ediliyor.
16 Kasım 2023

Galata Kulesi'nde süren onarım çalışmaları tamamlandı ve kule 25 Mayıs'ta tekrar ziyaretçilere açılacak. Restorasyon çalışmaları, hem kültürel mirası koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi. Çalışmaların profesyonel dağcılar tarafından desteklendiği belirtildi. Ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde, saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek.
24 Mayıs 2024

ABD'nin New York şehrinde bulunan Times Meydanı'na, ABD Açık tenis turnuvasını kutlamak amacıyla bir tenis kortu kuruldu. Bu etkinlikte, her seviyeden tenis oyuncusu, meydanın koşuşturmacasının ortasında bir tenis oyunu oynamaya davet edildi.
25 Ağustos 2023

İstanbul, 2024 yılının ilk dört ayında 5 milyon 244 bin 936 yabancı ziyaretçi ağırlayarak rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, bu sayı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 artış gösterdi. Nisan ayında ise 1 milyon 478 bin 218 yabancı ziyaretçi İstanbul'a geldi ve bu, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,60 artış anlamına geliyor. En çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Rusya, Almanya ve İran yer alıyor.
28 Mayıs 2024

İlber Ortaylı, Palermo'nun Avrupa'da beş vakit ezanın duyulduğu nadir başkentlerden biri olduğunu vurguladı. Şehrin Belediye Başkanı Roberto Lagalla'nın Müslümanlarla bayram namazlarına katıldığını belirten Ortaylı, Palermo'nun Kudüs, Beyrut ve İstanbul gibi şehirlerle benzerlik gösterdiğini ifade etti. Sicilya'nın tarihsel ve kültürel katmanlarını anlatan Ortaylı, şehrin Avrupa Birliği fonlarıyla restore edilen binaları ve sıcak iklimiyle dikkat çektiğini belirtti.
23 Haziran 2024

ABD'de yayınlanan Time dergisi, 2023 yılının en popüler video oyunlarını listeledi. Listede, çeşitli türlerdeki oyunlar yer alıyor ve bu yılın oyunlarının genel teması insan ilişkilerinin gücü olarak belirtiliyor. Listede birinci sırada 'Alan Wake II' yer alırken, 'Baldur’s Gate 3' ve 'Spider-Man 2' gibi oyunlar da üst sıralarda kendine yer buluyor. Ayrıca, 'Dead Space' ve 'Resident Evil 4' gibi klasiklerin yeniden yapım versiyonları da listeye dahil edilmiş.
9 Aralık 2023

Bayram tatilinde İstanbul'u sanatla keşfetmek isteyenler için İstanbul Modern, dünyaca ünlü sergileri ve etkinlikleriyle kapılarını açıyor. Müzede, 'Yüzen Adalar', Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' ve 'Zamansız Meraklar' gibi çeşitli sergiler ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Renzo Piano'nun yeni müze binasının yapım hikâyesini anlatan bir sergi ve Boğaziçi ile Haliç'in buluştuğu noktada yer alan yansıtma havuzu ile benzersiz bir seyir deneyimi de sunulmaktadır. İstanbul Modern, bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık olacak.
7 Nisan 2024

İstanbul'un ünlü simgelerinden biri olan Kız Kulesi, iki yılı aşkın süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kuleye ulaşımın Karaköy İskelesi'nden sağlanacağını ve tekne seferlerinin her gün 9:30-17:00 saatleri arasında yarım saatte bir yapılacağını duyurdu. Kız Kulesi, Mayıs 2023'te kısa bir süreliğine ziyarete açılmış, ancak Üsküdar Salacak sahilindeki düzenleme çalışmaları nedeniyle tekrar kapatılmıştı.
1 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası bir Marmara depreminde İstanbul'da hasar görmesi beklenen bina sayısının 207 bin olduğunu açıkladı. Bu binaların %30'u 1980 öncesi, %40'ı 1980-2000 arası ve %30'u 2000 sonrası inşa edilmiş. Hasar görmesi beklenen binaların %95'i Avrupa Yakası'nda bulunuyor ve özellikle Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece ilçeleri risk altında. İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan çalışmalar, şehrin batı koridoru ve yoğun yapılaşma olan bölgelerde özel ilgi gerektiğini gösteriyor.
22 Haziran 2023

IMAX ve CineNOVA Sinemaları arasında yapılan yeni anlaşma çerçevesinde, Türkiye'de lazer projeksiyon teknolojisine sahip dört yeni IMAX salonunun açılması planlanıyor. İstanbul'daki Marmara Forum ve Forum İstanbul ile Ankara'daki Gordion alışveriş merkezlerinde açılacak olan salonlar, 4K görüntü kalitesi sunacak. Diğer iki salonun yerleri henüz açıklanmadı ve tüm salonların 2026 yılına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.
25 Nisan 2024

QS 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT) 12. kez üst üste birinci oldu. Sıralamanın ilk 10'unda Avrupa'dan beş, ABD'den dört üniversite yer alırken, Singapur'dan bir üniversite bulunuyor. Türkiye'den ilk 100'e giren bir üniversite olmazken, en yüksek sırayı 336. sıradaki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) aldı.
8 Ağustos 2023

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'gece müzeciliği' uygulaması kapsamında yenilenen LED aydınlatma sistemi ile ziyaretçilere gün batımından sonra da hizmet vermeye başladı. Bu uygulama, özellikle yaz aylarında gündüz sıcaklarından kaçınan turistlerin akşam saatlerinde tarihi ve kültürel ziyaretler yapabilmesini amaçlıyor. Celsus Kütüphanesi gibi önemli yapılar, geceleyin zengin süslemeleriyle dikkat çekiyor. Ziyaretler, mevcut giriş ücretleriyle gece yarısına kadar devam edebiliyor.
2 Mayıs 2024
İşaretlediklerim