Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023

Rahmi Turan, halkın iktidarın şatafatlı yaşamına ve kaynakların yandaşlara aktarılmasına karşı harekete geçtiğini belirtiyor. AKP'nin oylarının eridiğini ve halkın bilinçlenerek iktidarı hizaya getirmek için adımlar attığını vurguluyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin, iktidarı erken seçim için zorlaması ve ülkenin kaynaklarını vatandaşlar için kullanması gerektiğini ifade ediyor.
14 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemleri nedeniyle 15 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. İstanbul'da Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Olaylar sonucunda toplamda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 182'si serbest bırakılmıştı. Son olarak, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla 15 kişi daha gözaltına alındı.
21 Mayıs 2024

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Deniz Demir, TÜİK'in 2019 yılından sonra intihar vakalarına ilişkin verileri açıklamadığını belirtti. Demir, artan enflasyon ve hayat pahalılığının yurttaşları mutsuz, umutsuz ve çaresiz bir noktaya getirdiğini ve bu durumun intihar vakalarını artırdığını ifade etti. Ayrıca, son bir haftada yaşanan intihar vakalarını sıralayarak, verilerin açıklanmamasının bilimsel çalışmaları engellediğini ve AKP iktidarının bu konuda adım atmadığını eleştirdi.
25 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Türkiye ve dünya siyasetini konuştuklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın dışarıda olması durumunda sivil siyasetin daha rahat ilerleyeceğini ve terör olaylarının biteceğini ifade etti.
28 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürmesini hafızaya kaydettiklerini ve gereğinin zamanı geldiğinde yapılacağını belirtti. ABD, 5 Ekim'de Suriye hava sahasında Türkiye'ye ait bir SİHA'yı 'tehdit' gerekçesiyle düşürdüğünü duyurmuştu. Erdoğan, terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarında zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istedi.
9 Ekim 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

AKP eski milletvekili ve yöneticisi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden YÖK üyesi Hasan Çarıkçı'yı 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdi. Külünk, Çarıkçı'nın FETÖ ile iltisaklı derneklerde eğitim verdiğini ve FETÖ mücadelesini sulandırmaya yol açtığını iddia etti. Çarıkçı ise Külünk'ün iddialarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bıraktığını belirtti. Ayrıca, Külünk'ün iddialarına Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Mehmet Saltan da yanıt verdi ve Külünk'ün iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
25 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 85 milyonluk bir kucaklaşma gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Farklı kökenler, hayat tarzları ve ideolojilere sahip olunsa da ortak paydada buluşulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, savunma sanayi alanında atılan adımların millete güven aşıladığını ve hasımlarına korku saldığını ifade etti. Savunma sanayinin yerlilik oranının son 20 yılda %20'den %80'e çıktığını belirtti.
31 Ağustos 2023

Tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden akşam saat 21:00'de 'önemli bir mesaj' paylaşacağını açıkladı. Üç gün önce de benzer bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini neden bitirdiğini anlatmıştı. Demirtaş, mesajının içeriğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi ve takipçilerine sosyal medya bildirimlerini açmalarını önerdi.
3 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'nın Karataş ilçesinde yaptığı konuşmada, muhalefetin bir araya gelme sebebini sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olmak olarak gösterdi. Çelik, muhalefetin bir planı, programı olmadığını ve sadece 'Tayyip Erdoğan'a karşıyız' diyerek bir araya geldiklerini ifade etti. Ayrıca, muhalefetin bir ayda kalp işareti yapmayı bile öğrenemediğini söyleyerek, onların yönetimde olduğu dönemde Türkiye'nin iki yakasının bir araya gelmediğini belirtti.
2 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimleri öncesinde, iktidar temsilcileri tarafından yapılan ve kamuoyunda endişe yaratan açıklamalara karşı uyarıda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer iktidar yetkililerinin seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren ifadeleri sonrasında muhalefetin etkinliklerine saldırılar düzenlenmişti. Kurtulmuş, seçim güvenliğiyle ilgili endişe yaratıcı ifadelerden kaçınılması gerektiğini belirterek, seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu ve Türkiye'nin anayasal kurallar çerçevesinde yönetileceğini vurguladı.
10 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Polis Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, polislerin ağır çalışma koşulları, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve mobbing gibi sorunlarını bildiğini ve çözeceğine dair taahhütte bulundu. Ayrıca, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünü kutladı.
10 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası 10 ilde ilan edilen OHAL hakkında muhalefeti uyararak, iktidarın başka planları olabileceğini ve OHAL'in amacı dışında kullanılması durumunda sert tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Demirtaş, 2016'da ilan edilen OHAL'in muhalefeti susturmak için kullanıldığını hatırlatarak, benzer bir durumun tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.
9 Şubat 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ölü sayısının artmasında deprem öncesi ve sonrası yapılan ihmallerin ve beceriksizliklerin etkili olduğunu belirtti. Altay, özellikle ilk iki gün yaşanan sorunlara dikkat çekerek, eğer Türk Silahlı Kuvvetleri ve madenciler hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırılsaydı, en az 10 bin kişinin hayatta olabileceğini ifade etti. Ayrıca, bir valinin ölü sayısının açıklanandan üç kat fazla olduğunu söylediğini aktardı.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023
İşaretlediklerim