Can Ataklı, son dönemde yaşanan siyasi yumuşama hareketlerine rağmen, geçmişteki gerginliklerin sorumlusunun kim olduğunu sorguluyor. Erdoğan'ın uzun süredir muhalefet partilerine karşı agresif ve uzlaşmaz bir tutum sergilediğini, muhalefet liderlerini ciddiye almadığını ve önemli konularda muhalefetle iletişim kurmadığını belirtiyor. Ayrıca, Erdoğan'ın son seçimlerdeki başarısızlıklarının ardından siyasi tutumunda bir değişiklik olup olmadığını sorguluyor.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ayasofya'da kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce belirlenen 'daha fazla açılış' hedefi yerine miting sayısını artıracağını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında mitingler düzenleyerek gidilmedik il bırakmamayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, AKP'nin Çukurova İlçe Başkanlığına yapılan saldırı hakkında muhalefeti eleştirdi ve terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Diken'in daha önceki haberinde Erdoğan'ın mitinglere ağırlık vereceğine dair bilgiler verildiği belirtildi.
21 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan HÜDA-PAR'ın yöneticileri, öldürülen eski Diyarbakır emniyet müdürü Gaffar Okkan'ı 'işkenceci' olarak nitelendirdi ve onun döneminde 'müminelerin iffetine dokunulduğunu' iddia etti. Okkan, 2001 yılında silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş ve ölümünden Hizbullah üyeleri sorumlu tutulmuştu. HÜDA-PAR yöneticilerinin bu ifadeleri, partinin Hizbullah ile ilişkileri ve AKP ile olan seçim iş birliği bağlamında dikkat çekiyor.
31 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin deprem sonrası organizasyon ve koordinasyon zaafı gösterdiğini ve hiçbir yetkilinin istifa etmediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helallik istemesini eleştiren Akşener, bunun ahlaki olmadığını ve Allah'ın 'Adil olun' emrine isyan olduğunu ifade etti. Ayrıca Kızılay'ın yönetimini eleştirerek, kurumun daha fazla lekelenmemesi gerektiğini vurguladı.
1 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın ardından, Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum da 14 Mayıs genel seçimlerinde olası bir iktidar değişikliğini 'darbe' olarak tanımladı. Uçum, Türkiye'nin bağımsızlığına ve milli ekonomi programına vurgu yaparak, iktidar değişikliğinin bu yönleri olumsuz etkileyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimlerle ilgili benzer bir açıklama yaparak, muhalefeti Kandil ile ilişkilendirdi.
1 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın Kıbrıs'a girişinin engellenmesi ve pasaportuna el konulması olayına ilişkin yorumlarda bulundu. Akşener, bürokratların yasa dışı talimatlara uymamaları gerektiğini ve Atilla'nın durumunun, işlerine yarayan bir bürokratın sonrasında nasıl kenara atılabileceğinin bir örneği olduğunu belirtti. Atilla, ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla yargılanmış ve hapis cezası almış, Türkiye'ye dönüşünde ise dönemin Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanmıştı.
2 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında eleştirilere maruz kalan hükümetin organizasyon ve koordinasyon eksikliklerini kabul ederek, Hatay ziyaretinde vatandaşlardan 'helallik' istedi. Daha önceki Adıyaman ziyaretinde de benzer bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, devletin sahada olduğunu ve Hatay için 183 bin konut ile 15 bin köy evi yapmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, ana muhalefetin iddialarını yalanlayarak, hükümetin çalışmalarını savundu.
12 Mart 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkez üssü olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda binlerce bina yıkıldı ve dördüncü seviye afet alarmı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk depremden saatler sonra yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını paylaştıktan sonra 24 saat boyunca herhangi bir açıklama yapmadı. Sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine, Anadolu Ajansı Erdoğan'ın koordinasyon çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden devam edeceğini duyurdu.
7 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, hava savunma sistemi üretme hedeflerinden, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testlerini tamamlama ve ordu envanterine katma isteklerine, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlama ve sınır hattındaki illerin güvenliğini sağlama çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ve vatandaşların huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyacak hiçbir durumun olmayacağını belirtti.
30 Ağustos 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası, AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adana'da bir açıklama yaptı. Çelik, AK Parti ve MHP'nin milletvekillerini bölgeye gönderdiğini ve Cumhur İttifakı teşkilatlarının sahada olduğunu ifade etti. Ayrıca, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve tüm arkadaşlarının yardım çalışmalarına katıldığını söyledi.
6 Şubat 2023

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 4 gün önce görevden alındı ve 4 gün sonra 'silahlı terör örgütünü yönetmek' suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Akış, aynı suçlamalarla 2014'ten beri yargılanıyordu. Görevden alınması ve yerine kayyum atanması, yargı kararının hemen ardından gerçekleşti. Bu durum, yargı sürecinin şekil şartlarına uyulmadan hızlandırıldığı eleştirilerine yol açtı.
6 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Kılıçdaroğlu, saldırının amacının insanları korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti ve vatandaşlara 14 Mayıs'a odaklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin mafyalar, militanlar ve çeşitli olumsuz gruplardan oluşan bir koalisyon olduğunu ifade etti.
7 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023
İşaretlediklerim