Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Netflix, daha önce eleştirilen şeffaflık konusunda bir adım atarak, platformdaki dizi ve filmlerin izlenme verilerini ilk kez açıkladı. Yayınlanan verilere göre, platformda yer alan 18 bin yapım toplamda neredeyse 100 milyar saat izlenmiş. Veriler yılda iki kez altı aylık periyotlarla ve toplam saat bazında yayınlanacak. En çok izlenen Türk yapımları arasında 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' ve 'Şahmaran' gibi diziler yer alıyor.
13 Aralık 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

IMDb, tüm zamanların en iyi Türk dizilerini listeledi. Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu 'Şahsiyet' dizisi listenin ilk sırasında yer aldı. Listede farklı türlerden ve dönemlerden toplam 10 dizi bulunuyor. 'Yedi Güzel Adam', 'Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi', 'Çalıkuşu', 'Muhteşem Yüzyıl', 'Masum', 'Tatlı Hayat', 'Ezel', 'İkinci Bahar' ve 'Leyla ile Mecnun' diğer sıralamada yer alan diziler arasında.
9 Ocak 2024

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta çeşitli türlerde yedi yeni film vizyona giriyor. Fransız yapımı 'Narsistle Aşk' filmi toksik bir ilişkiyi, 'Arıcı: Ölüm Kovanı' ise intikam temalı bir aksiyonu konu alıyor. Yerli komedi 'Yaşam Koçu', popüler bir yaşam koçu etrafında dönüyor. 'Kolpaçino 4 4’lük' serinin dördüncü filmi olarak dikkat çekiyor. '3310’dan Tüm Birimlere' yerli aksiyon ve polisiye severlere hitap ediyor. '3391 Kilometre' ise uzaktaki iki gencin aşkını işliyor. Çocuklara yönelik animasyon 'Tay 2: Ebabil Takımı' macera dolu bir yolculuğu anlatıyor.
12 Ocak 2024

'Terzi' dizisinin üçüncü ve final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 3 Kasım'da Netflix'te yayınlanacak. Dizi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Final sezonunda, karakterler arasındaki ilişkiler dönüm noktasına ulaşıyor ve bugüne dek çözümlenemeyen sorular yanıtlanıyor.
27 Ekim 2023

Prime Video'nun ilk yerli dizisi 'Düğüm'ün çekimlerine başlandı. Bergüzar Korel'in başrolünde olduğu polisiye/gerilim türündeki dizi, başarılı bir gazeteci olan Neslihan Turhan'ın hikayesini anlatıyor. Dizinin yapımcılığını Onur Güvenatam üstlenirken, senaryosu Hilal Yıldız, Nazlı Sunlu Kaçan ve Yekta Torun tarafından yazıldı ve yönetmenliğini Can Ulkay yaptı. Dizide Korel'e Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak eşlik ediyor.
21 Ağustos 2023

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı, Ay Yapım imzalı 'Aile' dizisi 14 Şubat Salı akşamı Show TV'de izleyici ile buluşacak. Dizi, aile kavramının tartışmalı yönlerini ve Soykanlar adlı tanınmış bir ailenin içindeki dengelerin değişimini konu alacak. Usta oyuncu Nur Sürer, dizide güçlü bir anne karakterini canlandıracak. Dizinin zengin oyuncu kadrosunda ayrıca Nejat İşler, Canan Ergüder, İpek Çiçek gibi isimler yer alıyor.
3 Şubat 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

Bülent Emrah Parlak ve Burcu Gönder, üç yıl önce boşanmalarının ardından 'Üç Günlük Dünya' adlı komedi filminde bir araya geldi. Film, 21 Nisan'da vizyona girecek ve Parlak ile Gönder, filmde karı-koca rollerini canlandıracak. Caner Erzincan'ın yönettiği filmde, birçok tanınmış oyuncu da yer alıyor. Hem Parlak hem de Gönder, eski eşler olarak aynı projede yer almanın mizahını yaptıklarını ve işlerini profesyonelce yürüttüklerini belirtiyor.
19 Ocak 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda, Cannes Film Festivali'nde yarışan 'Çaykovski’nin Karısı' ve gerçek bir olaydan uyarlanan 'Çıldırmış Ayı' gibi dikkat çekici filmler gösterime girdi. Ayrıca, evlilik kararını ailelerine açıklayan bir çiftin hikayesini anlatan 'Belki Evet, Belki Hayır' ve bir annenin hasta kızını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alan 'Kızım' gibi yerli yapımlar da izleyiciyle buluştu. Animasyon severler için 'Tay' ve 'Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop', korku filmi meraklıları için ise 'Paranoid' ve 'Ecinni 4: Ecel' vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
31 Mart 2023

Özcan Alper'in ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen son filmi 'Karanlık Gece', Netflix kütüphanesine eklendi. Film, Alper'in Murat Uyurkulak'la birlikte yazdığı senaryoda, 'suç ortaklığı' ve onu koruyan suskunluğun yol açtığı 'şiddet sarmalı'nı küçük bir kasabada geçen hikayeyle anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekilli'nin yer aldığı film bugün Netflix kütüphanesine eklendi.
13 Ekim 2023

Ay Yapım tarafından hazırlanan 'Aile' adlı yeni dizi, Show TV'de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya yer alıyor. Hakan Bonomo'nun senaryosunu yazdığı, Ahmet Katıksız'ın yönetmenliğini üstlendiği dizide, tanınmış Soykanlar ailesinin hikayesi ve aile kavramının tartışmalı yönleri işlenecek. Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.
16 Ocak 2023

Trans oyuncu Meli Bendeli, Netflix'in 'Şahmaran' dizisinde 'Lokman Hekim' rolü için seçildikten sonra etek giydiği görüldüğü için rolünün iptal edildiğini öne sürdü. Bendeli, Adana'da çekimlerin yapıldığı sırada etek giydiği için dizi ekibinden birilerinin tepkisi üzerine ertesi gün sözleşmesinin iptal edildiğini ve seçmelere çağrıldığını, ancak kabul edilmediğini belirtti. Netflix ve TIMS Productions konu hakkında bir yanıt vermedi.
17 Ocak 2023

Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın ikinci sezon çekimlerine Nisan 2024'te başlanacak. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde büyük bir izlenme başarısı göstererek Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Hollywood'da senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle askıya alınan çekimler, grevde anlaşmaya varılmasıyla yeniden planlandı. İkinci sezonun bir kısmı İrlanda'da çekilecek ve 2024'ün son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
15 Kasım 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında biri yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona girdi. François Ozon'un yönettiği 'Suç Bende' filmi, 1930'ların Paris'inde geçen bir kadın dayanışması hikayesini anlatıyor. Russell Crowe'un başrolünde olduğu 'Şeytanın Düşmanı', gerçek bir rahibin notlarından esinlenerek şeytan çıkarma ayinlerini konu alıyor. 'Galaksinin Koruyucuları 3', macera ve aksiyon severler için Rocket'in hayatını kurtarma çabasını ele alıyor. Yerli komedi 'Aşkın Saati 19.03', bir dedenin torununa Beşiktaş sevgisini aşılamaya çalışmasını işliyor. 'Tatlı Bela', iki gencin tutkulu aşkını, 'Şüphe' ise bir annenin aile sırlarını keşfetmesini, 'Elleville Elfrid' ise animasyon severlere hitap eden bir Norveç yapımını sunuyor.
5 Mayıs 2023

Netflix platformunda yayınlanan ve Anadolu efsanesi Şahmaran'dan esinlenen 'Şahmaran' dizisi, izleyicilerin beklentilerini karşılayamadı. Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı dizi, özgünlükten yoksun olduğu ve 'Twilight' serisine benzetildiği için eleştirildi. Dizi, yayımlandığı ilk gün sosyal medyada geniş yankı buldu.
22 Ocak 2023
İşaretlediklerim